Какво ли не ме наричат, изпъшка Дянков

А аз само си върша работата, убеден е финансист №1
Обновена: 4 ное 2010 09:43 | 4 ное 2010 09:43,
125
Какво ли не ме наричат, изпъшка Дянков
Снимка: БГНЕС

"Какво ли не ме наричат – аз си върша работата. Знам, че с поста министър на финансите идват много негативи, но не ми прави впечатление", коментира финансовият министър Симеон Дянков.

"България е една от малкото държави в тежка икономическа криза, която успя да направи пенсионна реформа – това за нас е голям успех", похвали се той.

Финансист №1 на държавата добави, че по сметките на НОИ през 2017 г. ще бъде изчистен дефицитът – "аз съм финансов министър и не съм в кръчма, за да се хващам на бас", обяви той.

"Това не е първият път, когато става нещо подобно от руска медия – на няколко пъти пращаха или мен, или премиера на тайни преговори в Москва, като после се оказваше, че ние въобще не сме били в Москва", коментира той пред Нова тв публикацията в ИТАР-ТАСС, където премиерът Бойко Борисов е заявил, че сърдечно подкрепя АЕЦ "Белене".

"Всъщност се оказва, че премиерът никога не е давал такова интервю", каза Дянков.

На въпрос за протестите на студентите и учените, Дянков отговори, че науката трябва да се прави главно в университетите. За него най-добрата наука се прави именно там.

Още по темата
"Аз съм твърд радетел – по-доброто качество трябва да се стимулира и държавата дава там парите си", уточни още Дянков.

Вицепремиерът обясни и какво е имал всъщност предвид с думите "Не ходете в Софийския университет": "Казах го пред студенти за УНСС, като имах предвид какво означава за тях мобилността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: БеленеНОИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С. Дянков: БАН няма да получат пари; зърнопроизводителите също!България на европейско ниво стои доста добре; колкото и да стачкуват, тези от БАН няма да получат пари. На зърнопроизводителите са дадени достатъчно пари, няма да получат повече. Аз не съм касиер, отсече министърът на финансите.Какво ли не ме наричат, но аз си върша работата въпреки персоналните негативи, обяви по НТВ министърът на финансите Симеон Дянков. Нямам нищо срещу БАН, но наука трябва да се прави главно в университетите, където се обучават студенти, а те стават после учени. Реформата, която трябва да се прави, е за повече наука при студентите, в университетите, където ще влязат и повече пари, ако образованието е качествено, осведоми Дянков. По-добрите университети като Софийският, ще получават повече пари, подчерта той. Репликата пред студентите от УНСС "Не ходете в СУ!" била казана, за да се направи демонстрация за това какво представлява мобилността, обясни вицепремиерът.С 3,6% растеж на бюджета как Р. Овчаров ще говори за замразяване, попита Дянков и пак увери, че икономиката върви нагоре, а растежът за третото тримесечие ще бъде прогнозираният от анализаторите. България на европейско ниво стои доста добре, прибави той. Всички искат пари, искат ги от мен, а моята роля е да пазя данъците, които с много труд събираме, и да ги пазя. Колкото и да стачкуват, тези от БАН няма да получат пари. Аз не съм касиер, това не е сериозна политика. Ролята на премиера е да иска да намирам пари, моята роля е да установи дали това е възможно, обясни Дянков и добави, че в много случаи не може да намери повече пари. На зърнопроизводителите са дадени достатъчно пари, няма да получат повече, отсече министърът и добави, че нямало да ги даде, дори и премиерът да го натисне за това.
16
11
 
16
 
! Отговори
смехурко преди 13 години
Дянков е недоучен. защото отнякъде са му казали, че науката трябва да се прави в университетите, той разтурва националния научен център БАН катопоследен ***. След години ще отчетем пълна неефективност на тази линия. Още Айзенхауер е разбрал, че наука се прави най - добре в специализирани институти и затова е създал НАСА, а не е ръчнал космическата програма на САЩ в някой университет. Оттук има два варианта - или Дянков е пълен ***, или го прави нарочно.
15
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естественно, че ще бъдеш наричан с най неегативни думи след като хората не живеят добре. По начина по който управляваш всеки кръчмар би се спревил със същия успех. Не случайно народа започна да милее за миналото в което бананите ги е имало само за коледа, но не е било проблем да си платиш парното, водата, тока, данъка да получиш адекватна медицинска помощ и добро образование и най важното да имаш какво да хапнеш. В днешни дни дори няма достойна старост, превърнахте ги в просяци гладни и дрипави.
14
16
 
19
 
! Отговори
aaa преди 13 години
Марш на село бе некадърник. Навсякъде в USA те изгониха и дойде тук да ни оправиш!
13
3
 
16
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Нормално. Все пак в България всички разбират от политика и от футбол, та от едни елементарни финанси ли няма ?!
12
5
 
7
 
! Отговори
Black преди 13 години
аз неща да ги псувам тия ... искам дирекшън да им извия вратовете, ако имах възможност щях да го направя без да се замислям
11
1
 
6
 
! Отговори
qko преди 13 години
Po-piqnska snimka ot tazi nqmahte li?!
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков, освен мухлясали старчита, некадърни лекари има и крадливи ***, които откраднаха милиарди от държавата и е хубаво да ги потърсиш и върнеш. Къде пипнеш милиарди ще върнеш....Къде пипнеш милиарди ще върнеш....Къде пипнеш милиарди ще върнеш....
9
5
 
18
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Кучето на СВетовнаат банка се оплкава.... нищо... 4 години срам (ако има таквиа чувства изобщо у този) после поне 4 поколение осигурени като милионери.... ще го преживееш... ако се умираше от срам в Нардоното ни събрание всеки ден погребение щеше да има...
8
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Maлко са хората, които разбират Дянков колко много работа е свършил. А не да вика ДАЙ!
7
12
 
12
 
! Отговори
Рънърса преди 13 години
ако ми паднеш човече и то берабер с тиквата, ще ва сложа като мумии един до друг
6
5
 
13
 
! Отговори
ААА преди 13 години
Стига глупости!!! Всички помним какво приказваше ББ. И то лично и по телевизията.
5
13
 
13
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Ей, гей.
4
11
 
22
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Дянков какво вземаш бе ,,, каква работа вършиш.. ни реформи правиш.. а се оплакваш, че те псували ..ти на тези заложени разходи.. реформи ли казваш.. :)
3
11
 
30
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
О на "Световната банка" на "ФЕД" и на "МВФ" идеално я вършиш работата, спор няма!!!
2
3
 
34
 
! Отговори
Антонимен преди 13 години
Нека плюенето започне сега!
1
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
примерно американски предател харесва ли ти Дянков?