СРС-гейт стабилизира ГЕРБ!?!

МБМД спретна експресно "ало-ало" допитване
Обновена: 18 яну 2011 14:42 | 18 яну 2011 14:31,
856
СРС-гейт стабилизира ГЕРБ!?!
Снимка: Булфото

Още по темата
Последните политически скандали, свързани с подслушваните разговори, имат известен стабилизиращ ефект за подкрепата за ГЕРБ и правителството, коментира директорът на МБМД Мирослава Радева.

Изводите си тя вади от изследване - телефонно интервю, проведено в понеделник сред 548 пълнолетни граждани от София и областните градове.

По думите й въпреки "СРС-гейт" доверието към премиера Бойко Борисов се запазва стабилно - в рамките на 43-44%.

На въпрос дали се е променило отношението към ГЕРБ след скандалите, 35 на сто от попитаните заявяват, че и преди, и сега имат доверие на ГЕРБ, 15% - че сега нямат доверие, но преди са имали, а 5 на сто - сега имат, преди са нямали.

Позиция


Изпрати E-mail


След изследването на МБМД логично е да запитаме: възможно ли е разговор за Мишо Бирата да има известен стабилизиращ ефект за подкрепата за ГЕРБ? При подобен въпрос няма обнадеждаващ отговор: ако е да, сбъркали сме държавата. Ако е не – сбъркали сме със социологията. 

32 на сто обаче отговарят, че и преди, и сега нямат доверие на ГЕРБ.

Друг интересен аспект от изследването на МВМД – 35% от хората категорично смятат, че има кампания за дестабилизиране на правителството, за 6 на сто обаче категорично няма.

Половината от попитаните в изследването отговарят, че са проследили и са чули (чели) всички разговори, изтекли в медиите.

Голям е процентът – 44, на тези, които смятат, че има корупция във висшите етажи на властта и лично премиерът е лобирал за фирми и политически назначения.

Мирослава Радева коментира също, че скандалите "дават хляб" за опозиционните партии и сплотяват редиците на тези, които не подкрепят правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


856
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
32 на сто обаче отговарят, че и преди, и сега нямат доверие на ГЕРБ- Електората на БСП,ДПС,РЗС,СДС.Нищо ново под слънцето.На следващите избори пак ще бъдат опозиция.
7
3
 
32
 
! Отговори
тъпо преди 13 години
МБМД винаги са били поръчкова агенция. "Проучванията" им са толкова измислени, толкова нереални и толкова нагласени, че няма на къде повече.И сега, когато всичко в политиката се крепи на косъм, какво друго да направят управляващите освен да замажат очите на хората с измислената си статистическа агенция. Малко прах в очите, за да си мислят хората, че всички други се радват на властта, само те негодуват...
6
7
 
38
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
"Изводите си тя вади от изследване - телефонно интервю"Проучване по телефона!!!...Смее ли някой да каже нещо?!...А...Не вярвам на проучвания по телефон!
5
8
 
49
 
! Отговори
Ха-ха-хааа! преди 13 години
...Изводите си тя вади от изследване - ТЕЛЕФОННО ИНТЕРВЮ, проведено в понеделник сред 548 пълнолетни граждани от София и областните градове...Ха-хааа!Че какво очаква да и кажат ПО ТЕЛЕФОНА ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО?Нееееееееееее! Ще ме уморят от смях!:))))))))))))))))))))
4
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е те ако това не е платено `проучване` :)))на бърза ръка `анкетираха` 500 гербера по терефона и `направиха` безпристрастен анализиздишат, герберите, издишат....
3
3
 
30
 
! Отговори
ieti преди 13 години
e,haide stiga s tezi agencii i tehnite izmislici
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иска им се,всичките политици са едни и същи лъжци и крадци!Стига с тези игрички на дребно!
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ухаа, ще пишеш първия коментар ,а?