В провинцията – зле, в София – добре

Първанов бесен, че кабинетът налива пари само в столицата
Обновена: 21 окт 2010 21:30 | 21 окт 2010 21:30,
400
В провинцията – зле, в София – добре
Снимка: БГНЕС

Не бива да се допусне централизиране и силно развита столица за сметка на слаба периферия, заяви в словото си президентът Георги Първанов при откриването на тържествената заря-проверка в центъра на Смолян, съобщава Фокус.

Според Първанов България ще има бъдеще, ако всички региони са развити добре. По думите му това трябва да се отчита в пенсионната реформа, бюджета за следващата година и предвидените средства за общините.

Президентът обясни, че в останалите държави в Европейския съюз граничните региони са едни от най-добре развитите, а при нас това не е така.

Една от възможностите за това са т.нар. културни коридори за развитие на туризма, бизнеса и общуването. Георги Първанов изтъка, че най-красноречивият пример за тези коридори е отварянето на граничните пътища.

Президентът коментира и темата за здравеопазването, като изтъкна, че според конституцията всеки гражданин на държавата има право на здравеопазване – права, еднакви за всички, „както за София, така и за Мадан и Рудозем”.

По думите на президента по тези проблеми отношение трябва да имат всички институции, включително и депутатите от различните политически сили.

Той допълни, че Смолян е добро място за туризъм, бизнес и инвестиции, въпросът обаче е да спре миграцията на населението и специалистите да останат.

Въпреки дъжда президентът поднесе и венец пред паметника на полк. Владимир Серафимов в центъра на Смолян. Президентът се поклони и почете паметта на храбрия командир на 21-ви средногорски пехотен полк.

Военната церемония бе изпълнена от почетен караул на 101-ви алпийски батальон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце и енергийната мафия ни готвят нов чернобил, тая централа само се чупи през месец два. 6 блок на АЕЦ му изгнили тръбите и два месеца не могат да го подкарат, а пък 5 блок е по-стар и сигурно от него тече радиация.Добре че затвориха 3 и 4 блокове на АЕЦ-а иначе досега щяхме да сме радиоактивна пустиня.
252
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еб..си наглостта!!! Точно тоя който е отговорен за скапаното състояние на страната сега да ми говори такива приказки. Вярно е че страната трябва да се развива повече, не само София, но какво общо имат турската *** Гоце и БСП с това?
251
3
 
3
 
! Отговори
преди 13 години
Една умна приказка да чуя от политик за последната 1 година. Не може навсякъда да са еднакво добре развити, но 5-6 големи центъра разположени във всички краища на страната ни ще е най-добре. От това следва повечето минестерства да се намират извън софия, това ще е добро начало, плюзвете от това ще са много за цялата страна.Ако г-н Борисов или г-н Цветанов не са съгласни с мен,ги пока на публичен дебат.Не съм политик, а обикновен гражданин, който учи и работи.
250
0
 
12
 
! Отговори
ДО преди 13 години
ДО ГОЦЕ НАИ ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.ГОЦЕ АМА НЯМА БЪЛГАРИ ПО СЕЛАТА БЕ ПРЕДАТЕЛ *** ,КОИТО ТИ ЗАЩИЩАВАШ ИЗБИХА ИЗНАСИЛИХА И ОГРАБИХА ДЕ ЩО ИМА ОЦЕЛЯЛИ ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИ.ГОООООООЦЕЕЕЕЕЕЕЕ КЪДЕ БЕШЕ ДО СЕГА БЕ ТИ СОЦИАЛЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ,ЗАЩО ПРЕДИ ТОВА НЕ ПОДКРЕПЯХТЕ ХОРАТА,КОИТО СЪЗДАВАХА БЛАГИНИ.ЗАЩО НЕ СЕ ОБАДИ,КОГАТО СТАНИШКО-ЗАЕКАЗПРАЩАШЕ ПОЛИЦИЯ ДА БИЯТ МИНИОРИТЕ.МЯМА БАБИ И ДЯДОВЦИ,НЯМА ГОЦЕ,ДАИ БОЖЕ ЗАВИНАГИ.
249
1
 
10
 
! Отговори
до 274 преди 13 години
Хм, я погледни осемнайсеткласната мрежа в Разградско и тогава коментирай. Бай Доган направи магистрали около селата в Разградксо и Търговище. Ние една истинска магистрала нямаме, на път за Варна през Разград направо бях удивен какъв асфалт има до някакви колиби и срутени паланки! Нямам думи, пътят от София през Ловеч, В. Търново, даже и Шумен - мъка!, а като стигнеш до Разград и се почва Абу Даби гран при! Мамицата им крадлива измикярска!
248
0
 
7
 
! Отговори
НРГоцеария преди 13 години
В една държава с истински граждани, а не травмирани селяци-мазохисти и дребни тарикати, лицето на снимката по-горе щеше да е не само свален от бутафорния си пост, но и избутан в такава изолация, че трудно някой да си спомня за него. В селско-пролетарска България обаче агентът-лъжец и двуличен мерзавец, организирал митинги срещу НАТО и после стискал си ръцете сервилно с Дж. Буш младши, не само че си стои необезпокояван, а даже и се напъва да поучава с проникновените си брътвежи. Тъжно!
247
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ясно.гейберите могат да избиват със стотици, да крадат парите на хората и да приемат незаконни наредби, но пази боже някой да е починал преди....къде ти, кво ще се занимаваме със някви си сега некадърници, а ти знаеш ли че по време на тройната коалиция пешо гевреко открадна едно копче? кво ме интересува, че по същото време цуцко физкултурнико откраднал два милиона лева.....
246
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А БСП как разделяха парите отговорно към провинцията и в Софето оставаха достатъчно. Е сега хората си карат колите по оправените улици.
245
3
 
8
 
! Отговори
до 265 преди 13 години
честно ли бре ,а що изгоряха 10 човека във влак по времето на тройната коалиция бре Гоце даже беше на лов!*** сте страшна напаст по лоши сте и от Хитлер защото мачкате собствения си народ!!
244
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 270 гейбер-активистизгнили тръбите или счупени при демонтажа :) а?или това, че са сложени директори, които дори не знаят за какво отговарят, но са верни на бате бабуин за теб не е проблем?или са важни доносите срещу предишните, а не сега да си вършат работата?
243
3
 
6
 
! Отговори
софия преди 13 години
Гоце,май искаш още един мандат,а?Появи се вече на сцената и така се напиняш напоследък ,че може и да се оак.ш.Ами хайде де-грабни мангизите от тази София и ги ,,пръсни,, из прованса,кво чакаш,тъкмо ще се постопи и лавината от столичната напаст напоследък.
242
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви коридори, какви 5 лева? По "коридора" Търговище-Разград асфалт не е останал.
241
2
 
4
 
! Отговори
Klaksona преди 13 години
Изключително мазно същество е това другарче на снимката! Направо им пее на ушенце предизборни фолклорни песнички на тема "развита столица слаба периферия"!!!
240
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич в момета банков служител в София взима по 1200 лв на месец, за същата работа в провинцията същия този служител взима 600 лв, мислиш ли че ако заплащането бъде изравнено , никой не би си помислил да ходи да живее и да работи в София.
239
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до: УФСЪГледам колко си ограничен и ми става жал за теб. Където си се родил - там *** ( това ли ти е философията за живота.....) В София ходя само по работа. Подчертавам ПО РАБОТА, не НА РАБОТА. И между другото ми е изключително неприятно там. Приятелю ти си типичен столичанин. Излязал си от на майка си ***, в някоя столична болница, и вече си повече от другите .... Това е абсурдно....
238
3
 
4
 
! Отговори
Георги преди 13 години
до 265 анонимен БСП активист Абе ти си много "умен", няма що. Защото са сложили нови директори затова са изгнили тръбите на АЕЦ-а и е остаряла инфраструктурата на БДЖ. Не е заради десетките години безхаберие и плячкосване на средства. Умник
237
2
 
9
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Гоцата е пълен ***... иска му се да яхне народното недоволство... обаче народа вече е парен от кашата...
236
3
 
3
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
щеше да е прекрасна идилия, ако си бяхте останали и там.но по мойте скромни наблюдения, май се прибирате само събота и неделя, сигурно да почистите след смешниците ей......
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парите за АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене отидоха в джоба на гоце и р.овч. , а сега ние ще мръзнеме.Иначе гоцето подарява на сина си мезонет в центъра на париж дето е бюджета на смолян за годината и после им обяснява как милее за тях.
234
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ще се сетите, после се чудите , защо всеки бяга към София. От 65 години това си е държавна политика. Всичко се прибрахте в столицата, даже и Морска администрация, да не говорим че управата на Лукоил Нефтохим, също е при вас, а как оправляват завод (вече почти закрит) от 400 км, само те си знаят.