Кушлев си назначил 8 брат'чеди в комисията

"Антимафия" смята да го съди за клевета
Обновена: 4 фев 2011 21:07 | 4 фев 2011 21:05,
194
Кушлев си назначил 8 брат'чеди в комисията
Проф. Стоян Кушлев. Снимка: Булфото

Осем роднини на проф. Стоян Кушлев са били назначени в оглавяваната от него комисия.

Днес шефът на Комисията за борба с корупцията Валентин Николов предостави на журналистите в НС имената на уредените роднини:

– Бойка Първанова – племенница по линия на съпругата му на длъжност директор на дирекция;
– Иво Минков – племенник на Кушлев – на длъжност „Началник на политическия кабинет на председателя;
– Георги Илиев – главен секретар на комисията и втори братовчед на съпругата на председателя;
– Валентин Маринов – директор на дирекция „Материално техническо обслужване” и съуправляващ с Кушлев в сдружение с нестопанска цел „Царски ловен клуб”;
– Красимир Илков – експерт към дирекция „Материално техническо обслужване” и братовчед на председателя по линия на съпругата му;
– Деян Иванов – експерт в кабинета му и племенник на съпругата му;
– Георги Видров – експерт в дирекция „Човешки ресурси” и племенник на съпругата му;
– Павлин Иванов – директор на дирекцията в Бургас – Кушлев му е кумувал.

Веднага след огласяването им Валентин Николов обяви, че Комисията за борба с корупцията изисква писмени отговори от осмината за връзката им с Кушлев.

Николов допълни, че парламентарната комисия „Антимафия“ обмисля възможността да заведе колективен иск за клевета срещу проф. Стоян Кушлев.

Dnes.bg припомня, че снощи депутатите предложиха на премиера да освободи Кушлев от длъжност и изпратиха доклад до ВАС за наличие на конфликт на интереси при професора.

Стоян Кушлев не се яви пред народните представители, а в интервю за национален всекидневник увери, че няма никакъв конфликт на интереси, и обясни атаката срещу себе си с това, че е засегнал с дейността си интереси на членове на парламентарната комисия за борба с корупцията.

Той не може да си позволи да хвърля в публичното пространство твърдения, за които няма доказателства, коментира Валентин Николов.

По думите му в интервюто си Кушлев не говори с конкретни имена, но все пак парламентарната комисия е от петима души.

Това е поводът да си потърсим гражданските права, а пък това, че обижда цяла институция като НС и комисията, е негов проблем, посочи Николов.

Депутатът смята още, че "Стоян Кушлев умишлено не се явява пред парламентарната комисия и всеки път, когато е извикан, си вади болнични, като в същото време води заседания и се среща с посланици".

Скандалът гръмна, след като комисията „Антимафия“ доказа, че Стоян Кушлев нарушава два закона.

Преди назначаване е декларирал, че не участва в никакви търговски дружества и юридически лица с нестопанска цел, а се оказва, че участва в две такива.

Освен това средномесечният доход, който Кушлев прибирал като шеф на комисията, бил 9099 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Стоян Кушлевантимафия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
1
 
! Отговори
e.t. преди 13 години
До 184. Научи се да пишеш на кирилица, че от такива като теб и аэбуката си ще эатрием. Научи се че хората са можещи и неможещи, а не млади или стари.
186
0
 
0
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Шуробаджинащината продължава със сила.Така както се вижда досега се отнемат имотина дребни риби.На никой от бившите" Мултигруп "имотите на бившиминистри и зам.такива, като казина,хотели по морето не се споменава.Има селекция за "жертвите" на Кушлев.Ами щом слушка и ще папка.Ние имаме хубава поговорка"не е луд който яде баницатаами който му е дава."И помнете никой не е случаен на такива постове.
185
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Ами Станишев пак е виновен, щото като Калинка той го е назначил :) Друг е въпроса, че Тиквата го е преизбрал както и Калинка, но той вина за това няма :)))) Както самият той каза - демонстрира приемственост :). А тия баламури дет са ни го натресли да ни кажат каква е тая приемственост и в кво :) Иначе другите отговора го знаем :)
184
0
 
5
 
! Отговори
Коледна надбавка преди 13 години
Ако нямаше такова пилеене на държавни пари за такива заплатки-соц помощи и 100мил за подслушване пенсионерите щяха да се усмихнат по време на коледа.
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама не са 1000 ! Много повече са !
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз си пиша от утре 7 000 лв - за да не се поддам на корупция, а и не съм чак толкова алчен да искам над 9 000 . Айде сега на 900 човека да им се намали заплатата с по 10 кинта та да ми се плаща моята ! 1000 такива като него и ето ти на 4 000 000 души реално увеличение с по 20 кинта на заплатите !
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е важно колко му е заплатата- може и 90 000 лв да е , но не е редът той сам да си преценява колко да му е ! Има таван в държавните заплати, има кой да определя за каква работа - колко да се взима. И ако някой е определил 90 000 - нека да ги взима ! А не : дневен ред, точка 1 ,дай да видиме колко да си пишеме заплати за работата ,дето я работиме..... Би трябвало НС да определи кой каква заплата да има !
180
1
 
2
 
! Отговори
low преди 13 години
Ako Kushlev beshe 30 godishen...da se 4udish kak e stanalo tova... No tji kato e 60 i kusur godishen e yasno,4e vsi4ko tova go e usvoil ot drugarite ot BKP... Ottuk natatjk triabva da se nazna4avat hora rodeni sled 1989 g. za da zapo4ne da raboti tazi Darjava...
179
3
 
0
 
! Отговори
Не е верно! преди 13 години
Е това наистина означава, че има атака срещу БГ! Дори всичко това да е верно, такъв като Кушлев се сменя тихомълком и нещата продължават. Това ОПРЕДЕЛЕНО цели блокаж на системата! Язък за яловата опозиция в БГ. Те затова герберчетата са на власт!
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предполагам че и в други комисии и агенции има такива назначения....къде са институциите?????
177
0
 
4
 
! Отговори
корунпиран преди 13 години
Всички трябва да се уволнят и да върнат заплатите години назад.
176
0
 
0
 
! Отговори
лицемер преди 13 години
фанали са куклата от SAW
175
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Аз като гледам повечето всъщност роднини на съпругата му. Май комисията не е Кушлев , а Кушлевица :))
174
0
 
6
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Гушлев. как ще го освобождават само от поста, ами пандела?
173
0
 
1
 
! Отговори
? до 333.24 преди 13 години
Дай факти!Кои са хората жертви на политически репресии, на които "това сатаро *** разплака майката"!
172
0
 
1
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Случаят е много интересен и е тест за способността на правителството и въобще на управляващите да се справят с престъпността изобщо! Неъ говоря за съдебната систе ***, която поради калпавата Конституция може трудно да бъде контролирана!Но комисията Кушлев е зависи от правителството1Дали има мафиотска атака срещу Кушлев или не, е въпрос елементарен за проверка от съответните органи, а като се провери и колко е конфискувала комисията и се даде публично цялата информация за ББ ще е лесно да реши!
171
3
 
3
 
! Отговори
333.24 преди 13 години
TOVA STARO GOVEDO RAZPLAKA MAIKATA NA HORA KOITO SA JERTVA NA POLITICHESKI REPRESII. SEGA DA VIDIM KAKVI SHTE BUDAT REAKCIITE NA UPRAVNICITE. SHTE PRILOJAT LI KUM NEGO TOVA KOETO PRIOLOJIHA SRESHTU POLITICHESKITE SI OPONENTI. NISHTO V BULGARIA NE E CHISTO I PROZRACHNO,ZAD VSIAKA AKCIA ILI IZZEMVANE NA IMUSHTESTVA STOI INTERES NA OPREDELEN KRUG.OT GERB DA ZNAIAT, CHE S "TEJNITE KAMUNI PO TEHNITE GLAVI".PROKURATIRATA OSTAVA I SLED TIAH, KAKTO I SUDA. OTNASIA SE I ZA KUSHLEV I SIE SUSHTO.
170
0
 
2
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
ДЕДО,а да си спомняш скандала с Кушлев от началото на неговата комисия по повод заплатата му тогава?И то преди да е запорирал и 1лв.Не разбирам толково много чиновници какво толкова вършат в неговата комисия.Без значение чия рода са.
169
0
 
3
 
! Отговори
до Марк преди 13 години
Там е въпроса ,че бившите си го карат по членове на БКП-сега на бивсшите ДС.Същите тия няма да ги засегне ,е са навързани като свински черва.И се създават роднински структори с еднакъв финансов интерес.На запад на това му казват мафия,не антимафия!!!!!!!
168
3
 
2
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Тази дискусия тук за и против Кушлев е много показателна!Болшинството са против Кушлев!Не съм му адвокат, но това показва колко лесно се манипулира общественото мнение - достатъчно е да кажеш "Тоя взима 9000 лв.!" И готово - хората са готов да го удавят в капка вода!А да се замислим не е ли това атака заради интересите, които засяга /започнаха реални действия за отнемане на имущество в големи размери на престъпни типове/, това май е доста сложно упражнение!Лесно ли е да конфискуваш на Марги