2-та млн. консултантски лева на Доган отиват във ВАС

Това е мащабна манипулация, обяви Лютви Местан
30 юли 2010 11:43,
264
2-та млн. консултантски лева на Доган отиват във ВАС
Снимка: БГНЕС

С три гласа "за" – на Димо Гауров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ) и Валентин Николов (Атака) – комисията за борба с корупцията в НС реши да изпрати преписката за консултантските договори на Ахмед Доган за проекта "Цанков камък" във Върховния административен съд (ВАС).

Преди това депутатът Камен Костадинов се опита да убеди депутатите в невинността на своя лидер или поне да отложат заседанието на комисията за след лятото, но не успя.

Още по темата

Според него не е извършена цялостна проверка по случая, не е бил направен анализ как са се движили държавните поръчки на "Минстрой холдинг" преди и след 2005 година, когато Ахмед Доган и ДПС стават мандатоносител.

Костадинов посочи, че договорните отношения за консултантска дейност на Ахмед Доган са преди 2005 година.

Димо Гяуров обясни, че към Ахмед Доган и Института за строителство и минна дейност е била отправена покана да предоставят информация за резултатите от консултантската дейност на лидера на ДПС.

След като те не са го направили, Гяуров е останал с впечатлението, че няма такива резултати.

Не 1,5 млн., а близо 2 милиона лева е прибрал лидерът на ДПС Ахмед Доган като консултант.

Точната сума е 1 955 830 лв., или 1 млн. евро. Тя е платена по четири договора за изграждането на хидроенергийните проекти “Цанков камък”, “Доспат”, каскадата “Горна Арда” и язовир “Тунджа”. 

Това става ясно от доклада на парламентарната комисия "Антимафия".

От няколко дни се разгръща мащабна манипулация, която цели да се радикализира ситуацията около казуса с преписката за конфликт на интереси, свързана с Ахмед Доган, коментира доклада дясната ръка на Сокола – Лютви Местан.

Според него и вчерашното, и днешното заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси са били в нарушение както на парламентарния правилник, така и на вътрешните правила за работа на комисията.

По думите му казусът отдавна е пренесен от полето на юридическите аргументи в полето на "чистата, но мръсна политика". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
4
 
7
 
! Отговори
пашата преди 13 години
Много сте глупави,много лесно ви манипулират.Затова сте на това дередже.Пускат нещо за Доган и хаиде икономическата ситуация на заден план.Доган е световно призната личност недеи мисли за него а мислете за вашите деца и внуци.
249
2
 
6
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Един от най-големите престъпници на последните 20 г. е в процедура и има някакъв, макар и минимален, шанс да отговаря... Не е важно дали ще бъде осъден, а да бъде СЪДЕН!!! Да бъде съден идеолога на кражбата чрез фирмите-обръчи, на наглото и безпардонно поведение, на измамата и бруталната манипулация. Човекът, който е един от виновниците в България да няма нито капитализъм, нито демокрация. Колко по-лесно щеше да е да имахме диктатор като Пиночет! Но нали при нас трябва да стане по трудния начин!
248
0
 
5
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 13 години
Абе къде се подават молби за консултант...чувам сладка работа било, милиончета давалиискам и аз да съм.... консултант, моля ви кажете как да стана?
247
1
 
2
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Малеее...... каква алчна мазна мутра на снимкатакак ли му е мъчно сега, че го изритахме от власттаняма вече "консултантски" да взима....горкичкия!
246
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доган трябва да бъде осъден,другото е цинизъм!
245
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доган е масон от висок ранг, а масон означава КРАДЕЦ.Затова не очаквайте да го осъдят - масоните няма да позволят.
244
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все по-леко се диша в България!!! Браво!
243
1
 
3
 
! Отговори
? преди 13 години
Значи за да станеш консултант в България и да взимаш 2 млн за услугите ти първо трябва да си бил терорист, после агент на ДС, а после и гарант на наркотрафика в страната, както и неизменно да си във властта, която дава същите тези поръчки. Разбира се и да си "мюсюлманин" който не спазва нищо от Корана.
242
0
 
2
 
! Отговори
turkinqa преди 13 години
ami dogan kakıv e ediniqa krade za 20 lv. a drugiqa za 2000 000
241
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Я ми кажете кой от двамата е по-голям крадец?*** строшил витрината на магазина обрал колбаси за 20 лв. от глад.Или другия .... Доган, който си е прилапал близо 2 000 000 лв. от което нищо не разбира?
240
1
 
0
 
! Отговори
istinski tur4in преди 13 години
233,uspokoy se az sam v Turciq..
239
0
 
0
 
! Отговори
TURKİNQA преди 13 години
NİKOGA NE SIM GLASUVALA ZA DPS. KOLKO 4İSTA Mİ E SIVESTA NİKOGA NE SIM HARESVALA TOZİ DOGAN LİDER NA KOMARDJİQİ İ DALAVERADCİQİ.
238
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой знае ли къде да подам молба за консултант? Аз съм даскалче и ,ако може нещо по ядрената -чух че там е бъдещето....на консултантите
237
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mojelo, a? ...........ima konflikt na interesi, vytre e Sopola, zatova beshe besen, kato stana iasno...........taka se voiuva s korupciata s iznasiane v sredstvata z amasova informacia, grajdanska pozicia...........toi e politi4eski truk - koito se syuzi s nego si zaminava
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига партенки - На бас, че в затвора няма да го вкарат?
235
6
 
25
 
! Отговори
Злати преди 13 години
Там им е мястото на лакомите турци и крадливите комунисти - затвора
234
8
 
32
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
БРАВО НА ГЕРБ!
233
1
 
4
 
! Отговори
Dogi преди 13 години
Ne yahta I letishta chinia ste si kupia, kat ste glupaci :)))
232
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредният рекет на Б.Б. срещу някой далавераджия - в сллучая Доган
231
2
 
9
 
! Отговори
faian преди 13 години
Приказка...... И тогава татковото, Доганчо накарал да преброят всички камъни от *Цанков камък*,и взел тяхната численост в левчета. Какъв е извода моето момче?...--Извода тати е същия, който беше при Юзеирови.Бутнаха им камарата с камъни (демек паметника) и ги накараха да върнат всички камъни по местата им.