М. Димитров: Проваляме се в усвояването на евросредствата

Необходимо е да свием администрацията, смята синият лидер
26 окт 2010 19:36,
54
М. Димитров: Проваляме се в усвояването на евросредствата
Снимка: БГНЕС

Страната ни се проваля в усвояването на парите от Европейския съюз и има опасност да загубим милиони евро заради бюрократични пречки.

Това заяви лидерът на СДС и председател на икономическата комисия в НС Мартин Димитров след среща с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

В момента реално усвоените пари от ЕС са 6-7%, каза Димитров.

По думите му при усвояването на европейските фондове има „малко свеж полъх“ от работата на министър Томислав Дончев, но това не е достатъчно.

Още по темата

Според синия лидер догодина страната ще има нужда от изцяло нов подход при усвояването на евросредствата. За това обаче са необходими рязко намаляване на бюрокрацията и увеличаване на конкуренцията и контрола.

Мартин Димитров допълни, че в основата на икономическия растеж на България през последните 10 години са чуждите инвестиции, а идеите за национализация убиват интереса към страната ни.
 
Председателят на БТТП Цветан Симеонов заяви, че в момента се пренебрегват някои източници на приходи в бюджета, например от приватизация.

Той цитира данни, според които постъпленията от раздържавяване от началото на годината са едва около 14 милиона лева, което за организацията „означава кръгла нула“.

Загрижени сме за разходите за администрация, които на практика не се намаляват, това е тежко бреме, допълни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
13
 
! Отговори
! преди 13 години
1.Прожаля се ПРАВИТЕЛСТВОТО а не ние в усвояването на евро средства!!2.Правителството се проваля във ВСИЧКО ама няма кой да види!!
28
1
 
14
 
! Отговори
taratajka преди 13 години
Тия еврофондове не се научихме да ги ползваме,защото никой не иска да разбере, че парите се дават,за да бъде свършена определена работа. Не я ли свършиш-връщаш парите. С нашия мързел и желание да вземем,без да работим, дотам ще я докараме-да си стоят парите неизползвани. Отделно и чиновническата простотия и лошотия,за която вече прочетох в постовете
27
4
 
5
 
! Отговори
КОСМО-нафт преди 13 години
И ко? Мартинчо Плужека пак некви *** констатации прави. На Гейзеро замяза,само мрънка,ама Гейзеро е опозиция и няма да накриви ничия капа,пък тоз дружка с Тиквата и може да направи нещо! Ами тъй ще е, Мартинчо! Има за крадене много,ама ти си *** като антична брадва!
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте ги тези пари на Иван Крадеца Костов и личния му шут Мартин Димитров.Не стига,че окраде България, сега иска да "свие" и администрацията!!!
25
4
 
23
 
! Отговори
Савата преди 13 години
ГЕРБ са тотален провал ,лошото е ,че на българина късно му идва прозрението.
24
0
 
25
 
! Отговори
ддд преди 13 години
Г-н Димитров!Като партиен лидер може би знаете,че по време на избори има голям брой активисти,които вършат черната работа и които след изборите трябва да бъдат назначени на места спокойни и доходни.Ако не достигат места в администрацията ще бъдат открити нови.Ще се намали бюджета на културата,здравеопазването.Тук качествата на хората за без значение.Важното е не да са кадърни,а верни на н.в. Вожда.Та Вие ги знаете тези неща.
23
2
 
28
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Който не се е занимавал с еврофондовете и не е кандидатствал за субсидии нищо не знае.Такива прости бюрократи и те въртят и те връщат и некомпетентни и са по сто маймуни на клона и луд те правят. И е едно ужасно влачене във времето че накрая се проваляш.Кошмар!!!!! А може би е им е целта????
22
2
 
11
 
! Отговори
до че преди 13 години
Тия крадат също обаче са толкова прости и некадърни,че не могат да управляват и остава плачевния резултат само от кражбите и гафовете.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Необходимо е да свием администрацията"Не свихте ли достатъчно :) Айде още.
20
1
 
8
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Еееех, само това ли са ни провалите ------Де да беше така
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво.Истината е тази.
18
4
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
Означава ли казаното от теб,че е имало и стара триглава ламя и бог трябва и от нея да ни пази.
17
5
 
10
 
! Отговори
norm преди 13 години
Мартинчо,още доста трябва да се напъвате,че дано прескочите бариерата на следващия парламент.Казваното от теб винаги е полуистина и цели откъсване на електорат от ГЕРБ в посока СДС.Можеше и без напъни,ако бяхте управлявали през онези години без престъпна приватизация и без комисионни.
16
4
 
6
 
! Отговори
човек преди 13 години
този е празнодумец . намаляване на бюрокрацията и увеличаване на конкуренцията и контрола. дрън дрън хем намаляваш бюрокрацията хем увеличаваш контрола -- това е нещо като мамин гаргалчо . мартине устата ти работи но полза никаква - освен може би за теб политически . може би
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
примери за интегриран *** - Иван Костов,Ахмед Доган,*** Лютви
14
6
 
15
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Тия, които знаят как се изважда България от криза са двама-Софиянски и Костов.Правили са го веднъж, имат опит и "експертиза".
13
6
 
17
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Да идва Костов и да оправя нещата, че работите отиват много на зле.
12
2
 
2
 
! Отговори
ейй преди 13 години
Ей,ми нали знаете кой е ВИНОВЕн...Станишев,не забравяйте,и БББ да Ви пази....
11
10
 
4
 
! Отговори
герп преди 13 години
И тоя е комунист и душманин на народа, щом говори против наште и против бат Бойко!
10
1
 
17
 
! Отговори
За правото съм ! преди 13 години
За да бъдем точни е необходимо правилно да изписваме нещата. Мончо повече от сто пъти е казвал, че сме минали Германия, само на два пъти ни извади от кризата и седем пъти каза, че излизаме от кризата. Отделен е въпросът колко са му повярвали. Прави му чест на Боко-Ментата, че до сега още не е казал, че излязохме от кризата. Иначе, при него празните приказки са повече отколкото при Симеон Дрянков. Лакардиите са основната занимавка на Боко-Хеликоптера.