От 10 февруари очакваме гости преброители

Който не участва, дължи глоба от 120 лева
Обновена: 26 ное 2010 13:56 | 25 ное 2010 19:20,
193
От 10 февруари очакваме гости преброители

С месец по-рано от предвиденото ще започне преброяването на българите. Вместо от март – от началото на февруари до самия край.

Първите девет дни преброяването ще е по интернет. Там всеки един от нас ще може да попълни анкетната карта. След това ще получи уникален идентификационен номер, който трябва да каже на преброителите, когато звъннат на вратата му.

От 10-и натам пък очаквайте гости. Причината е, че 40 000 преброители ще звънят по вратите ни с формуляри за попълване.

Според шефката на Националния статистически институт Марияна Коцева ангажиментът ще отнеме около 30 минути от времето на всеки един от нас.

Преброителите ще идват и в делничните, и в почивните дни, но най-късно до 20,00 часа. Гаранциите за представителност обаче не са 100%, защото преброяването има само декларативен характер.

Тоест анкетираният може да посочи какъвто си пожелае етнически произход, може да каже, че има 10 телевизора и 5 луксозни автомобила например.

Естествено, предвидена е и санкция. Тя е от 120 лева, но е само за онези, които откажат да участват в преброяването.

Още по темата

Безработните с поне средно, а най-добре висше образование, могат да намерят работа през февруари, защото НСИ вече започна набиране на преброители. То ще продължи до 10 декември.

Те ще получават пари според свършената работа, но според Коцева – месечният им доход би бил над 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: глобаМарияна Коцева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Трендафил преди 13 години
Намерих каквото ми трябваше (party) За всички с моят проблем имейла е: Prebroyavane2011***nsi.bg
185
0
 
0
 
! Отговори
Трендафил преди 13 години
Моля помогнете! А ако съм се преброили електронно и преброителите са минали през моя дом и мен не ме е имало и не са оставили никаква информация кога ще минат пак. Ако някой знае имейл на който мога да пратя електронния си номер да ми помогне :( Мерси предварително :)
184
0
 
0
 
! Отговори
Мони преди 13 години
Имате право да не допускате преброител вътре в дома си. Може да ви преброи пред врата!
183
0
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Никъде не е посочено имаме ли право да не ги пускаме в жилището си, а да даваме информацията пред вратата на апартамента си. Как е по правило?
182
0
 
0
 
! Отговори
ivanpopov56 преди 13 години
razvedoh se sus suprugata si prez 1994 godina.V imeto na naroda me osudiha da osvobodja jili6eto koeto zaedno bjahme polu4ili kato mlado semeistvo a ot minaloto prebrojavane sa me vpisali na tozi adres.Drygi moi poznati s 2-3 deca jivee6i v Jilfond jili6a sled prebrojavaneto gi premestiha v po-malki apartamenti poneje decata sa navur6ili 18 godini.tova polu4avame sled prebrojavaneto.
181
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само на вратата , да не мислиш,че ще го пусна в къщата си. И то ще го излъжа с данните, за да саботирам държавата като отмъщение за това, което ми причинява тя.
180
1
 
2
 
! Отговори
даниела преди 13 години
очаквайте масово обрани и измамени хора !!!поне преброителите да минават със служител от мвр, как хората ще знаят дали това лице е преброител или просто минава на оглед за грабеж и тн....
179
1
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
В 21 век ще вървят с халваджийски тефтер да ни броят като пилци, *** резила. Няма ли по съвременни методи, по голяма глупост неможахте ли да измислите
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам 1 000 000 домакинства да си платим по 12 лв(сметката излиза).Парите да се ползват по предзначение(работни места и т.н.).Без това данните могат да се вземат от ЕСГРАОН или местната общинска администрация.Какво ще си губят времето,тяхното и нашето.Държава наистина погазва Конституцията на Републиката.Има по-практичен начин да се извърши цивилизовано преброяването,а и питам по-кой закон точно ние сме длъжни да ни броят като животни, без да са ни запознали предварително със същия.
177
1
 
0
 
! Отговори
преброител преди 13 години
до 177 - Браво! Точно така. Щото Писан си знае правата по Конституцията. Огромен плюс за тебе - хем забавно, хем точно.
176
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
До 178 Евстати Генов е явно недоразумение на днес бг след като не е рабрал че формуляра е електронен, тоест попълва се онлайн и системата му връща уникален номер - дали ще си го разпечаташ или ще го продиктуваш на преброителя си е твоя работа ! АМАН ОТ *** ПИШМАН ЖУРНАЛИСТИ!
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 1992 година в нашия блок преброителката си я знаехме ,тя живееше в съседния вход. Но да пусна чужд човек да имат да вземат!!
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как ще накажат *** ако не пусне преброителите???
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По голям абсурд не може и да има!!! Не стига, че целия процес на преброяване ще е поредната досадна и неуспешна малоумщина, а и за да станеш преброител ще трябва да имаш "най-добре висше образование"??!!! :)
172
1
 
3
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Овцете да си ги броят. На мен ми е достатъчно, че ми съдират кожата от данъци, харчени по най-*** начин, че могат безконтролно да ме следят из нета и където им скимне за което си плащам по близо милиард на година, искат и биометрични данни да ми събират. Тия още малко ще изкат и чип да ми имплантират. Айде мерси. Да си се броят по между си. Аз ще се въздържа.
171
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой пак измили тази гениална схема ! Да попълня формуляр по интернет и да го разпечатам, след което да чакам някой да ми го вземе! Евала на такива умове - евала на такива прахосници на държавни пари ! Значи някой е взел едни пари за елетронна система , която върши половината работа , а друг ще взима, за да идва да ме притеснява у дома : "Разпечатахте ли формуляра" Таз година полу-автоматизиран процес,догодина напълно автоматизиран ! Аз живея в стараната на неограничените абсурди!Таз година
170
4
 
7
 
! Отговори
асоциален преди 13 години
Добре дошли в къщи ще ви запозная с Писан така се казва ротвайлера доволни ще останете после го осъдете него да ви плати 12000 ако искате в кучешки акита драги преброители нарочно няма да му подновя документа да не ме осъдите добре дошли бинтовете и йодасепта от мене
169
0
 
2
 
! Отговори
boza преди 13 години
dobre de ,kato zhiveja v chuzhbina tam li ste idva prebroitelja da mu dam formuljara ,stoto za edno prebrojavane njama vuobste da se merna v BG ,a za etnicheskata prinadlezhnost ste pisha che sum Prabulgarin,kolkoto do tova --nikoy njama pravo da vi vliza v doma (osven v sluchaite posocheni v zakona i to samo s reshenie na suda )stoto v Bulgaria s tova prebrojavane mnogo hora ste budat okradeni ot falshivi prebroiteli ?!
168
1
 
0
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
"С месец по-рано от предвиденото ще започне преброяването на българите"Турци, роми и други не влизат в това число...обаче.٩(●̮̮̃)۶
167
1
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
Абе много ми е интересно как тия хора си мислят, че живеем-в чакане на преброителя.Някой от нас са по цял дне на работа 8-20ч и събота и неделя.Ако ми дойде в понеделник в 15ч как да ги пусна като няма никой и после глоби имало, по-голяма простотия не съм чувала.Освен да си взема отпуска, както и всички хора , ще седим вкъщи да чакаме преброителите.И това по интернет добре, ама трябвало да им дадем като почукат, е как д аим го дам като съм на работа.Хем направили в интернет, хем отново прецакали