Сините поискаха главата на Цветан Цветанов

По-добре е за него и за кабинета, твърдят Костов и Димитров
Обновена: 9 фев 2011 11:49 | 9 фев 2011 11:44,
344
Сините поискаха главата на Цветан Цветанов
Секторът за сигурност се превърнал в сектор на страха. Снимка: БТА

След продължителни критики и увъртане от „Синята коалиция” вече категорично поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Мотивите им са 6.

1. Не обезвреди върховете на мафията и превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места.

Не обезвреди върховете на мафията, губи битката с организираната престъпност
2. Допусна пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация.

3. Приложи порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на агенция „Митници”. Злоупотреби с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди.

4. Стана единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт.

5. Наруши основни принципи на демокрацията. Създаде практика на намеса на полицията по време на избори като тези в община Разлог.

6. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха.

Това казват в политическата си декларация депутатите от „Синята коалиция”.

Още по темата

Мартин Димитров допълни, че нито един от членовете на коалицията не е бил на различно мнение за Цветанов. „По-добре е и за него, и за кабинета да подаде оставка”, заяви той.

„Сигурно е, че ако министър-председателят не отговори на това наше искане, ще поеме цялата отговорност за състоянието на сектора за сигурност”, включи се Иван Костов.

„Секторът за сигурност се е превърнал в сектор на страха”, допълни Командира.

Той призна, че в началото е имал не само надежда, но и доверие на Цветан Цветанов.

„То беше заслужено с устрема, куража и самоотвержеността, с която започна тази битка. Впоследствие на преден план излезе лошото управление. Избирателно отношение към целите на противодействието на престъпността и накрая нищо доведено докрай”, допълни тъмносиният лидер.

Капката, която преляла търпението на сините, обаче е действието на Цветанов по случая с лекарите в Горна Оряховица.

„Имаме министър на вътрешните работи, който е подвел парламента и несправедливо е обвинил в убийство български лекари. Във всяка една европейска държава този министър трябва да си отиде”, заяви Димитров.

А Костов допълни, че този случай е типичен пример за използване на СРС-та за решаване на лични вражди.

Командира каза, че не е успял да сподели бъдещите си действия спрямо Цветан Цветанов с премиера Бойко Борисов, защото не успял да се свърже с него по телефона.

В същото време Костов искрено се забавлявал, гледайки интервюто на министър-председателя с професор Юлиан Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
3
 
6
 
! Отговори
до ГЕРБер преди 13 години
Да ви преседне дано !
203
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е най-умният, най-толерантният, най-способният политик, който може да събере хора специалисти и да състави кабинет НА ПРОСПЕРИТЕТА и да изведе страната от тая дупка (за сетен път) и да забравим веднъж завинаги за комунисти, мутри и мафиоти
202
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Цецо ще си подаде оставката сам... - след по-малко от година... - ще освободи "Дондуков" 1 и ще се установи на "Дондуков" 2...
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставаме си мръсен, ***, завистлив народ! - но всеки народ си заслужава управлението!Ако бях на мястото на Костов, само щях да ви гледам саира!!няма да се измъкнете от дупката на комунизма, мафията, циганорията и чалгата
200
5
 
10
 
! Отговори
gotin преди 13 години
Цецо Красивия да си подаде оставката, а Черния - президент :):):):):)
199
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато Костов е на свобода, нищо добро не чака България!!!
198
12
 
9
 
! Отговори
даниел преди 13 години
...чета ви коментарите и не мога да повярвам колко е наистина *** българския народ...лицето/***/ костов /не заслужава главна буква/ ни окраде и остави България по долни ***, а вие *** продължавате да го търсите "костов може, веднъж ни извади от криза"...*** народ-слаба държава...единствено съжалявам, че е против правилата на форума да се псува, иначе на всички ви малоуници бих ви теглил не само по една!!!
197
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българина е *** и доверчив и забравя бързо, като пример показвам Костов *** - окраде(приватизира) България, а сега тук има ***, които го подкрепят. *** народ сме и такива крадци като Костов и Тиквата ще ни лъжат винаги!
196
7
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
ВИЦ Попитали Костофф,какво ще прави,когато вече никой не му обръща ффнимание и не попада в Парламента,където може да се...изявява,катодава акъл.Не,не съм мислил за това - отговорил Мавъра - има кой да...мисли,аздавам само ссъвети,без да ми ги...искат.Все ще се намери някой заблуден...журналист,да ги...тиражира,а след време ще давам съевети на Елена,да садидомати и чушки в...Драгалевци;моята е...уредена.
195
7
 
4
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Всеки друг може да критикува Герб но не и тия които са били във властта, защото ако правителството е по мръсно от народа то те са по-мръсни от правителството. И второ какво може да направи Цветанов с тая съдебна система? То по-добре да не ги залавя-щото така само ще ги направи да се прикрият и да внимават повече след като ги пуснат и край.Като си отиде Гоцето-бацила тогава може и да се излекува и съда. Но е добре и на бацила да му се търси отговорност-това са години наред боксуване заради него .
194
1
 
11
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Мммдааааа...тъжна,много тъжна гледка сме. Бог да пази България.
193
9
 
6
 
! Отговори
до тунингованият ива преди 13 години
Прав си иване,а сега ни отърви от себе си!
192
8
 
5
 
! Отговори
122333 преди 13 години
По добре е за Костов Цветанов да си отиде. След провала на Яне Костов пое щафетата на острие срещу правителството. Но той си е роден предател и унищожител на българския народ.
191
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом чуят Костов да се изказва, веднага започва истерично плюене от страна на герберисти и комунисти.Правете си изводите!
190
2
 
10
 
! Отговори
до 208 преди 13 години
Не е само това.И народа е виновен, реве, а нищо не прави!
189
10
 
4
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Щом тоя-гледжосания казва така,значи цвцв трябва да остане!!!!!
188
10
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Олимпиецо,по-добре фиСкултурници,отколкото откровени крадци като твоя кумир лъжедемократа Иван Костов и бандата му!
187
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как можахте да гласувате така бе хора?!Толкова ли не мислихте за кого гласувате, какъв е, колко му е капацитета, какви са му плановете?Или е нужно да е някой нов и с една камара обещания, пък да става каквото ще...
186
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боцко е пътникКомандира е наред!
185
1
 
10
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 13 години
Бойко няма да поиска октавката на Цветанов защото:Депутатите верни на Цветанов са повече от тези верни на Бойко . В тази война между клановете на ГЕРБ ще има политически жертви ,но за сега те ще са на ниско ниво в иерархията. Бента ще се отприщи ако махнат В.Танов , тогава всички средства ще са позволени.