ДАНС проговори: Обвиненията на РЗС са лъжа

Партията на Яне прави груб опит да окаже натиск, смятат от родното ФБР
Обновена: 7 фев 2011 18:58 | 7 фев 2011 18:58,
50
ДАНС проговори: Обвиненията на РЗС са лъжа
Снимка: Булфото

Държавната агенция „Национална сигурност“ отхвърли обвиненията на РЗС, че кадрови агенти на родното ФБР умишлено са компрометирали проверката на подписката за референдум за нова конституция, организирана от партията.

"Твърденията в съобщението на пресцентъра на политическа партия Ред, законност и справедливост от 7 февруари не отговарят на истината", се посочва в официално становище на агенцията.

Още по темата

По-рано днес от партията на Яне Янев обявиха, че ще сигнализират парламентарните комисии за контрол на ДАНС и за борба с корупцията с искане да бъдат разследвани действията на агенти, проверявали подписката.

Преди време проверка на ДАНС установи, че в нея има имена и данни на хора, които отричат да са се подписвали, както и имена на покойници. Според РЗС обаче манипулацията е извършена от ДАНС, а агентите "са фабрикували несъществуващи доказателства" под натиска на ръководството на агенцията.

Според ДАНС днешните изявления на РЗС са "груб опит за оказване на натиск върху агенцията при извършването на проверка, възложена от компетентната прокуратура за начините и обстоятелствата при организацията и провеждането на подписката".

ДАНС извършва действия само в рамките на предоставената й по закон компетентност, уверяват от родното ФБР.

От там допълват, че има достатъчно механизми и компетентни органи, чрез които да се потвърди несъстоятелността на твърденията на РЗС.

"Ръководството на ДАНС ще подкрепи всички служители на агенцията, лично засегнати от твърденията в съобщението на пресцентъра на РЗС, в защитата на правата им по съответния законов ред", се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ДАНСРЗСподписка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Чопър преди 13 години
ДАНС се заигра с политиката,политически се обвърза ,което ще е погуби.Добра идея беше,но лошо изпълнение от преките и ръководители-Сертов и Йовчев.
46
0
 
1
 
! Отговори
ЯНЕ ТРАВЕСТИТА,... преди 13 години
...ВЗЕ В ЛЪЖИ ДА СЕ ОПЛИТА...!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зле е когато един човек не си признава ,че е лъжец,но съдбата си знае работата..
44
2
 
7
 
! Отговори
Румен преди 13 години
Цялата държавна машина работи за мутрата ББ: "Съдът наложи глоба от 2000 лв. на директора на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов заради непредставяне на изисканите в продължение на месеци справки по делото срещу Христо Ковачки. " !!!
43
2
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
Чета и виждам,че някои са се родили роби и роби ще си умрат.
42
1
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Да 39, да 37. Г-н Уорлик каза, че А.Петров е опасен човек. Уорлик е известен с голямата си уста, нисък морал от гледна точка на американските представи за здраво семейство(Преследва звездата на "Стъклен Дом" явно без притеснение). Та Негово Превъзходителство знае, че А.Петров знае и за него нещо не до там добро. Но ако не беше А.Петров простият народ щеше още години да се кланя на ББ.Аз искам да кажа само - Аман от ченгета, мутри и мафиоти.
41
8
 
21
 
! Отговори
Никола Филчев преди 13 години
След всичко на което сме свидетели,допускам,че ДАНС и МВР са способни на всякакви гадости.Живеем в мутренско време на държавно ниво.ГЕРБ ни връща 20 години назад в милиционершината.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
POPOVA NEE PROSTA STE NVIDITE
39
5
 
3
 
! Отговори
norm ДО 37 преди 13 години
Фактите,които цитирах,са от медиите,не от Цветанов.А иначе лицата,които цитираш,се различават най-малко по това,че единият е подсъдим,другите не.А ние двамата се различаваме по това,че аз съм в състояние да мисля и анализирам фактите,ти приемаш за факт това,което ти пробута партията,при това без да се замисляш,дори ако можеш.От мен до тук със спора,не си заслужава.
38
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
norm,на теб да не ти е мъчно,че някой е доказал кражбите на Мургина и Сашо Апашо?На някои Яне може да не е занесъл грозде,но нали има такива умни глави като теб,за разлика от по-простите,мога ли да ти задам въпрос?:Сегашният ДАНС е съществувал преди Алексей Петров!Кражбите на Мургина и Сашо Апашо не са от средата на 2008 година.Какво са работили тези предишни и сегашни ДАНС-аджии?Алексей Петров е бил в тази служба само около година,а сегашния състав около 15 години- от времето на НСС,на Костов!
37
3
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 13 години
е и какво като ги е дал Ал. Петров................или и ти понеже си с "неограничено" мислене вярваш, че каквото каже Цв. е истина. ..................а и по какво се различават А.Петров и ББ и ЦЦ..........по нищо....все мутри облечени във власт
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха,ха, има си хас да не отрекат. ДАНС трябва да се закрие или да е на подчинение на НС. В момента изпълнява политически поръчки.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MI KATO SPAT
34
4
 
5
 
! Отговори
norm ДО 23 преди 13 години
За Мургина каза на Яне Алексей Петров,тогава той беше в разследващата я ДАНС,за СРС-тата-човекът с каскет,пратен пак от трактора,за Ал.Томов-уволненият от него охранител на Кремиковци,не се изненадвай-пак Петров.Не са ли твърде много съвпаденията и всичко това не говори ли ясно,до къде стигат пипалата на октопода.Зная,че няма да приемеш доводите ми,твърде ограничено е мисленето ти,но това не променя нещата.А и си задай въпросът,защо Яне занесе грозде на Алексей Петров,а не на теб примерно.
33
3
 
7
 
! Отговори
kk преди 13 години
Учудващо е Цвъ.Цвъ. как не е възложил на ДАНС "проверка" за преброяването,което тече в момента?!Има да броят пилци!!!
32
8
 
2
 
! Отговори
АЛО преди 13 години
АЛО ДО ВСИЧКИ АНОНИМНИ...*** СТЕ ...ЧЕ ДРАСКАТЕ ГЛУПОСТИ..ПИШЕТИ СИ ЕГЕНЕТО И ТРИТЕ ИМЕНА ДЕ . СМЕЛЧАЦИ.....ААА БЕЛЕНЕ ЗА ВСИЧКИ ..ХАХАХАХ
31
0
 
6
 
! Отговори
kk преди 13 години
Какво плашещо има в снимката?!Това е старата им сграда на ул."Черковна!Те "танцуваха там само едно лято"!ДАНС-аджийте ги върнаха одавна на ул. "Черни връх",да са си дружинка с НСБОП-а
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DARZAVATA DA SE ZASTITI V SADA I DA ZABRANI TAIA PARTIA
29
2
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
norm,РЗС започват дело срещу ДАНС за фалшифициране на подписите.!Оказва се,че "агенти" с реални имена и реално служещи са замесени!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До номер 20: По твойта логика, ДАНС трябва да проверяват и всички резултати от избори, което е къде - къде по сериозно нещо от една гражданска подписка, бе ***!