Командира: Възможностите на Дянков са под въпрос

Икономиката ни заспива и влиза в сянката на сивата икономика, каза Костов
30 авг 2010 13:01,
567
Командира: Възможностите на Дянков са под въпрос
Снимка: БГНЕС

„Икономиката не само заспива, а подобно на мечка се прибира в бърлогата си, скривайки се в сянката на сивата икономика“. Тази оценка за финансовата стабилност на страната направи лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите му данните през лятото показват продължаващ спад на икономиката и недостатъчни постъпления от данъци, от осигурителни и здравни вноски.

„Очертава се риск за сериозен недостиг на приходи и превишени разходи. Рискът може да се превърне в реална заплаха за финансовата политика през следващата година“, подчерта Костов.

Той беше категоричен, че ДСБ няма да подкрепи повторна актуализация на бюджета.

„Ще бъдем в позицията на политици, които търсят отговорност“, обясни Костов, като припомни, че партията му не е подкрепила вече заложените параметри в актуализирания бюджет.

ДСБ ще поиска бюджетната комисия да изслуша ръководителите на НАП, „Митниците“, НОИ, НЗОК, Министерството на финансите относно изпълнението на приходите и прогнозите им за изпълнението на бюджета до края на годината.

На тази основа партията на Костов ще формира позицията си относно фискалната политика на страната, бюджета за следващата година и към персоналния състав на правителството.

„Подкрепяме усилията на Симеон Дянков, но въпросът дали се справя висва със съдбоносна сила над него“, отбеляза лидерът на ДСБ.

„Тревогата ни е, че идеята за реформа се опорочава от практическото непровеждане на самите реформи“, коментира още той.

Костов даде за пример намаляването на бюджетите на болниците, което представлявало риск те да натрупат още задължения и да не могат да изпълняват ангажиментите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


567
Още по темата: бюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
516
3
 
6
 
! Отговори
izwesten преди 13 години
Трябва да има мандатност в народното събрание, 4години не по-вече ,да нямат възмозност по-вече да крадат. Направихме ги милионери насила ,после защо няма за държавата?Това са *** на държавата ,за които доброволно гласуваме и после гладуваме.Не са необходими толкова и с половината от тях ще се върши по добра работа За всеки ден те ни харчат милиони и крадат милиони. Изгониха децата ни от родината им и ги превърнаха на просяци и роби в чужбина а те по 4 мандата в народното събрание
515
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е казал ново, бе?Ние това си го знаеме отдавна. Чак сега ли му светна на КОСТов?
514
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов винаги е правил политика на гърба на другите. По опулист колкото Боко. По крадец от комунистите.И сега на гърба на герберите... Техен ред е ...
513
5
 
4
 
! Отговори
prometej преди 13 години
Йзморен съм и отекчен от от постоянните предсказания и съвети на един от новите 'ВЕЛИКИ" български политици, от които до скоро и аз се възхищавах за мое голямо разочарование.Ами като си толкова уверен в своите предсказания, убеди колегите си народни представители, в правотата на твоята теза,ти си достатачно добър оратор за да направиш това,а не непрекъснато да предричаш все по-тежко положение на народа.Онищожихте ни,***!СЪЖЕЛЯЖАМ,но е факт.Язък за децата на България С
512
14
 
19
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Той пръв е започнал ликвидирането и на българската армия и то усилено. Направи България американски послушник, по-точно американска губерния. Гърция, която бе в НАТО не пусна самолетите, но той го направи, от къде на къде? Народът знае, че той е детеубиец и лъжец. Скри, че е дал коридор, скри, че над Сърбия се изсипаха тонове уран 238!
511
19
 
19
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Народът си го е изритал Костов! Това е самата истина. И той е американско ***. На съвестта му лежат около 1500 убити цивилни в резултат на бомбите над Сърбия-повечето жени и деца! Мога да твърдя, че е детеубиец!
510
4
 
17
 
! Отговори
Хаххах преди 13 години
А на мен ми е жал за теб! Костова е прав, Дянков не става това го знае вече и племенника ми!
509
9
 
11
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Как ще гласуват българите за него ,след като ДС направи всичко възможно да го изрита от властта .Защото ги беше страх от него . Докараха царя и сътвориха всички тези брътвежи ,котио се пишат сега тук.И хората вярвят ли ,вярват.И за всичко е виновен Костов .Няма как да стане.
508
6
 
7
 
! Отговори
До" До" До преди 13 години
Ами като е толкова добъпр командира, да си дойде да управлява - стига някой да гласува за него - българите, вижда се са не само доверчиви, но и не особено интелигентни. Два пъти гласувах за това Командо, но трети път няма да го направя - около него няма вече и един файтон хора. Той е доста безочлив, не подаде оставка, както впрочем и Станишев, а разцепи СДС.Ако някакви тъмни сили бяха търсили човек, който напълно да провали синята идея, по добър от този на снимката нямаше да намерят.
507
5
 
4
 
! Отговори
Сабра преди 13 години
Да естествено, че нищо не направи освен да краде! Държава с 3000- 4000 % инфлация на месец, да я приведеш в нормално състояние е нищо, само крадене, да приемеш 90% от занодателните реформи също е нищо, пак само кражби, ама е Виновен как!?? Как не успя да защити интереса на *** у пульо докато се опитваше да спасява кораба. Все едно удавник дето има още 30 секунди да живее преди да стане на ледче да каже "а не *** кефи ти да *** спасяваш, искам друг с по хубава лодка да дойде"! Избирай БОЙКО!!!!
506
4
 
8
 
! Отговори
xax преди 13 години
На мен ми е НЕПОНЯТНО как може комунистите да си позволяват да изричат името Костов. Могат да говорят за много неща, но след лаи**та в които ни оставиха тряяше да се скрият и да се занимават със земеделие и животновъдство. Въпреки че на мен би ми било жал за тежните животинки.
505
3
 
6
 
! Отговори
xax преди 13 години
Ти ако си поставен на колене с 8 милиона зад теб, ше видим колко ше си отворен пред МВФ и САЩ. Мисля че ще приемеш и окyпация ако ти кажат.
504
5
 
8
 
! Отговори
xax преди 13 години
Интересно е да се види кой гласува за Костов - младите и образованите. Но достатъчно стари, за да помнят Виденов. Аз бях на 10-11 години тогава, но няма да я забравя тази мизерия. А после Костов бил скапал всичко.... Боже
503
5
 
9
 
! Отговори
До "Ели" преди 13 години
Софиянски беше тогава най-верния човек на Костов, така че преговорите с МВФ баха започнати от СДС. Сега няма европейска страна, която да не се е опарила от този фонд.Колкото до разрухата, една задлъжняла страна винаги може да бъде опряна до стената, която и партия да е на власт, ако не играе по задокеанската ***.Така че Костов не е алтернатива - той проигра не само своите възможности, а и тези на България.Нищо не направи, освен да изпълнява "препоръки" отвън. Гад Зееви!
502
8
 
9
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Нищо не помните. Софиянски започна преговори с МВФ . А това ,че Костов спаси Бг от разрухата на БСП си е самата истина.
501
9
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 13 години
какво ни изведе Костов? Не помните ли, че беше абсолютно ясно, че ще се въвежда валутен борд и голямата борба беше КОЙ ще го въведе. Защото битуваше мита, че "който въведе валутен борд, той остава на власт докато е борда". Затова бяха и всичките революционни напъни на СДС, и всички напъни на БСП за втори мандат и т.н. Та това ни е спасил Костов - направи единствено възможното по онова време. После си почна с неговите номера - да експлоатира властта. Той в това наисе най-добрият.
500
2
 
7
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Костов повтаря нещо, което Тренчев каза. Но тъй като той е в парламента, има възможност да вдигне повече шум, а резултат няма да има, докато е това правителство. Борисов е популярната личност, заместваща месията цар, нищо, че е тиква. Той има хабер от икономика, колкото перачка от шевна машина.Костов няма да направи нищо повече, няма кой да предизвика предсрочни избори, защото не се знае дали ДСБ и СДС, дори и обединени, ще влязат в следващия парламент. Затова и от Герб са толкова безочливи.
499
8
 
3
 
! Отговори
666! SUPER преди 13 години
...*** KOSTUFFFFF....!
498
5
 
10
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
Костов наистина ни изведе от най-голямата криза след комунистическото жанвиденово управление, това е факт-но бързо се забрави от неблагодарните комунисти. За 15 месеца тия *** и навеждащите им се атакисти не остана област, която да не разсипаха
497
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
костов е прав.съгласна съм че дянков е най-големия некадърник но само едно не мога да разбера защо не стачкуваме и не махнем това управление което ни психясва.всеки ден ни вкарва в една все по-несигурна обстановка.