Волен се кълне: Не сме ДПС

Качват си цената, интерпретира Христо Бисеров
Обновена: 19 яну 2011 14:40 | 19 яну 2011 11:46,
233
Волен се кълне: Не сме ДПС
Снимка: Булфото

Въпреки че единственият проведен до момента вот на доверие в България – този срещу правителството на Филип Димитров, беше неуспешен – по всичко личи, че Бойко Борисов се е поучил от грешките на предшественика си и си е „постлал” добре.

Видимо доволен от развитието на политическата ситуация, лидерът на „Атака” Волен Сидеров разясни пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че ще подкрепи вота на доверие. „България не е 92-ра, а Атака не е ДПС”, убеждаваше журналистите Волен, припомняйки „силния депесерски шут”, който Ахмед Доган би на Филип Димитров преди почти 20 години.

В другия край на кулоара обаче бившият седесар и настоящ депесар Христо Бисеров заяви, че вотът на доверие всъщност щял да „вдигне цената” на „Атака”. Бисеров не разясни какво точно има предвид.

Според Волен Сидеров ако правителството падне сега – това ще бъде възможност за реванш на тройната коалиция. Също, възможност за президента Георги Първанов – да състави служебен кабинет и да вкара без бой своята формация АБВ във властта. Сидеров е убеден, че вотът на доверие този път ще бъде успешен. Въпреки че от началото на мандата той остана с депутат по-малко, сега няма съмнение нито в своите редици, нито в тези на ГЕРБ. Освен това има и независими депутати, на които може да се разчита, подхвърли Сидеров.

Още по темата

Марио Тагарински, който разцепи РЗС, за да стане независим, беше лаконичен за вота на доверие: „Утре е Видовден, ще видите”.

Бившият шеф на Тагарински Яне Янев пък определи вота като „поправителен изпит”, който показвал „политическа немощ и слабост” на Бойко Борисов. Яне разчете във вота знак за това, че Борисов е загубил доверието на българския народ и сега търси такова от депутатите.

Що се отнася до независимите депутати – малко яснота опита да внесе независимият, но от РЗС Емил Василев. Той свика извънреден брифинг, за да обяви, че се предлагали по 120 000 лева на негови колеги, за да подкрепят вота на доверие. Разкритията на Василев стигнаха дотук. Но – заради силното си възмущение – той обявявал гладна стачка, но само до утре.

В особено сложна ситуация се оказаха от „Синята коалиция”, предвид факта, че още не са нарекли себе си „опозиция”. Във вторник лидерите и на двете големи партии във формацията Иван Костов и Мартин Димитров заявиха, че на заседания на ръководствата си ще обмислят дали да подкрепят евентуален вот на недоверие. Затова изпреварващата ситуация с искане на вот на доверие ги накара да побързат.

Мартин Димитров изчете 5 условия, изпълнението на които ще накара „Синята коалиция” да подкрепи ГЕРБ. Десните искат правителството да се откаже от АЕЦ „Белене”, да постави като приоритет газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, да бъдат освободени всички агенти на ДС в правителството, да бъде направена проверка на всички министри, които са „сгафили” и да бъде отстранен Цветан Цветанов, ако се откаже, че е обвинил несправедливо лекарите от Горна Оряховица.

Мартин Димитров е на мнение, че гласуването по вота не трябва да е тайно, за да може всеки с името си да каже подкрепя или не правителството на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: вот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кокала Болен, кокала не е за изтърване ...
216
0
 
17
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
До: Млад ДПС ap ДПС 1НАУЧИ СЕ ДА ГОВОРИШ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК "БЪЛГАРИНО" ИЛИ СИ ХВАЩАЙ АВТОБУСИТЕ НА ДОГАНЧО И БЕЖ БЯГАЙ ОБРАТНО ОТ КЪДЕТО СИ ИЗЛЕЗНАЛ.ДПС! ПФУ! ДЖОНГАЛСКИ ***! ПФУ! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ ПАСТМИНА! ПФУ!
215
1
 
20
 
! Отговори
цецко преди 13 години
Ох,хапнах добре и също обявявам гладна стчка до утре сутринта!
214
1
 
25
 
! Отговори
ДоганЩеСиГоПолучи! преди 13 години
За вота на Бойко ще коментираме след като той се състои.За вота на Филип Димитров ще кажа само едно: Плазмодият Доган трябва да бъде жив одран,а после запален - да се пече на бавен огън,не за друго,а заради наглия *** израз "депесарски шут".Боклучето Доган,изметът с неясна етническа принадлежност на кандидатстудентския си изпити е получил "слаб(2)".После е станал студент,като сам е посочил желаната специалност.Този галеник на соца ще решава съдбата на интелигентните! Гадна червена ***!
213
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кокала Волене, кокала не искаш да изпуснеш...
212
1
 
20
 
! Отговори
ivan преди 13 години
bravo volene taka praviat magete
211
2
 
22
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Волен Сидеров,заедно с Доган работеха за мултигруп
210
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nacionalistite na Bolen Volen 6te podkrepqt vota ina4e sa aut na sledva6tite izbori
209
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно подозрение ме гложди че ДПС ще подкрепи ГЕРБ. Сокола е много умен и способен на такъв ход.
208
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АТАКА АТАКА АТАКА АТАКА АТАКА
207
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само Волен се доказа като патриот,поздрави на Атака-истината е че преди това не бях сигурен в политиката им
206
0
 
17
 
! Отговори
SILANCE преди 13 години
216,това със плоденето винаги сте го изтъквали,ама кой ще ви храни "резултатите",като не ядат /и те!/ лозунгите,включително и този с номерацията / 1 конкрет- но/?
205
3
 
24
 
! Отговори
На БГ преди 13 години
Какво е общото между падането на правителството на мафиота Боко със служебен кабинет на агент Гоце?? Я да не се опитваш да стряскаш малките деца с Торбалан, *** такъв! Като мине вотът, ще видим - ако падне падне-нова страница, ако си остане остане-същото крадливо племе дето се е ЮПизирало и мисли, че посредник е бизнесмен, а политик е нещо дето никой не може да контролира,ще си продължи с далаверите докато може! Успех на вота и за едните и за другите.Дреме ми за ГЕРБ или БСП.Тате е гладен
204
10
 
20
 
! Отговори
Млад ДПС ap ДПС № 1 преди 13 години
ДПС има голяма бъдеще.Другите партии завиждат и затова само плюят-вече истъркан номер.Това е партия дето само тя защитава малцинствата,а те се плодят и не намаляват.Жилав народ въпреки ,че др партии гледат да ги уморат.На другите партии електората се топи от демогравския срив породен от егоизъм да живеят без да създават деца.САМО ДПС!!!! ДПС 1 Млад ДПС ap ДПС 1
203
5
 
26
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Нека всички, които искат правителството на Бойко да падне ясно да кажат: "Искаме служебно правителство на агента Гоце, което за няколко месеца да съсипе държавата така, че после ГЕРБ пак като спечели изборите да не могат да се оправят и страната да потъне в поредната национална катастрофа". Коментирайте моля!
202
4
 
24
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Волен Сидеров за пореден път се доказа като най-отговорния български политик. Той единствен е в състояние да пренебрегне дребните вътрешнопартийни сметки и да подкрепи на принципна основа новото правителство. То не е идеално, но е в пъти по-добро от предната алчна, крадлива и престъпна пасмина, която без възможност за лапане ще се самоизяде. Пример - разцепването на ДПС. Нека всички опоненти да ми отговорят на простичкия въпрос: Кой идва на власт ако утре правителството на Бойко утре падне?
201
3
 
17
 
! Отговори
Чел си ти преди 13 години
Да му беше дал да си пие и хапчетата ,не само да му четеш книгите му ;-))
200
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Агент Сидеров умее да се намърдва и подмазва - така както са ги учили в партията им мила БКП...***!
199
0
 
21
 
! Отговори
XXX преди 13 години
гладна стачка ама само до утре-ТИ НЕ РАЗБИРАШ КОЛКО СИ СМЕШЕН
198
0
 
17
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Очаквам СРС-тата от тазвечерните наддавания за гласченцето на волен сидеров.