Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България

В Родопите се подменя идентичността, твърди лидерът на Атака
6 сеп 2010 16:38,
454
Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров обяви днес в Кърджали, че градът е особено възлов, но в момента е заплашен от опасността да бъде откъснат от България или да остане извън страната, предаде БГНЕС.

Според него въпреки смените на правителствата, в този район нещата не вървят много добре, тъй като всичко е в ръцете на ДПС. Сидеров подчерта акцентите в новата политика на партията си в Родопите и по-конкретно в Кърджалийско и Смолянско, приоритет в която ще бъде разбиване на монопола на ДПС.

Той алармира, че по пътя към Кърджали на всички указателни табели забелязал допълнителни, написани на турски, с които се указвало къде се продават гащи и манджи.

„Не може да не си намериш работа само защото не говориш турски. Над 90% от бизнеса, от раздаването на службите и т.н. се държат от ДПС. Наложителна е подмяна на кадрите, които в момента шуробаджанашки държат властта по места.

Ние нямаме министри във възловите ведомства, затова в парламента ще огласяваме сигнали за лошото и корумпираното управление”, мотивира се Сидеров.

Освен че реанимира тезата си от 2005 г. за опасността, грозяща Кърджали от отцепване от българската територия, той повтори и твърдението си, че в етнически смесените райони живеят единствено българи, потомци на ислямизираните си предци от турското робство.

„ДНК изследванията сочат, че ние всички сме наследници на тракобългарите. Но в Родопите се подменя идентичността, българската държава абдикира от този район и тъй като в природата празно няма, тук се наместиха интересите на турската държава”, поясни Сидеров.

Според него ГЕРБ трябва цялостно да преосмисли икономическата си философия. Държавата трябва да си върне ЕРП-тата, комуникациите и всички обекти, разграбени от престъпната приватизация – така Волен Сидеров настоя за национализация.

„Аз подхождам държавнически, а не си правя пиар, както правят някои”, заяви политикът. Той обаче не можа да даде конкретен отговор на въпроса започнал ли е поканеният от него международен експертен екип да проверява управлението на Иван Костов.

Не стана ясно и дали спецовете от организацията при ООН и Световната банка са склонили на предложената от Сидеров схема за заплащане, т.е. когато намерят откраднатите от Костов пари, да си удържат комисионата.

„Правителствата от Иван Костов допреди сегашното са виновни за разграбването на държавата. Управлението на Костов беше най-престъпното през последните 20 години”, заяви още Сидеров. Всички факти за „престъпленията” той ще изложи в Черна книга.

Лидерът на „Атака” връчи партийните книжки на новоприетите членове, сред които и Димитър Топалов, вече бивш областен координатор на ДСБ.

„Вероятно, когато човек остарява, помъдрява”, така Топалов аргументира поредния си прескок в нова партия.

Волен Сидеров не допусна в залата на пресконференцията екипа на телевизия СКАТ. В отговор на въпрос той подчерта, че „некоректни и необективни медии нямат място на пресконференцията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още по темата: ДПСВолен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
23
 
24
 
! Отговори
lufthanza преди 13 години
her,пийте си хапчетата и не се размотавайте по улиците ,хората се хилят като пачи ,може някой да си глътне езика от смях,КАКТО СПРЯХА ФИНАНСИРАНЕТО НА БОЛНИЦИТЕ ,НЯМА НУЖДА ОТ ПЪТУВАЩИ ЦИРКАДЖИИ .пъхай се в дупката и си трай ,***. И ВЪРНИ НА ХОРАТА ОНИЯ 150 000 ЕВРО КЪДЕ СИ ИМ ОБЕЩАЛ ДА СА ДЕПУТАТИ ,ИЗМАМНИК
3
14
 
47
 
! Отговори
sd преди 13 години
А това за Кърджали не е ли истина?
2
16
 
43
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Болене,а ти самия подменяш индентичността на партия Атака.Нали щеше да се бориш против *** на държавата?
1
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това за Костов е 100 процента истина.За пръв път да съм съгласен с Волен.