7 магистрали и 7 бързи шосета до 2020 г.

През следващите 10 г. - ?5 млрд. в шосета, обещава Плевнелиев
Обновена: 25 яну 2011 07:01 | 25 яну 2011 07:00,
216
7 магистрали и 7 бързи шосета до 2020 г.
Дано обаче не си останем само с едничката ни "Тракия". Снимка: Булфото

България ще има 7 завършени магистрали, 7 скоростни пътя, два нови моста на Дунав и тунел под Шипка.

Това предвижда програма на правителството, подготвена от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Според разчетите му през следващите 10 години в шосета трябва да бъдат вложени 5 млрд. евро.

В документите е разписано, че през май т.г. ще бъде завършена магистрала "Люлин" при цена от 185 млн. евро за 19,5 км.

Оставащите 116 км от магистрала "Тракия" вече се строят за общо 248,1 млн. евро и трябва да бъдат готови до средата на следващата година.

В програмната е залегнало ,че от средата на 2011 г. трябва да тръгнат две от отсечките на аутобана "Марица".

Приключването на магистрала "Струма" пък ще стува 1,150 млрд. евро.

До края на 2014 г. трябва да е завършена и магистралата Калотина - София. 75 км от нея е на цена 405 млн. евро.

Магистрала "Хемус" все още е с неясно финансиране - концесия, европари или средства от бюджета. До 2020 г. тя трябва да бъде завършена изцяло. Прогнозата е, че трасето ще струва 1,282 млрд. евро.

2020 г. е и срокът за аутобана "Черно море" с прогнозна стойност 450 млн. евро.

По оперативна програма "Транспорт" се предвижда да бъдат изградени и скоростни отсечки между Видин и Ботевград, Русе и Маказа, Русе и Шумен, Гюешево и София, магистрала "Рила", Варна и Дуранкулак, Пловдив и Асеновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
До Анонимен"Покрай магистралите Бойко и Плевнелиев ще откраднат още някое и друго милионче, а българите ще плащат яки винетки. "Та *** в тъпанара. А тия *** досега като крадоха, какво направиха ве ***?
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои пътувал ли е към Свиленград летните месеци ?Такава навалица от Турски гастарбайтери по тоя тесен път Нека направят магистрала за чужденците които минават транзит РАНЪТ-ЪП
96
5
 
13
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Ако няма магистрали , защо няма , нямаме пътища и псуваме. Когато някой се е захванал по-сериозно да ги строй - защо са ни? На вас грозни комунистчета не ви трябват , вие трябва и без това да сте в затвора. При ГесГЕЯ СПРЯХА парите от Европа за пътища. Не помните ли *** такива. Царя се оправи за 800 дни както обеща и сега когато някой се опитва да работи въпреки че не е идеален гледат да му пречат и да го плюват.
95
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Покрай магистралите Бойко и Плевнелиев ще откраднат още някое и друго милионче, а българите ще плащат яки винетки.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 2020 ТРЯБВА ДА Е - Велика дума е тази ТРЯБВАДайте да дадем и ние вече се изпокарахме тука кои какво дал и какво недалИма един стар виц Лежали гладни едно ромско семеиствои мечтаели за баница със сиренеБащата казал -Сега да има брашно и сирене *** да направи една баница ! Синът- Средината е за менеМайката цапнала малкия и казала - Средината е за бащати ,беБащата отговорил - Остави го детето нека яде сега му е паднало .
93
1
 
4
 
! Отговори
109 преди 13 години
114КАжи бе отворко къв ти е проблемаКато работиш в МВР какво да не ми пратиш спец отряда ТУКА да не ти е бащиния бе всеки може да си пише каквото си искаАРОГАНТЕН МИЛИЦИОНЕР ***
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
122Ти си болен ама не от свински грип А1Н1 а от ТИКВЕНКоито е много по заразен и е неизлечим оставаш си с увреден мозък до края на живота!
91
5
 
14
 
! Отговори
109 преди 13 години
Благодаря ти БОЙКО ,че ми остави пари да си платя интернета които е по евтин от увеличената от ГЕРБ здравна вноска от 10.4 на 16.8 лв и съдия изпълнител не ми взе компютъра които е на 7 години и не става за нищо освен да пиша коментари .АМА ТАКА Е КАТО СЪМ некадърен ,*** и мързелив !Да бях изкарал школата в СИМЕОНОВО и сега най малкото да съм на някои светофар и да глобявам шофьорите минали на жълтоКато построят магистралите ще има нужда и от много катаджии
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой проведе търговете за Тракия бе ? Другаря ти станишев колко пари изкраде покрай Люлин? Немога да разбера кьорави ли сте? Коне с капаци. Само болен мозък може да каже че при Станишко е бил по-добре!
89
11
 
13
 
! Отговори
До Пич преди 13 години
"Нямаш пари, ***, защото в България няма пътища!"Нямам пари ***, защото не ми плащат!Нямам пари ***, защото живеем в най-бедната страна в ЕС и не само в ЕС.Нямам пари ***, защото въпреки /или може би защото/, че от 1,5 ни управляват велилия ББ и неотразимия ЦвъЦвъ, все още семе в най бедната страна в ЕС и не само в ЕС!
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаха...а за 2050 година космически кораб и българска база на луната :))))Тия съвсем полудяха, особено ако си мислят, че им вярваме.
87
11
 
14
 
! Отговори
109 преди 13 години
ПИСНА МИ ГЕРБЕРИ НЕЩАСТНИ ОТ ВАСКОМПЮТАРА И ИНТЕРНЕТА ЛИ СА ВИ ПРОБЛЕМА НА ВАС
86
15
 
7
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"За какво ми е магистрала, като нямам пари за кола? Всъщност нямам пари дори и за бензин! "Нямаш пари, ***, защото в България няма пътища. Разбираш ли връзката? Всъщност ако разбираше, нямаше да си беден ...
85
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За всички които не са разбрали ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО не е започнало нито една магистрала - НИТО ЕДНА. Това което се прави е продължение на предишните работи по магистралите, като само смениха изпълнителите. Засега, това правителство само е нарисувало нови магистрали. И обещания за след мандата са не малко, а много смешни и безсмислени. България не е София (както пише по-долу един колега) и ако в София всичко е наред и "има работа за всеки", то не е така например в Северна България-от Варна до Видин
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДАНО
83
5
 
5
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
ДАмм след като ви построиха няколкото небостъргача, подземни паркинги сега е ред и на магистрали да ви построят :D :D :D
82
5
 
10
 
! Отговори
До 112 преди 13 години
Богаташ такъв!1000 км по магистрала /това е горе долу от Сф до Бс и обратно/ при 5/100 разход прави 50 литра бензин! При цена 2,30 лв за литър ще ми излезе 115 лв. Нямам ги и не мога да си ги позволя!Нета ми струва 12 лв. месечно, компа ми е сглобена щайга! А защо имам време за писане из Интернет, всеки с малко по-нормални мисловни способности от герберестите, би се досетил веднага!
81
10
 
14
 
! Отговори
човек преди 13 години
пет милиарда за магистрали - пет милиона в гробищата . *** , да гласуват магистралите за вас на следващите избори .
80
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
109Ma пари за компютър и интернет имаш нали? И да драскаш глупости тук също. Аз пък имам кола макар и на 15 години и е горе-долу на цената на твоят компютър, но искам да я карам по магистрали а не по лънни пейзажи.
79
3
 
7
 
! Отговори
Детелин преди 13 години
Никои ли не вижда колко нагъсто са застанали по магистралите катаджиите !Трябва да има повече магистрали за да има място за повече катаджии ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ