АБВ предизвиква брожение вляво

Публичното гадаене е лоша реклама за Първанов, смята политологът Първан Симеонов
Обновена: 13 ное 2010 08:01 | 13 ное 2010 08:00,
74
АБВ предизвиква брожение вляво
Снимка: БГНЕС

Лицата в проекта АБВ засега не изненадват. Но аз очаквам изненади от президенсткия лагер в по-късен етап. Лицата са и ахилесовата пета в случая. Първанов говори за експертност в силно популистки времена, в които хората очевидно предпочитат ярка, оличностена отговорност, ясно водачество, рязка фразеология. 

Това заяви пред Dnes.bg директорът на „ББСС Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

Ще бъде пределно трудно този проект да печели политически ползи, оставайки при лексиката на „помирението” - боя се, че ще трябва да се ползва радикален и конфронтационен език. И това е родилният парадокс на движението на Първанов. Просто такъв е духът на времето, коментира политологът.

Като цяло, начинанието загуби от предъвкването. Загуби и от съзнателно поддържаната неяснота. Ще загуби и от подозрението, че държавни пари са харчени за непривична дейност. Има недостатъчност на прозрачност в намеренията, а това отваря поле за гадаене. Не съм съгласен, че публичното гадаене е добра реклама за Първанов. В случая лошата реклама си е лоша реклама, смята Симеонов.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

Господин Първанов трябва да внимава, защото „гражданското” и „непартийно” съдържание на проекта може да се прочете на ниво масово съзнание и като прикриване, и дори лицемерие. В крайна сметка, политическите алтернативи се създават, за да се състезават на избори.

А на избори се състезават партии, не неясни платформи, мрежи или само личности. Утвърждаването на политическа алтернатива, която не заявява пряко участие в избори, е пределно сложна мисловна конструкция и предизвикателство пред стратезите около Първанов. А периодът е доволно предизборен, коментира директорът на „ББСС Галъп интернешънъл”.

Политическото предприятие на Първанов явно предизвиква брожение вляво и това вече се усеща. Едва ли има някой, който да мисли, че това е добре за БСП в краткосрочна перспектива. В дългосрочен план обаче този проект би могъл да изиграе ролята на „опаковане” на БСП и да даде възможност за рестарт на лявото, отбелязва Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяко брожение в "модернолявата" БСП/БКП води до нова победа за мира и демокрацията в България, в Европейския Съюз и по целия свят!
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То не беше заедно за България, то не беше да спасим България,какви ли не дружинки и вечеринки,какви ли лозунги не чухме за 20г от устата наЛилов, Първанов, Станишев с една цел вечно те да са на власт
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само драскачите ли останаха, че се пише само злобно и некомпетентно. Идеята на АБВ сие ясна - да привлече негласуващите, тези които се отказаха от БСП и отчасти и от СДС. А ако може и част от гласовете на БСП. Следващите избори са мажоритарни и ако ДПС ги подкрепи могат да спечелят доста и да станат съперник на Герб
7
3
 
28
 
! Отговори
гр преди 13 години
"******аст" не е сексуална ориентация а вид поведение. Много от гейовете се държат къде-къде по "мъжки " от Първанов.:))
6
25
 
9
 
! Отговори
До пост № 5 преди 13 години
Рано сутринта форумът започва да се товари с извратеняци. Ти си един от тях. Не може да наричаш "***" човек, който има двама сина, порядъчно семейство и очаква внук. Я се огледай. Ти кой и какъв си ? Един ***, известен само на майка си и баща си. Единственото което можеш да правиш е да пълниш тоялетната чиния, или греша ? Може да ползваш открит клозет на двора, ограден с жив плет. Вземай кривака, влизай в цървулите и отивай на паша заедно с овцете. Твоето място не е тук.
5
2
 
24
 
! Отговори
СерГей преди 13 години
АБВ...Г...З...!
4
0
 
25
 
! Отговори
БСП/БКП - КГБ Е М преди 13 години
ЛИЦАТА ОТ АБВ СА ОТ ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ПАПКИ НА ДАНС . ОТ ЧСНО ПО ЧСНО !
3
0
 
27
 
! Отговори
гламав преди 13 години
Ами сами са си виновни те. Играха разни игри през годините, накараха нас хората да се обезверим, да не им вярваме, а сега искат и да им ръкопляскаме? И за какво? За порутеният ни живот, за пълните ни с мангета земи и къщи, за откраднатите ни пари, държавни имоти, земи и продадени? Ами кой им е крив? как да вярвам на партия и политици, когато много пъти през годините са доказвали че не им пука за мен? Ако бяха социалисти, никога нямаше да се карат и разедунят. А те май са егоисти?
2
3
 
37
 
! Отговори
ЯСЕН преди 13 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** СЕ САМОИЗЯДОХА!!! НАПРАВО СЕ КЕФЯ!!!!
1
1
 
30
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Много е ....замислен Параванов;рядко му се случва,защото знае че това муразваля...чара.