БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета

Партиите обмислят питане до Конституционния съд
Обновена: 8 фев 2011 19:07 | 8 фев 2011 19:06,
121
БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета
Христо Бисеров и Лютви Местан искат да решат казуса с вот на недоверие. Снимка: БТА

ДПС ще обсъди в сряда с БСП в парламента евентуално питане до Конституционния съд по казуса може ли опозицията да внася вот на недоверие към кабинета преди да изтекат 6 месеца от гласуването на вот на доверие, съобщи заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

По закон 6 месеца след провеждането на вот на недоверие опозицията няма право да иска друг подобен по същата тема. 

При вот на доверие обаче няма изричен текст, който да посочва възможните действия на опозицията. Самият червен депутат конституционалист Любен Корнезов призна преди месец, че има „празно петно“ по казуса.

„Този текст не е продукт на ГЕРБ и съществува отдавна, но досега парламентът не е изправян пред такъв казус, отбеляза от своя страна Лютви Местан.

Още по темата

Той е категоричен, че вотът на доверие не трябва да спира инициативите на опозицията за вот на недоверие.

„Един вот на доверие се получава лесно, с 50 плюс един от участвалите в гласуването, а и какво би станало, ако кабинетът пак поиска вот на доверие в края на шестмесечния период и го получи, а после повтори същата процедура след 6 месеца“, попита Местан.

Според него не би следвало да е възможно чисто процедурно да се елиминира инициативата на опозицията и очаква решението на КС да е в тази посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма разлика между БСП-БКП и ДПС. Нали БКП и ДС създадоха ДПС през 1989 година, въпреки, че по конституция не може да има партия на етническа основа. От тогава до сега, БСП и ДПС винаги са работели заедно срещу създаване на истинска демокрация в България и срещу българите с цел да ограбят държавата и българите и да се обогатят чрез измами и далавери. Дори БСП и ДПС са били коалиционни партниори в две правителства, докарали България до фалит.
13
10
 
10
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
МОЖЕ ДА СЪМ ***, А *** ЗА СМЕТКА НА ТОВА СЪМ КОРУМПИРАН
12
3
 
18
 
! Отговори
The VOA преди 13 години
ТЕЗИ ЛИ ДВА *** СА АЛТЕРНАТИВА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ??????????????????????????????????????????????
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ няма членове-поддръжници в общоприетия смисъл. Неговият електорат съставляват тези, които са категорично и безвъзвратно против досегашното статукво и против тези, които доведоха страната до състояние на най-бедната и корумпирана страна в ЕС.ББ е единстреният, който реално направи нещо, за да помръднат нещата от мъртвата точка и хората го усетиха. За слепия и едно око е добре. Затова народът ще продължи да гласува за него, докато не се появи някой друг, който да прави същото като него, но по-добре. ----------- ИЛИ НИЕ,ИЛИ МАФИЯТА! ---- politika.bg/article?id=20566Цитат:... В България разликата между силата на държавата и силата на мафията започна застрашително да намалява. То не е и за чудене като гледаме само как цялата комунистическа ченгелария се е хвърлила на барикадата. Моментът е решаващ: или ние, или мафията. В тази битка, слава Богу, България не е сама. Смисълът на новите ни съюзи, военни и икономически, е главно в това да се въведат и отстояват правилата на модерната демокрация. Ако към това добавим политическа воля да отстоим държавата, мафията няма шанс.
9
3
 
13
 
! Отговори
do 7 преди 13 години
по добре те да въртят отколкото доган да ви реже порцийките *** червена ***
8
4
 
20
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
В СИБИР бе! Никакъв вот! СИБИР!
7
23
 
6
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
Въпреки, че имат пълно основание да искат да ме свалят - НЯМА А СТАНЕ!!!Аз още 2 години ще закрилям Мишо Бирта, *** и В.Златев, а чрез ПАШАТА ще въртя по 2 млрд евро годишно КОНТРАБАНДА.
6
2
 
24
 
! Отговори
... преди 13 години
Те тези да вземат да се обединят накрая. Лъснали са им задниците отдавна...
5
1
 
6
 
! Отговори
stonikov преди 13 години
izvinqvam se za neto4nosta- 4ervenite nesa glupaci- tesa karleji
4
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма нужда от вот ! Оставете ги хубаво да се ос.ерат !!!Простият народ ги избра. Искаха полицейскеа държава ... Имаме си вече такава ! Сега да им сърба попарата. Дано ГЕРБ да си изкарат мандата !
3
6
 
24
 
! Отговори
мнение преди 13 години
Какъв вот на недоверие искат тея.....има ли някой на тях да им има доверие.....
2
4
 
23
 
! Отговори
баба Гицка преди 13 години
Ми кво очаквате от бсп и дпс....
1
5
 
20
 
! Отговори
stonikov преди 13 години
vidqhte 4e izpuskate kelepira i pak se sabrahte. sram za ba6tite i maikiteni koito vqrvaha na tiq 4erveni glupaci. a dogan pohar4i miliona i pak iska narodna krav da pie