В провинцията – зле, в София – добре

Първанов бесен, че кабинетът налива пари само в столицата
Обновена: 21 окт 2010 21:30 | 21 окт 2010 21:30,
400
В провинцията – зле, в София – добре
Снимка: БГНЕС

Не бива да се допусне централизиране и силно развита столица за сметка на слаба периферия, заяви в словото си президентът Георги Първанов при откриването на тържествената заря-проверка в центъра на Смолян, съобщава Фокус.

Според Първанов България ще има бъдеще, ако всички региони са развити добре. По думите му това трябва да се отчита в пенсионната реформа, бюджета за следващата година и предвидените средства за общините.

Президентът обясни, че в останалите държави в Европейския съюз граничните региони са едни от най-добре развитите, а при нас това не е така.

Една от възможностите за това са т.нар. културни коридори за развитие на туризма, бизнеса и общуването. Георги Първанов изтъка, че най-красноречивият пример за тези коридори е отварянето на граничните пътища.

Президентът коментира и темата за здравеопазването, като изтъкна, че според конституцията всеки гражданин на държавата има право на здравеопазване – права, еднакви за всички, „както за София, така и за Мадан и Рудозем”.

По думите на президента по тези проблеми отношение трябва да имат всички институции, включително и депутатите от различните политически сили.

Той допълни, че Смолян е добро място за туризъм, бизнес и инвестиции, въпросът обаче е да спре миграцията на населението и специалистите да останат.

Въпреки дъжда президентът поднесе и венец пред паметника на полк. Владимир Серафимов в центъра на Смолян. Президентът се поклони и почете паметта на храбрия командир на 21-ви средногорски пехотен полк.

Военната церемония бе изпълнена от почетен караул на 101-ви алпийски батальон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Lele male,o6te edin samozabravil se 6op-***. E...kakva be6e "stolicata" predi 20g? Sa6tiq kenef,palen s nai-selskoto i otvratitelno ne6to iz zemite ni-6opa! Samo ne izlizaite s nomera,4e v sofiq nqma 6opi,kirtaci dolni!
332
13
 
12
 
! Отговори
*** преди 13 години
Не София е далече а Смолян.Коко такива умници от Смолян живеят в София ?-уж не ви харесва София,уж е много мръсно ,уж софиянци са надути ама драпате да дойдете в София.Колко от София дойдоха в Смолян? А зарди такива като тебе на нас ни бутнаха къщите за да направят блокове да има къде да настаняват изметта на цяла България.Знаеш ли как изглеждаше София преди 20години?-ама тога ва пътувахте само на екскурзия и да се снимате пред ЦУМ и НДК
331
1
 
4
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Ахмако, ако в родния си град трябва да е безработен не мислиш ли, че е малко по-добре да печели и харчи на празен ход 1000лв отколкото да чака социални помощи и да яде хляб?Иначе е прав г-н Гоце, но много му приляга популизма. Отишъл там, където има безработица и нужда от развитие и взел да им говори, че трябва да им се дадат пари. Като се прибере в София ще каже, че столицата е най-важна и трябва да се развива още. Като събере група пенсионери ще каже, че е много важно да се повишат пенсиите.
330
11
 
17
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ей, такава простотия е този мат,риял!Идва в София да работи за 1000 лв.Плаща наем 350 лв.Ток- 50 лв.Парно 1 мес х 100 лвТранспорт 50 лвПлаща двойно режийни.Плаща храната двойно.Плаща транспорт до родното място поне един път в месеца, за да донесе нещо домашно за ядене.Никога не е влизал в театър/операта.Пие в капанчето накрая на блока.САМО И САМО ДА КАЖЕ, ЧЕ РАБОТИ В СОФИЯ!?!?!?!?!?
329
3
 
23
 
! Отговори
o.k преди 13 години
Изцяло подкрепям това мнение.Централизация има и то много голяма.Един пример -В структурата на НАП-Бургас всяко освободило се място поради ред причини ,не се заема от служител в системата на местно ниво ,а бройката се изтегля познайте къде?-в София разбира се-в Т.Н. ЦУ НА НАП-и на всичкото отгоре пак В София заплатите не са като в Бургас.Омръзна ми да слушам как в София живота видите ли бил по-скъп и затова........Да ,ама и моите деца се хранят,топлим се ,караме коли и ние имаме задръствания...
328
5
 
16
 
! Отговори
.I. преди 13 години
ало 355 номер, от София повече *** няма никъде в Европа, дори в Букурещ. А ако искате да ви е чисто, без престъпност и задръствания откажете се да сте столица. В Смолян като не е столица наистина няма задръствания, по-чисто е от в София и има най-малката престъпност в Бг.А бе вземете се откажете и без това сте мноооооого далеееееече, почти в сръбско.
327
12
 
17
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Гоцеее, най се радвам че на таа Нова Година ше ти гледам мутрата за последно...Да се отпуши къръка най-накрая...
326
3
 
16
 
! Отговори
Столичанин преди 13 години
Ако в София е добре. Тиа по селата сигурно живеят в землянки под земята.
325
6
 
6
 
! Отговори
Lol преди 13 години
Аман от популистки изказвания. Миналата седмица имаше и "статистика", че 30% щели да гласуват за "Движение Гоце" на следващите избори, ако той благоволи да направи такова:)))
324
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ti nemozesh da ja chetesh nali? zapomni ! ne vseki moze da ima kiriliza, a i kolko naroda ja upotrebjavat? tezi bukvi 6te izcheznat sled 500-600 god., a moze i po-rano
323
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ СЕЛЧК ОТ СНИМКАТА ДА СИ ХОДИ У ТУРСКО
322
8
 
17
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Абе тоя какъв е бе? Смахнат, гаден кумуноиден пръч, подмолни и нагли !Вие и вашите хора разграбихте държавата господин Параванов, а вие само параванче прайхте и прикривахте далаверите. Сега лаете! Що за наглост?
321
0
 
12
 
! Отговори
за 355 преди 13 години
от просташкото ти изказване разбирам, че в България има 2 селища - едното е София - другото е Борован - майко мила простотията няма почивни дни и часове!?
320
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
355 КЪДЕ СА ПОЧТИ ВСИЧКИ- 1 300 000 ПОЧТИ ВСИЧКИ ЛИ СА !? 6,5 МИЛИОНА СА ДРУГИТЕ, КОИТО НЕ СА ТУК В София или и ти вярваш в мита, че София е 2 милиона - почти всички -6,5 милиона за теб не са ли хора -шутка ***!
319
21
 
3
 
! Отговори
55456 преди 13 години
А къде да налива в Борован ли? Ами там вече са повече *** и съм сигурна, че част от тях са превзели изоставени къщи и нищо не плащат. В София ще налива, тук са почти всички. Аз също не мразя провинцията, но някак си ако може София да е чиста, без престъпници и всякаква ***, да няма задръствания щеше да е по-добре. А за националния дух - не останаха хора в които да има дух. Всичко е обезверено и злобно само към ближния си...
318
0
 
3
 
! Отговори
Godness преди 13 години
Предлагам ти да отидеш и да протестираш точно срещу канала.
317
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам дали си заслужава да си губя времето с теб. Както виждаш, мога и на кирилица да ти пиша.Като защитник на правата на хората, би ли ми казал, в София ли да протестирам, че канализацията на Варна се изпуска в морето, в голяма близост до плажа? Винаги съм харесвал Варна като град, но не си позволявам толкова смело да критикувам останалите преди да погледна своят град преди това.
316
3
 
5
 
! Отговори
Godlike преди 13 години
уф злетак , не ми се обеснявай. Научи се да пишеш на кирилица и след това се опитвай да нареждаш с куцото си мнение. С такива клишета си ми ясен. Кой клас си? Протестира се където е управата и където могат да те чуят, но ти май не можеш да погледнеш по-далеч от носа си... Стой си в София като ти е кеф, аз слизам долу към плажа да покарам малко сърф, тъй като времето тука е чудно и .. а да имаме море на 5 минути път ;)
315
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ako za teb tova e naj-vajniqt kriterii, za da bydesh "istinski bulgarin", ne bih iskal da komentiram. Naj-malko zashtoto smqtam, che pri dadeni obstoqtelstva chovek nyama kak da pishe na kirilca, a i da vzemem pod predvid dali pisaneto na kirilica shte opravi gramaticheskite greshki, koito mnogo hora dopuskat (vuv foruma bol primeri).
314
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 349, 348 и 347 - да не мислите ,че някой си прави труда да ви чете латиницата бе "БЪЛГАРИ"