Оцеля!

140 депутати подкрепиха кабинета след прегласуване
Обновена: 20 яну 2011 19:16 | 20 яну 2011 18:16,
1173
Оцеля!
Снимка: Булфото

Очаквано правителството на Бойко Борисов получи вот на доверие от парламента. 

При повторно поименно гласуване в подкрепа на кабинета гласуваха 140 народни представители, против бяха 60, а 14 се въздържаха. В гласуването участваха 214 депутати. 

При първото гласуване в подкрепа на кабинета гласуваха 141 народни представители, против бяха 72-ма, а 13 се въздържаха.

В първото гласуване участваха 226 депутати. 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви прегласуване, защото от Коалиция за България се усъмниха в цифрите. 

Поправителният вот отново беше поименен – депутатите гласуват явно, със ставане от място.

Вотът мина с гласовете на ГЕРБ и Атака. ДПС и левицата се обявиха срещу цялостната политика на кабинета.

Трима независими депутати – Димитър Колев и Дарин Матов от РЗС, както и изключеният от партията Тодор Великов гласуваха в полза на правителството.

От Синята коалиция гласуваха „въздържали се“, независимо че премиерът Бойко Борисов обяви, че всички техни условия, които поставиха, за да го подкрепят, са изпълнени.

„Приели сте да гласувате "въздържали се", ваша работа. Но не може да казвате – води войната, воювай всеки ден, ние ще се въздържим да ви помагаме, но може един ден и да ви помагаме. Сега ми трябвате. Искам вашите избиратели и нашите да знаят, че условията, които сте ми казали, всички са изпълнени“, заяви преди вота Борисов.

Още по темата

Той посочи, че е поискал вот на доверие, защото правителството иска ясно да знае дали парламентът подкрепя реформите, с които кабинетът възнамерява да продължи.

Министър-председателят напусна пленарната зала веднага след като приключи поименното гласуване. 

Борисов поиска третия в новата политическа история вот на доверие в разгара на скандала със СРС-тата, в който изтече и подслушан разговор между него и шефа на митниците Ваньо Танов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
823
0
 
0
 
! Отговори
fijkjkss преди 12 години
ttmWUA <a href="grsrbhesuwwr/">grsrbhesuwwr</a>
822
0
 
0
 
! Отговори
Nash преди 13 години
Such a deep aneswr! GD&RVVF
821
0
 
0
 
! Отговори
Xadrian преди 13 години
At last, someonees up with the "right" aneswr!
820
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
krasotata, umyt i obrazovanite na Borisow mu davat pravo da nosi titlata Tikva der Piponen von Kratunen the Gaffen
819
0
 
0
 
! Отговори
reprqimonhx преди 13 години
xbl8A6 <a href="seiovwbhpiov/">seiovwbhpiov</a>, [url=gpvbpnhijnpi/]gpvbpnhijnpi[/url], [link=jkacxckkbdtk/]jkacxckkbdtk[/link], crnidlcacqyg/
818
0
 
1
 
! Отговори
за 975 преди 13 години
*** и виж какви са им заплатите многознайко! че от такива умници като теб ми се иска да им повърна във вратовете! да си го... на мама!
817
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Има ли тука още Дудуци. които имат да правят бибитки на Иконата си Бибитко?
816
0
 
1
 
! Отговори
до 978 преди 13 години
Ама си простичък... по татово време апартаментите не се купуваха, а се подаряваха
815
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това правителство може и да не е най-доброто, но със сигурност е най-малкото зло в момента, така че се радвам че оцеля. Сините *** пак се издъниха и пак няма да видят управление. Когато и да са изборите гласът ми е за ГЕРБ, защото са първите които изобщо правят нещо, всички останали само ни замазваха очите, а тройната коалиция я докара дотам Родопите да не са България.
814
8
 
4
 
! Отговори
безпартийна преди 13 години
Браво Бойко!!!С теб е здравомислещият българин!!!
813
4
 
2
 
! Отговори
до arhar преди 13 години
И как по Тошово време ,се купуваха повечко апартаменти??????????????????????????? А някои и един не можеха да вземат????Извод:1/ цв.цв. е бил по-облагодетелстван от Тодор Живков,или2/ цв.цв. е съставна част на едрата престъпност,демек мафията (както и неговият гуру)!
812
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И днес сайта се тресе от перверзия.Видиш ли обясняват
811
1
 
2
 
! Отговори
niki преди 13 години
vseki ima mnenie a ot kade da se vzeme 1 lv po vreme na kriza ne znae tova e cenata i na akala koito ima a boiko znae
810
2
 
0
 
! Отговори
do 927 преди 13 години
abe *** kvo se e vdignalo ... lelel blagodarenie na Gerb sme edna ot malkoto darjavi deto ne se vdigna DDS i kup drugi gluposti ... vij anglia,garcia,rumuniq ? DDS pod 22% nqma ... a nie pone go zapazihme na 20% i vie mi se oplakvate che Dqnkov nishto ne pravil ...sravni ikonomika kato anglia francia ? kakva e nashata pred tqhnata? i tam vdignaha DDS ... a tuka pone tova izbegnahme ...
809
2
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 13 години
Навремето, като дойде на власдт това правителство, дълго време нямаше изменения по законите. После дойде естественото изменение на Закона за МВР и... Закона за водите...
808
10
 
17
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Борисов е контрабандис=престъпник всичко друго са приказки на хора които са в тази далавера. Срам за всеки българин е да се казва на бялото черно.*** се пожарната.
807
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е ,голяма работа.ще падне по лошо.
806
17
 
18
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Бате вече е БулМен !Това, което направиха ГЕРБ в борбата срещу престъпността за 1 година, другите партии не искаха и не го сториха за 20 г. !
805
8
 
14
 
! Отговори
mimi преди 13 години
Аз се радвам, че правителството оцеля, естествено сега ще се намерят хора и ще се започне отново плюенето по всички. Защо сме такива, защо първо си ги избираме а после искаме да ги махаме, не даваме възможност човека да покаже нещо. След кризата от тройната коалиция за 1,5 г. няма как да станат чудеса. Водях исказвания, че искал да остане защото взимал 2200лв. заплата, ха-ха-ха, та това пари ли са, та един добър мениджър взима толкова, а няма тези отговорности, нека ги оставим да работят.
804
7
 
5
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Цветанов си е закупил или наследил 4 апартамента преди 1989 г., но незнайно защо хора като Р. Петков, Янето, Алексей и подобни все пропускат да отбележат този факт !?Да не би Цветанов да има заводи, хотели на Златни пясъци или Слънчев бряг, кораби, яхти, яхтени пристанища, самолети ? Не чувам нищо за това ? Защо ли ?