ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета

Воеводите искат държавата да спре с двойния стандарт
Обновена: 17 ное 2010 12:02 | 17 ное 2010 12:01,
140
ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета
Снимка: БГНЕС

Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Това се казва в позиция на ВМРО.

„Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила“, категорични са от партията.

ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак.

Според воеводите обратната дискриминация буди все повече тревога.

„Недоумение поражда случаят на Веселин Ангелов, който получава отказ за работа в училището във врачанското село Баница, защото не бил циганин. В същото време граждани на София, подпомагани от ВМРО, от месеци събират подписи за премахване на незаконните гета в града и тези няколкомесечни усилия се оказват единственият начин властта да приложи закона“, се казва в позицията на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kolko stotinkis sa ti dali za provokator,ne tsvahs skrri se nqkade
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Всеки иска да бутнат гетата, но малко се замислят като ги бутнат, къде ще отидат тея *** и дали няма да плъзнат из целия град?!"Качваме ги на влакове, стоварваме ги в нищото и започват да строят съвременен лагер, по подобие на ГУЛАГ. След като го построят, започава бурно производство. Ще орат, сеят и копаят. Домати, картофи, боб... От тъмно до светло, по норматив. Който не изпълнява норматива няма да му се дава да яде.
52
13
 
6
 
! Отговори
Ром преди 13 години
Ний ромити сми бъдищиту нъ Балгария. Трябва да на хранити, поити, учити, защото сми качествен електорален матрял за вашти пулитици. Разбрахти ли, ***!
51
0
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
*** сегрегацияСпоред различните програми за ромска интеграция, *** живеели сегрегирано в гета и трябвало да бъдат десегрегирани. Никой не задава въпроса А кой ги е сегрегирал? Истината е, че *** сами искат да живеят в гета. По времето на комунизма се раздаваха апартаменти на *** в блокове с Българско мнозинство, с цел десегрегация. Но самите *** доброволно продаваха тези апартаменти и купуваха апартаменти на Българи, живеещи в *** квартали.Небезизвестният квартал Столипиново в Пловдив възниква по подобен начин *** се заселват, купуват апартаменти от Българи, други построяват незаконни къщи и постепенно създават едно огромно гето. *** сегрегация всъщност се дължи на гореспоменатите *** традиции, според които те трябва да отбягват контакти с нецигани. Всички Българи, представители на НПО-та и други, които твърдят, че *** били жертви на дискриминация, също се страхуват да минат сами през някоя непозната *** махала.Значи те също спомагат за сегрегацията. Тези хора казват, че са за интеграция, но същевременно одобряват изучаването на *** език в училище и запазване на ромските традиции. Ако искат да се борят против сегрегацията, трябва да се борят срещу *** традиции и *** език, защото те са расистки по своя характер. Самото начинание интеграция чрез запазване на традициите и езика е безумно.Думата интеграция произлиза от латинската дума integer, която значи цял. Който иска интеграция, трябва да работи в насока малцинствените култури да се приобщават към културата на Българската нация, която трябва да бъде цяла и единна, а не както в момента да подхранват расистки настроения в малцинствата.
50
4
 
6
 
! Отговори
иии преди 13 години
Всеки иска да бутнат гетата, но малко се замислят като ги бутнат, къде ще отидат тея *** и дали няма да плъзнат из целия град?!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kva policiq sega,ima samo bankomat4ici
48
0
 
27
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 13 години
В СТРАНИТЕ ЗА КОИТО ГОВОРИШ ИМА "ЗДРАВА РЪКА" И КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е НАВЛЯЗЛА. ЗАЩО ПРИ БАЙ ТОШО НЯМАШЕ ПРОБЛЕМ С ***?АМИ ЗАЩОТО СИ ГИ ПОТУПВАХА В ПОЛИЦИЯТА И ИМАХА РЕСПЕКТ. СЕГА ИМ ВНУШИХА ЧЕ ИМАТ САМО ПРАВА И ЕТО ВИЖ КАКВО СТАВА.
47
0
 
25
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
"Щуротиите" на ЮНЕСКО целят опазването на СВЕТОВНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, което в случая на несебър е превърнало хилядолетен град, т.нар. Музей in sito на някакво подобие на микс между мутренско селище и капалъ чарши. Нали утре в Казанлъшката гробница ще се засели някой *** и ще иска да махне стенописите, че му пречат. Айде стига идиотизми!
46
1
 
10
 
! Отговори
pich преди 13 години
spechelihte me za VMRO
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne razbrahte li 4e pravitlestvoto ima sporazumenie s dps da ne zaka4a tur, cig, da ste vidqli da butnat na edin tur4.imota????
44
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Булдозерите да тръгнат и към *** гета!Едмо смислено нещо да чуя днес :)
43
2
 
10
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Първо във "Факултето"! Там има постройки на 2 м. от жп линията за Перник, "улици" с ширина под 2,5 м и още много подобни "екстри".Съпричастен съм с несебърлии, за които коматът хляб е по-важен от щуротиите на Юнеско. Нека се откажат от егидата на престижната институция, това си е тяхно решение, но после да не пискат и леят пороища от сълзи.
42
0
 
14
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Аз съм за това да се мине през гетата!Но после нека минат и през Симеоново и през Драгалевци, а и Банкя! А накрая може и през Дондуков да минат, че наистина трябва да се гради нова държавност! Тази дума се ползва само от тези дето искат да озаконят техните кражби и рпестъпления, иначе на всеки човек му е ясно, че няма такова животно в България!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Багерите първо да минат през Позитано 20.
40
0
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
36Кой те излъга че другаде няма проблеми с ***? Имаш ли представа какво е в Словения, Италия, Чехия, Словакия, Испания ??? За Румъния да не говорим ... и там *** живеят на гета и пак си правят същия зверилник. Вземи се поинтересувай малко, в интернет има доста инфо. по въпроса.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо да бутнат незаконните постройки на митничарското селище и тогава гетата.Ама не само в София ами навсякъде .Такава грозотия и *** никаде няма както в гетата.
38
0
 
23
 
! Отговори
Аз преди 13 години
На мен да не ми е дадено общинско жилище? Общинското жилище предполага да си плащате наема и разходите по него и да го поддържате в добър вид. Не може с моите данъци да ви плащаме помощите, разходите, наема и всички поразии, които правите. Хванете се на работа, плащайте си наемите, тока и водата, поддържайте си жилищата и никой няма да ви откаже общинско жилище. Но хора, които са изрядни платци, да останат на улицата, за да настанят вас - няма да стане.
37
0
 
18
 
! Отговори
Касапин преди 13 години
Те всички народни герой от Възраждането са определяни като терористи от Османската империя!Така ,че можеш да благодариш на тези терористи ,че сега живееш в свободна държава и само да поднасяш цветя пред паметниците им.Аз напълно подкрепям ВМРО,трябва всички да сме равни.Аз кво да направя за *** като те не правят нищо? Да ми спират по 200 лв от заплатата за всякакъв вид осигуряване и тея пари да отиват за такива ***?Има празни села да станат животновъди,земеделци, а не крадци и просяци!
36
0
 
21
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Плевнелиев, ци *** гето виждал ли си бе министъро-милионер? Лесно ти е да буташ бараките на рибарите от Ропотамо ... ама защо не закачате ***, та нали 99% от копторите им са незаконни?!?!
35
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите първо да погледнат себе си.Защо в Сърбия нямат проблем с ***?Защо в Русия нямат проблем с ***?