Няма да се доплаща за здраве, каза Борисов

Премиeрът не хареса концепцията на Анна-Мария Борисова
29 сеп 2010 07:00,
245
Няма да се доплаща за здраве, каза Борисов
Снимка: Булфото

"Няма да се въвежда допълнително 20% заплащане на здравните услуги", отсече премиерът Бойко Борисов.

Това стана факт след среднощна среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на която са присъствали министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова и представители на парламентарната здравна комисия.

Още по темата
В началото на седмицата от здравното министерство обявиха, че в концепцията им за догодина е предвидено допълнително заплащане в болничната помощ като то ще бъде разликата в реалната цена на услугата и поеманите от НЗОК средства.

От МЗ обявиха, че в момента касата плаща до 80% от реалната стойност на медицинските услуги.

Мотивът на Анна-Мария Борисова за въвеждането на доплащането бе, че и сега пациентът дофинансира болниците като плаща, но под масата.

Във вторник от БСП и ДПС обявиха, че първия вот на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ ще бъде на тема здравеопазване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: Бойко БорисовНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
предлагам преди 13 години
.Ясно да се разграничат- ЛЗ със смесено участие - общинско и държавно от чисто частните.И чисто частните да не договарят с НЗОК .В противен случай се получава двойно таксуване - от направленията и кешово Защото са частни ?!?!И забалежете Никой и дума не обелва за този вид казуси!!
239
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 13 години
По съшество реформата беше съкращиние на щатен персонал и сега един работи за трима.Болшинството вече сме с разклатено здраве./ е да сещам се и за 100- те тояги/А пътеките ползват преди всичко пациента - ако не праща РЗОК ,ще трябва да плати пациента от Джоба си.И тогава сигурна за пекарите ще има и повече.Помислете преди да дрънкате!
238
0
 
2
 
! Отговори
Vi преди 13 години
Ако ги попитат, дори и да могат, пак ще откажат да си плащат сами. Много ясно, че ще предпочетеш да ти е безплатно, пред това сам да се изръсиш...А колкото до минималното работно заплащане - колкото си инвестирал в себе си като образование(!), и колкото повече си упорствал (!), толкова по-добра заплата ще имаш.
237
2
 
0
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Преди да се вземе решение в Министерството за доплащане от страна на болните първо да се попитат самите болни и в частност и гражданите Дали имат възможност за такова доплащане? Ако за министрите това не проблем (става въпрос за доплащане) то за повечето българи това е проблем при положение че не се получават редовно заплати и се работи на минимално заплащане. Да не говорим че повечето българи са с невнесени здравни осигуровки от страна на работодателите.
236
0
 
3
 
! Отговори
аватар преди 13 години
Плащам всеки месец зравни, като отида на лекар пак плащам, като вляза в болница пак плащам. Питам се защо плащам здравни, отговарям си защото тези дето не плащат да използват моите здравни. Да го направят като на запад. Не плащаш здравни не ползваш безплатни услуги, а заплащаш реалното скъпо лечение. Плащаш здравни ползваш безплатни услуги. За целта индивидуални здравни карти. Просто и ясно. Политиците го знаят но си траят, искат да крадът
235
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти вече го смучеш, както и 8мил българи всекидневно...
234
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имааа, немаааИма, ама НЕМААА...
233
0
 
2
 
! Отговори
Бъдете мъдри преди 13 години
Вместо само тъпизми и неоснователни критики не искате ли да посочите определени правила ,които да се въведат за да се отиде към по - добро.И не казвайте на ЕГН ,защото всеки от нас е потенциален пациент!Един паркинсовик или диабетик на инсулин както как би се лекувал със собствените си вноски??БЪДЕТЕ ХОРА!!
232
0
 
0
 
! Отговори
Б.Б преди 13 години
Тука има, тука нема ... тва е ..Лош матриал, плащай.
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така де! Да направим закан да си "доплащаме" и на КАТ...Спира те и си доплащаш 20... така и така ги даваме под масата... защо да не го направим законно. Нещо като такса за спиране от КАТ.
230
0
 
2
 
! Отговори
Васил Василев преди 13 години
Няма да се доплаща за здраве, каза Борисов.Това дами и господа е за днес.Утре ще видим.За напред също........... ще видим.
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
boikooo tikva zaspala,izl6ga bg naroda za vsichko.
228
0
 
3
 
! Отговори
правилното е преди 13 години
Задължителното здравно осигуряьване за да стига за покриване на най- неотложните нужди на пациетите да се разпределя само и едиствено по усмотрение на Личните лекари по две причине:1. Те най- добре познават здравните проблеми на пациентите си 2.Само Джипитата Нямат интерес да разхищават талони т е. не си ги разменят
227
0
 
3
 
! Отговори
реалност преди 13 години
До 228 постВсичко суми при лекарите се превеждат по банков път ,.Таксата от която са освободени деца ,инвалиди ,социално слаби и хронично болните по определен списък и такса за потребление - хартия ,тонер ,болнични листи ,консумативи - спринцовки ,дезинфектанти и т н и за нея се издава касов бон.Това едно и второ - имете ли идея колко пъти се вядат банкноти от по 50 лв и понеже ресто не може да се даде плащането се отлага за "следващия път"??!!
226
2
 
1
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Доплащане в болница.Един пенсионер с ЕТ,внася ЗО ,отделно държавата му плащаЗО в/у пенсията и като отиде да се лекува ще доплаща.Като отиде на преглед дава 2,40 на доктора без документ.Може да се провери от регистрацията колко пациенти са прегледани,за да бъдат внесени парите по принадлежност.Трай конче за зелена морава.Г-н Борисов и да сте съгласен и не ще плащате далаверите на докторите,защото само 10% от тях са истински,предполагам,честе убеден.Не се сърдете на народа.
225
0
 
5
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
бе това решение е в сила до утре. Може даже до довечера....
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз Казах/ Хан Аспарух/ смех баце смех
223
3
 
1
 
! Отговори
до 212 преди 13 години
кажи за кои да гласуваме като нема свестни хора у държавата сега янето не сме пробвали кой да идва костов пак по добре отколкото станишката
222
0
 
4
 
! Отговори
леля преди 13 години
до 233: Да съгласна съм и това го знае всеки но тъй като всичко е откраднато те пак от нас вземат - дали 20 или 30 процента,но защо от нас,здравната каса е като кофа без дъно,ние наливаме и пари все няма,ами да се засрамят малко,ние без души останахме.
221
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 13 години
ДО ЛЕЛЯ - Права сте,трябва всики гражданин да има осигурителен номер - не егн и в него да се събират - здравни,пенсионни,когато се разболее човек отварят осигурителния номер - имаш набрани 5000 лв.лекуваш се и не плащаш до изчерпването им,нямаш пари на номера/айшето/плащаш си иначе "куче влачи диря няма"не сме бедна държава ,но много се краде,проблема им е че здравните на народа са окрадени и ние години наред си плащаме.