"Атака" оредя: един депутат минус

Камен Петков напуска групата и става независим
Обновена: 13 дек 2010 14:21 | 10 дек 2010 11:28,
132
"Атака" оредя: един депутат минус
Камен Петков. Снимка: parliament.bg

Депутатът от „Атака” Камен Петков, който в началото на мандата предпочете да се жени, вместо да подкрепя правителството на Бойко Борисов, а след това гласува „против” най-важния закон за следващата година – Бюджет 2011, накрая официализира позицията си.

Тази сутрин зам.-председателят на парламента Екатерина Михайлова съобщи, че Петков напуска групата на Волен Сидеров и става независим.

Така ентусиазираните националисти повтарят сценария от миналия мандат на парламента.

Тогава от 21 депутати в началото стигнаха до разпад на групата в края на управлението на тройната коалиция. И досега „Атака” разполагаше с 21 народни представители, но от днес стават 20.

Нито Камен Петков, нито Волен Сидеров присъстват в парламента, за да обяснят причините за „развода”.

Кратък коментар направи депутатът Станислав Станилов, но с уговорката, че не познава Петков. Той не можа да си спомни младият му колега някога да е изразявал мнение против управляващите в стаята на парламентарната група.

Бил тих и се държал като всички останали „съратници” (по терминологията на националистите).

Станилов допълни, че не знае колегата му да е подписвал декларация, с която се задължава, ако напусне групата на „Атака”, да се откаже и от депутатския си мандат.

„Това е въпрос на личен морал”, коментира професор Станилов и допълни, че ако той е в неговата ситуация, би напуснал и парламента.

Самият Станислав Станилов също не бил подписвал подобна декларация. Депутатът не вижда особена драма в намаляването на състава с един човек и даде пример с предишния мандат на „Атака”.

Народният представител обаче не можа да си спомни факта, че в края на мандата на 40-ото народно събрание група на националистите не съществуваше.

„Аз съм в атака още преди Атака да съществува”, така Станилов разясни своите депутатски принципи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: атакаКамен Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Наистина гласуваме за пртии, които си имат собствена политика и тя носи политическа отговорност! Така, че трябва когато някой го махнат да идва нов! И наистина нещата се потвърдиха и с ГЕРБ - мажуритарните кандидати не спечелиха защото бяха някакви известни личности, а защото зад тях бе Б.Б. и той би носил политическата отговорност, така трябва да се разсъждава и не може такива които биват отлъчвани от партията да остават в парламента готови за продан!
98
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Влечуго! Амин... Това ще му е за последно!
97
1
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Ползвайте си го вие - аз на никого не се дупя!
96
0
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 13 години
Аз не знам дали съм ***,но то се вижда кой от мен и теб е такъв.При условие ,че ме обиждаш без да ме познаваш и без дори аз да съм те засегнал или обидил се вижда ясно колко ти е възпитанието и акъла-от българско по българско.
95
1
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Хора! Отговорете ми. Нали гласуваме за партии, не за личности. Как може да станеш "независим"? Ако си против, напускаш, идва следващият в листата.
94
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 13 години
това е истината
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я да кажат сега на станишев "партията" колко пари са му дали на тоя за тая постъпка и на колко още са дали за да направят същото по-късно.или яне янев ги заразява с най-долните и отвратителни човешки качества.
92
3
 
10
 
! Отговори
Усетил се е преди 13 години
Как няма да бягат като знаят ,че следващите избори няма въобще да влязат в парламента и изборните резултати ще се обърнат на 180 след отчаянието на народа.
91
0
 
23
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
До #100Четири десетилетия съм ходил на работа по предписанията на Кодекас на труда.Какво глупави ли сме били всички ние, които сме го спазвали или сега разни невръстни *** ще ни правят на балами!За тях няма правилници, а за работника да има!Безсрамие!
90
4
 
2
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Ха, ха, ха!Никито, ти бъкаш от акъл, бе!Теб ще изберем следващия път!А на хаирлия!
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20г. не можаха да направят един правилник в народното събрание. Аз като работник мога ли да бъда независим работник в едно предприятие? Няма да ме интерисува нито директор нито шеф? Да не ходиш на работа и да получаваш заплата?
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, днес.бг, кво ви става? В последните няколко дена слагате снимки като за некролози... Откъде ги копате тия ?!?
87
7
 
32
 
! Отговори
Зелената барета преди 13 години
Сидеров е толкова националист, колкото Бойко е демократ и колкото Станишев е социалист. Българската политика е мешана скара, и кебапчетата, и кюфтетата, и шишчетата са от едно и също развалено месо и от него само можеш да се подрискаш.
86
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров се закле пред паметника на ВАСИЛ ЛЕВСКИ,че няма да излъже своите почитатели и стриктно ще се придържа към двадесетте точки от платформата на АТАКА!!!Такава безпардонна наглост и гьонсюрътлък не е имало до сега,такива ги постига проклятието на народа и веобщото презрение на хората на АТАКА избирателите вече сложиха кръст!!!
85
17
 
17
 
! Отговори
НИКИ преди 13 години
ПРОСТО И ЯСНО Е ЧЕ БСП И ДОГАН СА МУ ДАЛИ ЕДНА ТОРБА ПАРИ ЗА ДА ГО НАПРАВИ ...ТОВА Е ТЯХНАТА ТАКТИКА ..НИКОЙ ЛИ НЕ ПОЗНАВА ЩО ЗА ХОРА СА ТИЯ МРЪСНИ КОМУНИСТИ ?????
84
6
 
22
 
! Отговори
Таласъмчо преди 13 години
Сидеров е в ролята на ***- стажантка, която се е продала евтино на печен сводник- мошеник. Ще се разкрачва за жълти стотинки, а после ще псува всичко и всички. Изборът си беше негов, да сърба чужда попара и да духа студен таратор.
83
8
 
9
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Независим - от кого ????Предател !
82
4
 
25
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Депутат избран не мажоритарно, а с партийна листа - след напускането на парламентарната си група трябва да напуска и парламента... Защото с партийна листа се гласува за партия, а не за личности... Докато не се вкара такова решение - ще има такива политически *** като този и всички влезли като зависими, а впоследствие се префасонирали в независими... ***!
81
8
 
20
 
! Отговори
Келешчо преди 13 години
Когато не пуснаха Сидеров в Сърбия за годишнината от Ньойския договор, той каза, че няма да подкрепя повече правителството, ако то не заеме твърда позиция спрямо сръбското правителство. Да сте чули нещо по въпроса, след словоблудствата на Сидеров? Не!!! Волен е в цунг- цвангова позиция, ни напред, ни назад. Той сам си го направи с безпрекословната подкрепа, която дава на Боко.
80
7
 
26
 
! Отговори
Oroeni преди 13 години
АТАКА е политически ТРУП ! На следващите избори са като царчетата, няма да вземат и 2% ...