Костов бесен заради червената носталгия по Девети

Българският комунизъм потъпка човешките права, отбеляза той
527
Костов бесен заради червената носталгия по Девети
Снимка: БГНЕС

"На 9 септември 1944 година бе прекъснат европейският път на страната. България бе вкарана в социалистическия лагер, унищожена бе многопартийната система, у нас започна утопичен експеримент, който забави с десетилетия нашето развитие".

Това обяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по повод декларацията на "Коалиция за България" за девети септември.

В нея социалистите изразиха носталгия по жизнения стандарт на българите по времето на комунизма, за по-доброто здравеопазване, висока раждаемост и "културни авторитети, които са без паралел до днес".

"Българският комунизъм потъпка човешките права, диктатурата отне свободата на българските граждани, унижи човешкото достойнство, организира мащабни репресии на цели етнически и религиозни общности, но не постигна справедливост и благоденствие", отбеляза лидерът на ДСБ и продължи:

"Надявам се, че на всеки 9 септември оттук нататък, когато от името на социалистите се поиска думата, за да се извърши реабилитация на някой от символите на комунизма или да се фалшифицира комунистическото минало, тук ще се намери народен представител, който да стане и да прочете декларацията на 39-ото народно събрание, приета на 9 септември 2004 г".

Още по темата

Синият лидер упрекна колегите си от ГЕРБ, че не са реагирали на опита на левицата да реабилитира символите на комунизма.

Костов прочете на депутатите част от декларацията на 39-ото народно събрание, с която парламентът осъди "комунистическия режим, установен в България на 9 септември 1944 г."  и "отдава почит на неговите жертви". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За *** спор няма,доказани престъпници са,ама и тоя *** какво менте е ,еша си няма.
406
10
 
10
 
! Отговори
simeonsis преди 13 години
Българска действителост -прочетете му биографията преподавател по идеологическа дисциплина "полит икономия" жена му партиен секретар и тн виште миналото и сега настоящето-***.
405
2
 
4
 
! Отговори
до 418 преди 13 години
Освенда ти пожелая да лапнеш черния до кота нула друго нищо не мога да ти кажа а иняма да ме разбереш.
404
10
 
7
 
! Отговори
КОЛЕГА ОТ ВИИ преди 13 години
Материал за пазмисъл на сайтовите чикиджии.От 1923г. в България има гражданска война-началото зверското убийство на Стамболийски.На 09.09.1944г.отечественият фронт взима властта и излиза от Оста-Берлин.Рим,Токио.Иска примирие със САЩ,АНГЛИЯ,СССР!През 1947г. са подписани Парижките мирни договори.България трябва да плати близо 3млрд.$ на Гърция и Югославия!Дали *** Костов отдава почит на жертвите от 1923-1944г.?Дали знае за ЗЗД и ЗЗН?а антиеврейските закони и изтъпления?Мълчиш мургавец!
403
7
 
8
 
! Отговори
до сс преди 13 години
Социалистка съм,ама друг път!А СДС,не Костов го унищожи,***!Толкова ли ти е плитък ***,че не можеш да го осъзнаеш!Социалист си ти!***....
402
5
 
3
 
! Отговори
сс преди 13 години
Явно си социалист щом одобряваш човека който унищожи съюза на демократичните партии и го превърна в партия която със клизма влиза в парламента.СДС е в това положение благодарение на др, КОСТОВ.
401
1
 
2
 
! Отговори
8 лева на час? преди 13 години
иване с 8 лева на ден ...?
400
6
 
3
 
! Отговори
До СПОНГИ преди 13 години
Каква ДЕМОКРАЦИЯ те гони ,бе книжарче!!!Демокрацията е за умни хора-на кого обясняваш "принципите"?На тия дето когато някой е на власт-крещят-Разпни го!А щом мине в опозиция,вият -ОССАНА!!!!МАЛЪК,НО МНОГО *** НАРОД!!!!
399
6
 
5
 
! Отговори
фен преди 13 години
Ваньо знаеш ли че тия дето скачахме в мразовитите нощи и викахме който не скача е червен нищо хубаво не видяхме след като ти дойде на власт и специално аз много съжалявам ,че ви повярвахме.Не успях да си намеря нормална работа и при царя и сергей.От една година започнах работа по специалноста си и съм сигорен за бъдещето си и на семейството ми.
398
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко,че има толкова малко Хора,като Иван Костов......Жалко и за Костов,че е роден в държава,чийто народ го мрази.
397
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне един здравомислещ и умен чомек в тая държава.Поклон пред Костов.
396
3
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Ха ха ха ха ха ха ха .Нищо не плюя. Защитавам принципите на демокрацията и заклеймявам така наречения "Развит социализъм", чиста проба комунизъм. Не ви честитя нищо. Проклинам комунистическата върхушка. Ако имаш в предвид това, че не харесвам ББ, това е защото е болшевик по душа. Това е. Мнението ми съвпада с това на г-н Костов. Друго искаш ли да знаеш?
395
6
 
3
 
! Отговори
дО ЯН!! преди 13 години
Абе много репресирани и гонени се навъдихте,бе??То бетер шумкарите на 09.09.1944!Кой откъде се изпъне-ту гонен ,ту бит...,аман от "гласовете ви чувам"!!!!!
394
4
 
1
 
! Отговори
До Спонги преди 13 години
Мога ли да те попитам-ти какво всъщност пропагандираш???Плюеш всички и всичко!Да не си от АЛКАЙДА??Чий х..й дириш и кой искаш да ти ГО НАТАМЪНИ???!!
393
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преподавателя по научен комунизъм се изкатерил на трибуната и протестирал против комунизма?!? Ято *** му пригласяли, но поради застаряване не можали да изпълнят избрани подпури от"Кой не скача е червен!" и други идиотщини, които в крайна сметка ни докараха до този хал, в който сме в момента
392
5
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
ПП. Манифестацията свърши или се провали заради дъжда. Полуживи ядосани комунисти чупят клавиатурата и за тях Костов е виновен за глобалното затопляне и техния световен провал.
391
1
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
341 - било е до около 1967-68 година може би. Факт. майка ми плаща 2 пъти собствения си апартамент. Това е. А за да си купиш... жална ти майка. Чакаш 15-20 години. Още има хора с по 300 000 - 400 000 и повече лихвоточки. Знаеш ли какво е това. ДСК ти всема спестяванията, но вместо лихвата от 1% ти начислява лихвоточки и ти евентуално един ден ще си купиш с тези пари панелка. Ако имаш търпение можеш да си купиш и ЛАДА, пак след 10-15 години. На АБФК без чакане Мазда или Тойота по-евтино от ЛАДА.
390
2
 
4
 
! Отговори
sss преди 13 години
по-досадно от бивш пушач и бивш комунист няма...
389
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на 9 .9 . 1944г партизаните взеха власта с помоща на съветската армия . избиха без присъда опозицията в парламента ако не бъркам 108 депутати . избиха банкерите и богатите и им взеха парите и имуществото . ако ГЕРБ днес на 9 . 9 2010г избият 108 депутати от опозицията включително и един депутат който не ходи на работа , конфискува имуществото и парите на ,,милионерите,, аз също ще празнувам.
388
3
 
5
 
! Отговори
токо патриота преди 13 години
до r .ами обирали са мандрите а тези разпродадоха и заводи и фабрики и20години всичко върви с главата на долу .Видяхме и правителството на Костов -орезелиха държавата