Закани и желания тресат парламента

Сергей Станишев предупреди, че щял да се бие
Обновена: 13 яну 2011 14:09 | 12 яну 2011 11:25,
490
Закани и желания тресат парламента
Снимка: Булфото

„Ще ви бием всеки ден. Ще се противопоставяме на вашите безобразия. А ако не можете да промените нещата, ще си ходите”.

Смелите реплики са не на кого и да е, а на бившия премиер Сергей Станишев, отправени към новото управление на ГЕРБ в първия ден от новата сесия на парламента.

Причината червеният лидер да бъде ядосан толкова много е диктатът през последните дни, който обаче нямало да мине. Станишев отчете сериозна криза на управлението през последните дни. Той изброи познатите скандали, като сам отчете, че не са нови.

Актуалното било кризата на морала. Председателят на БСП уточни, че в началото хората мислели, че управляващите от ГЕРБ са неопитни, но честни. Но – вече не. Това проличало от разсекретените разговори между Ваньо Танов със Симеон Дянков и Владислав Горанов.

Станишев поиска анкетна парламентарна комисия, която да провери теча на информация.

Волен Сидеров също се закани, но не само на Станишев и цялата опозиция, а и на конкурентите вдясно. Лидерът на „Атака” призова Мартин Димитров и Иван Костов най-накрая публично да признаят, че са станали част от левицата.

„Маските падат. Става ясно, че сините и червените са едно”, посочи националистът.

„Какво искате? Да падне това управление и Георги Първанов да стане министър-председател, Яне Янев – вътрешен министър, Иван Костов – финансов, а Алексей Петров – президент” – с тези думи Волен Сидеров се обърна пък към вече независимите депутати, иначе членове на РЗС.

На този фон Красимир Велчев от ГЕРБ видя началото на новата сесия като „спокойно и яснота”. Той също се закани, но за това, че мнозинството нямало да „пилее време”. Репликата му беше по повод ветото на президента върху изборния кодекс.

„Налагането на вето е право, но когато с това право се злоупотребява, е редно да се запитаме кой за какво работи и дали няма подмяна на целите”.

А основните цели на ГЕРБ през новата сесия щели да бъдат съдебната реформа, икономическото развитие на страната и създаване на рамка за продължаване на секторните реформи.

Иван Костов взе думата като съпредседател на „Синята коалиция”. Той не се съобрази с желанието на Волен Сидеров да признае, че е част от левицата, но остро критикува ГЕРБ.

„Трябва да кажем от самото начало, че до такава степен се сви политическият хоризонт на страната, че не се виждат вече целите и задачите на управлението на ГЕРБ. Липсата на желание и може би способност да се решават проблемите на държавата чрез реформи причинява скандали“, заяви Командира.

Костов оприличи скандалите с политически пожар, към който всички гледали, вместо да работят.

И Командира поиска създаването на няколко комисии. Едната – подкомисия за случая с разговорите на Ваньо Танов, който също така трябвало да бъде изслушан в парламента.

Другата обаче трябва да разследва скандала с болницата в Горна Оряховица.

„Ако там има убийци на бебета, тази болница трябва да бъде затворена незабавно. Ако няма, този който ги е обвинил, че са такива – да си понесе последствията”.

Така за пореден път Костов вдигна мерника на вътрешния министър Цветан Цветанов.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
22
 
! Отговори
. преди 13 години
Абсолютно си прав,а след репликите на Станишев на мен не ми остава нищо друго освен да си смъкна ципа и да пусна чешмата в устите на господата от БСП.Ако тези нещастници дойдат някога отново на власт,то това ще значи,че наистина сме овце и помним колколкото маймуни...............те на това се надяват,няма как г-н Станишев да забравим за 1 година ............
18
0
 
21
 
! Отговори
>>> преди 13 години
Пак трима. Лицата на Партията... Гадост!
17
1
 
25
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
ЦИРК, дами и господа, другарки и другари, ЦИРК! Айде сега плащайте за поредното представление на тоя ЦИРК!
16
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига вече с тия лъжи за безобразия по време на Станишев. Не е имало такова нещо. Поне не в размерите които го има сега.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не не ама аз не мога да правя такива неща
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
serGei s pamuk li 6te gi bie aaah
13
1
 
9
 
! Отговори
Фалконе до номер 7 преди 13 години
когато ти завие брадат козел от джамия срещу прозорците ти,тогава ще се усетиш но сигурно ще бъде късно.
12
5
 
1
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
SIRGEY STANISHEV ima vit na niakui koito idno vremi f o4ilishteto sa gu bieli fsikidnevnu i mumi4etata...A BOIKO ima vit i izla4vane na BG-pirmanentniad BABAIT,gutov da primaje fseki protivupustavil mo sa i da RAZGONI PARLAMENDTA kagto i OLIVER CROMWELL navremito..
11
2
 
22
 
! Отговори
haha преди 13 години
Щом *** бий, значи мъ обичЪ! :)))))
10
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев- кой си ти че изобщо имаш очи да излезеш пред хората?не пое никаква отговорност за всички кражби и безобразия които се извършиха през твоето управление, но сега си отворил устата.Всеки лидер на партия провалил се като теб я напуска- ти единствен остана .Направиха го и Костов, и Жан и крадлив дедо- само ти има очи да останеш на поста си и да твърдиш че при твоето управление странат е процъфтявала.Не каза и дума за Масларкат, Цонев и Доган.Нямаш право изобщо да си отваряш устата.
9
8
 
23
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Ще ви бием всеки ден. Ще се противопоставяме на вашите безобразия. А ако не можете да промените нещата, ще си ходите.Така им казваха хората на тези горе 4 години и на 5.07.2009 година го направиха.
8
17
 
45
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Бре, тоя хамстер Серго колко бил смел и наперен! Не се вижда, че и той и БСП-то са отдавна политически трупове, вече изстинали...Да - може ГЕРБ да има много грешки, но за мен поне това е най-прозрачното управление от 21 години. Между другото, не съм гласувал за тях, но на следващите избори ще го направя.Просто няма за кой друг, те са най-малкото зло!
7
6
 
36
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
Кофти е като паднеш от власт спират кражбите на дебело.
6
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъпите националисти ако се съберат на едно място най-много да се напият. Толкова им е акъла.
5
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волен Сидеров е толкова националист, колкото Бойко Борисов е демократ.
4
28
 
43
 
! Отговори
Mr. Еди кой си преди 13 години
Щял да бие. Кого ще биеш бе! Най-много да ги бие с гол г.з по топките.
3
24
 
44
 
! Отговори
Вигенин преди 13 години
Oхххх Серьожа, много ме възбуждаш като говориш така. Наперен мъжкат такъв, дай целувка ... сладур.
2
53
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Станишев. Трябва да се противопоставяме срещу наглите бездарници. Иначе няма оправия. Тия комунистически мутри се забравиха.
1
7
 
21
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Храбрите зайци.Зад гърба на полицията и армията!