Борисов иска вот на доверие от парламента

Процедурата ще е за цялостната политика на правителството
Обновена: 18 яну 2011 21:01 | 18 яну 2011 20:45,
813
Борисов иска вот на доверие от парламента
Снимка: Булфото

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска вот на доверие от Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На утрешното заседание на правителството премиерът ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на управляващите.

Борисов е обявил пред ръководния орган на партията „своето непоколебимо решение да се стигне до тази процедура“.

„Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател“, се посочва в съобщението.

Ходът на Бойко Борисов идва в деня, в който БСП обяви, че започва консултации за вот на недоверие към правителството заради скандала с подслушаните разговори на висши държавници.

В петък соченият за близък до Алексей Петров вестник "Галерия" оповести поредната порция записани разговори на шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов.

В последното изтекло „СРС“ Танов разговаря с министър-председателя. От записа се чува, че  Борисов иска от митническия шеф да прекрати проверка в пивоварна на Михаил Михов – Мишо Бирата.

Още по темата

Междувременно Европейският парламент и Европейската комисия реагираха на случващото се у нас.

ЕК поиска от страната ни информация дали аудиозаписите са законно направени или не. Евродепутатът Станимир Илчев пък поиска от трибуната на ЕП помощ от европейските институции за преструктуриране на българските специални служби.

Процедурата по искане на вот на доверие в НС се инициира от правителството. За да мине вотът в парламента са необходими 50% плюс един от гласовете на депутатите.

Ако кабинетът получи тези гласове, не може да бъде искан вот на недоверие. Ако обаче не събере необходимата подкрепа, което е малко вероятно предвид разпределението на силите в НС, правителството трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
708
4
 
12
 
! Отговори
ДГ преди 13 години
ТИ СИ ТИПЧНИЯ ПРИМЕР ЗА ***,БЕЗГРАБНАЧНО,МЕКОТЕЛО ЛИГАВО.КОМУНИСТ МРЪСЕН НЕ МИ ХВАЛИ ЖАЛКИЯ КОМОНИСТ БОРИСОВ.КЕРЛИВО ПСЕ ЯЖ *** И *** ДА НЕ ПРЕЧЕШ НА МИСЛЕЩИТЕ ХОРА.
707
18
 
4
 
! Отговори
АЛО преди 13 години
ДРУГАРю,ОТКЪДЕ ПРОЧЕТЕ ,ЧЕ ДОВЕРИЕТО КЪМ БОИКО НАМАЛЯВА,НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО БОИКО Е ОБИЧАН ОТ ИЗСТРАДАЛИЯ НАРОД,И Е КАНЕН И УУУУУУУУУУВВВВВВВВВВВВВВВВВААААААЖЖЖЖЖЖЖЖАААААВВВВВВВВВААААААААННННННННННННННННН И ОТ САЩ И ЕВРОПА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ,КОИТО СЕГА ПРЕЧАТ НА БОИКО И ПРЕЧАТ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
706
2
 
7
 
! Отговори
ДГ преди 13 години
Я МЛЪК БЕ *** НА МАФИЯТА.ТАКИВА *** БЯХТЕ И НА КОМУНИСТИТЕ САМО БЛИЖЕТЕ НЯМАТЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ АМЕБА БЕЗЛИЧНА.ОНИЯ ВЗИМА МИЛИАРДИ ТИ ДУХАШ НА 300ЛВ И СЕ РАДВАШ И ПОДСКАЧАШ КАТО ГУМЕНА ИГРАЧКА ВСЕКИ КОЙТО ВЗИМА ТАКАВА ЗАПЛАТА И МЪЛЧИ И ГЛАСУВА Е ЕДИН *** БЕЗЛИЧЕН ,*** ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ДА ВИ КРАДЪТ 22 ГОДИНИ ТЕЗИ *** ВИ ОТКРАДНАХА ОТ КЪСИЯ ЖИВОТ ,АМА НАЛИ СПИНКАТЕ БЕЧЕТА,АГЪНЦА,ТЕЛЕТА ПУ ДА ВИ И*А МАМАТА.
705
6
 
21
 
! Отговори
краен преди 13 години
Каквото и да стане, хората нямат вяра вече в Б.Б.
704
12
 
2
 
! Отговори
НЕ преди 13 години
НЕ Е ВЯРНО ВОЛЕН СИДЕРОВ Е БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК,РАБОТЕЩ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ И ПОЛУЧАВА ОДОБРЕНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ.
703
10
 
5
 
! Отговори
ДА преди 13 години
АМА ПО -ДОБРЕ НА БОИКО ОТКОЛКОТО ПЕДЕРАСКИЯ *** НА СЕР-ГЕИ И ОНАЯ РАБОТА НА ДОГАН -ЧОРБАДЖИ.
702
11
 
4
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Казвах аз, че антирекламата си е най - добрата реклама и колкото повече Р. Петков, Костов и Ал. Петров говорят за оставки, толкова повече електоратът на ГЕРБ се увеличава !Всички видяхме, че Костов, Р. Петков и Ал. Петров се оказаха от една и съща страна на барикадата , след като взеха да искат оставката на Цветанов .Има ли смисъл още да се чудим кой кой е в държавата ?
701
15
 
9
 
! Отговори
DA МНОГО ПРАВИЛНО преди 13 години
ТОЧНО ТАКА БОИКО,ЖЕЛАЕМ ТИ УСПЕХ НА ТЕБ И ТВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО,НО РАЗБРА ЛИ ,ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СМАЧКАШ МАФИЯТА,ИНАЧЕ ТИ ЩЕ СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ.
700
3
 
3
 
! Отговори
до 755 преди 13 години
ДРУГАРЮ - някоя петолъчка ти е излезла от ухото! По - леко майна развявай червеното знаме,че инфарта ти е на челцето...))
699
3
 
10
 
! Отговори
Бойко, преди 13 години
Не се притеснявай бе пожарникарю! Ще ти оближат осрания *** твоите безмисловници в парламента.Най-старателно ще ближе Боленчо Лидеров. Всичко ще мине и ще замине, ама много мирише това с което се омаца бе !И да знаеш, че до изборите няма измирисване. Тогава ще видиш как се пърди в турска джамия и как се вика на поп гьотверен. Мат,риала е много злопаметен.Вервай ми!
698
2
 
6
 
! Отговори
................ преди 13 години
убиеца на синята идея Иван Костов.Костов е проекта на първанов .Костов скри досието на гоце.Костов държа като директори на мвр ченгетата от 6-ти отдел от 28 области 26 бяха от 6-то.Костов не реабилитира осъдените от нар .съд хиляди достойни българи.Костов не потърси капиталите ни от транс граничните дружества.Костов освободи министрите от сдс и назначи партийни секретари от бкп.Мрази руснаците пък им продаде лукойл.
697
7
 
9
 
! Отговори
математик преди 13 години
Селски тарикат! Да върне мандата и да поиска нови парламентарни избори, а не да се прави на велик в парламента дето гласовете на слугите му са предварително преброени.
696
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Филип Димитров му биха камшика тези, които не искат правова държава и обслужват руските интереси, тези, които са върлували до 10.11 и след това. А Доган е просто инструментът. Дали ББ и Герб са за правова държава и за отдалечаване от Москва - това за мене е въпросът на въпросите.
695
6
 
6
 
! Отговори
йх преди 13 години
ВОЛЕНЕ ТИ СИ ЕДИН СЕДЕСАРСКИ ***,ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ГО ГЛЕДАШ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН БОРСУК ВЕДНЪЖ СЕ ПОДЛЪГАХ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ ,ВЕЧЕ НИКОГА *** ПУДЕЛЧЕ НА БОРИСОВ МАФОТА СИ ТИ,МАХАЙ СЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА *** ЩЕ ПОДКРЕПЯШ МАФИЯТА.
694
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешно-неадекватно поведение, като на някой изпуснал се в гащите насред фоайето на Народния Театър. Тя играта е шах, позицията му е zugzwang, а той вика: ' Жокер !'
693
1
 
11
 
! Отговори
ДО БУДА БОРИСОВ преди 13 години
Истинският вот ще го видиш на предстоящите избори. ..)
692
2
 
3
 
! Отговори
copy преди 13 години
има нещо по-лошо от това да се окажеш изолиран в родната политика, и то е единствения ти поддръжник да е доказан мутренски лакей, кремълски симпатизант и политически хамелеон като пудел сидеров. атака е новото дпс, новия "балансьор", и бойко трябва да се готви за пазарлък. колкото до плебса: надежда за реформи и борба с престъпността и корупцията всяка оставете!
691
1
 
4
 
! Отговори
номера на китайката преди 13 години
Спираме да говорим за подслушване...)) Сега ще си говорим за вота! хахахахаха- комуноченгесарски номера!
690
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боце го е сграбчила яко параноята! Един влюбен в себе си човек ,който на ден минаваше през 4 телевизии,5 радиа и 10 вестника от петък не се вясвал в публичното пространство.За 6 дена и една лента не пререзал,само един водосвет на хеликоптерите. Чак до вот на доверие го докара! С тоя вот само ще се увеличи "издръжката" на крепещата му топките Атака.
689
2
 
7
 
! Отговори
Батман преди 13 години
Агент Буда е малкия Бойко. Някой го бъркат с биберон, но ще им приседне на сливиците. Гарантирано , червени гейчета :)