Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори

Турският холдинг "Шишеджам" поиска данъчни облекчения
Обновена: 7 фев 2011 17:04 | 7 фев 2011 17:03,
341
Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори
Премиерът преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла. Снимка: БТА

Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Търговище, където преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла.

Той е част от стъкларския комплекс на турската компания „Шишеджам”. От холдинга поискаха данъчни облекчения за големи инвестиции от Борисов, за да продължат да влагат средства в производствени мощности у нас.

Новото производствено съоръжение е на стойност 25 млн. долара и ще осигури заетост на 130 души. Заедно с новия завод до момента „Шишеджам” е инвестирала в България около 405 млн. долара в заводи за домакинско и плоско стъкло, за стъкла за бяла техника и линия за огледала. Осигурени са близо 1500 работни места.

Изпълнителният директор на „Шишеджам” Ахмет Кърман благодари на премиера за подкрепата, която българското правителство оказва на чуждестранните инвеститори. Той подчерта, че стъкларският комплекс е конкретен пример за синергията, породена от стратегическото партньорство между България и Турция.

На събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на културата Вежди Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, бе, вие всички луди ли сте или просто адски невежи!!! За какви данъчни облекчения става дума, след като у нас корпоративния доходен данък е 10 %. Няма толкова нисък данък в целия Европейски съюз. Десет процента!!! Десятък....Аман от простотии и глупави манипулации...
26
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Работим за облекчаване на чуждите инвеститори.Нация от ***, бармани, сервитьори, охранители и обслужващ персонал. Наистина се по облекчаването. В същото време тези, които са учили наистина и имат знания са отхвърляни, и просто емигрират. Образованието отдавна е в колапс, и докато издържаме една 60-хилядна армия от ШУРКОВЦИ в МВР (дето УЖ ни пазело) и харчиме за тая *** над 1 милиард на година, учителите взимат толкова колкото за кисело мляко и кремвирши от 3.50 килото. Това е Българи
25
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При посещението в завода, премиера е ползвал преводачи от турски език за да поговори с работниците.
24
5
 
26
 
! Отговори
Ко стаа? Ко стаа? преди 13 години
Буда:Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България.-.-.-.-.-Из 20-те точки на КОАЛИЦИОННИЯ ПАРТНЬОР АТАКА6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце..-.-.-.-.-Ко стаа? Ко стаа?
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Redovno se oblek4avam v BG.
22
6
 
19
 
! Отговори
STOON преди 13 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО СЕ СТРОЯТ САМО МАГИСТРАЛИ И СЕ ЗАЛАГА САМО НА ПЪТНИ СТРОЕЖИ,МАГИСТРАЛИ,МЕТРО,БУЛЕВАРДИ, АМИ ГОСПОДА БЪЛГАРИ НАЙ ЛЕСТНО СЕ КРАДЪТ ПАРИ ОТ ТАМ,КОЛКО АСВАЛТ СИ СЛОЖИЛ,КОЛКО КАМЪНИ СИ ДОКАРЪЛ,КОЛКО ПРЪСТ ФАНДРОМИТЕ СЕ ИЗРИНАЛИ, ДАВАЙ БОЙКО ЧЕ МАЛКО ОСТАНА.
21
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България от има няма 10 мин. и резултатите са вече налице!
20
6
 
22
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Боко може да облекчи турските инвеститори, като чинно се наведе, а те му застанат отзад. Както се е нагъзил съм ЕС, САЩ, Русия и кой ли не още.
19
4
 
13
 
! Отговори
какво преди 13 години
общо има културата с откриването на стъкларска фабрика само не ми стана ясно, що Вежди Рашидов, ми не примерно някой друг ресорен министър, да речем на МИЕ ?или който посредничи (разбирай взема комисионна) той открива ?
18
7
 
27
 
! Отговори
noname преди 13 години
"Правителството работи ..... Бойко Борисов .... преряза лентата...."Смешна статия в соц. стил :)
17
2
 
7
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Do 11Taka pone znaesh 4e tezi hora niama da zaemat rabotnite mesta v drugite firmi.Rabotni mesta sa rabotni mesta,!!! Vajnoto e zaradi tiah da ne zatvariat drugi i da ne gubim pove4e rabotni mesta otkolkoto sa sazdali!!!
16
6
 
18
 
! Отговори
абе.... преди 13 години
....за облекчаване на бълг.работодотели ,кой ще работи ?
15
6
 
27
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България....байчо Бойко не е ли време да работите за облекчаване на народа и насърчаване на жизненото равнище на същият...щото нещо цените отидоха в космоса...
14
6
 
20
 
! Отговори
уя му преди 13 години
Хъ Боку Тиквата лично щял да облекчава инвеститорите /сутрин и вечер, преди ядене/. Шъ им шфирки на примоция.
13
13
 
39
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
За да бачкаш в Шишеджам, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да знаеш ТУРСКИ ЕЗИК!Благодарим ти другарю Борисов! Заради теб, цели региони в България учат ЧУЖДИ езици!
12
6
 
7
 
! Отговори
stoon преди 13 години
КВО РАБОТИШ ВЕ МУШМОЛ,ТРАКТОРА ЩЕ ВИ ОПРАВИ,ЗАТОВА СЕ ЗАЯДОХТЕ С НЕГО..........ШЛИФЕРИ.
11
10
 
47
 
! Отговори
Т преди 13 години
Най-лошото е, че в този завод не работи нито един българин...
10
8
 
52
 
! Отговори
Търговище преди 13 години
До колкото знам "Шишеджам" назначават на работа само български турци, помаци и кюрди от Турция. Ако си българин от Търговище, не се надявай да ти дадат работа!
9
8
 
25
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Ко ве? Ко лошу казах? Та нима БУДА не вкарва у нас само ТУРСКИ фирми? Вижте ги , Мапа Чингиз, Шише Джам, Доуш Иншаат Ве Тиджарет, а колко още такива има ,,,
8
17
 
32
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Боко - не лъжи бе, аман вече... Всички знаят, че прибираш % от всяка дейност в държавата... престъпна, законна... всякаква... крадеш като разпран... и лошото е, че освен че крадеш, разсипваш. Предишните барем докато крадяха и нещо посвършхваха за кумова срама... а ти САМО крадеш...