"Антимафия" разочарована заради Доган

Политиците ще взимат каквито искат хонорари, ядосва се Николов
Обновена: 14 фев 2011 15:12 | 14 фев 2011 15:06,
211
"Антимафия" разочарована заради Доган
Доган чист за хонорарите. Снимка: Булфото

„Не съм толкова учуден от решението, колкото разочарован като гражданин“. 

Така ротационният председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов от Атака коментира решението на Върховния административен съд, който окончателно отхвърли обвиненията за конфликт на интереси спрямо Ахмед Доган.

По думите му съдът с това решение казва на обществото, че всеки политик или каквото и да е лице, заемащо публична длъжност, може да получава огромни хонорари по подобни договори, без въобще да се притеснява от съдебно преследване.

Според Николов парламентарната комисия, която сезира ВАС по казуса, си е свършила работата и е предоставила достатъчно материали с факти и доказателства.

Още по темата

„Моето лично мнение е, че съдебната система се нуждае наистина от сериозна реформа. Не трябва да се сърдим, когато гражданите изразяват негативно отношение към политиката, защото политиците и политиката станаха най-мръсните думи в държавата ни“, допълни той пред БТА.

Петчленен състав на Върховния административен съд реши, че няма конфликт на интереси по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо - "Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система...- С едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас.!!!ЗАЩОТО...: - Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени но законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация на Лондонския изкормвач, че той е убиеца...- Няма свидетелски показания на поне двама надеждни свидетели..., а за това те трябва да са работили под личното ръководство на съдията по делото..., или на съдията да е звъннал КрасьоМъка...Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, на когото Красьо - черничкия "звънне"..., та камо ли няколкото милиона на Ахмедчо ДогановА иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица.
183
0
 
3
 
! Отговори
акуд преди 13 години
аз също не съм учуден от решението на съда, защото те са съдиите НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА и са НАЙ защото всички престъпници им се отчитат а ТЕ съдите прибират престъпната пара
182
1
 
0
 
! Отговори
Кърджаали преди 13 години
Сега Доганчо требва да ги съди сичките тия кифладжии за клевета, да им вземе по още 2.000.000 лева.
181
0
 
5
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Търпете още мама ви робска оскотяла ***!
180
0
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Доган не ходи на работа ,те ще му плащат разноските по делото!Хамсалаци !!Явно много пари е дал за това решение на ВАС.
179
1
 
3
 
! Отговори
мишо бирата преди 13 години
Ахмед-президент!Давам по каса бира!
178
1
 
4
 
! Отговори
Peter преди 13 години
Българските закони са написани така, че единственото право на съдията и да реши според представените доказателства. Някой умен прокурор е представил теза, че Доган е нарушил закон, който по времето на престъплението още не е бил влязал в сила!!!!! Съдията няма право да каже на прокурора "абе ***, ти мислиш ли преди да преставяш доказателства, поправи се". Така че виновен е прокурорът или ръководителят на прокурорите.
177
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е 5-членният състав на ВАС:Председател: ВЕСЕЛИНА ТЕНЕВАЧленове:ЮЛИЯ КОВАЧЕВАТАНЯ ВАЧЕВАИВАН РАДЕНКОВДАНИЕЛА МАВРОДИЕВА
176
0
 
2
 
! Отговори
stan преди 13 години
tova e bg
175
2
 
5
 
! Отговори
ПРАВИ СА ГЕРБ ..... преди 13 години
...САМО ИЗВЪНРЕДНИ СЪДИЛИЩА И ЛУСТРАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА....!СМЪРТ ,НА КОПЕЛЕТАТА ОТ ДС НА БКП!
174
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Аз ако съм на Доган ще съдя държавата България в Страсбург за пропуснати ползи!То се видя че тия управници ще му п.ръднат на резака..ами поне да вземе некой кинт!!
173
1
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Все още ли има наивници, които смятат че ще доживеят да видят в затвора който и да е политик? Не обичам мутрите и мутренския начин на работа, но едно трябва да им признаем-съдебната им система на времето беше супер ефективна.Без давност, обжалване и прочие.За това направиха чудеса в бизнеса и от полуграмотни момчета сега са крупни бизнесмени.А ние ще гласуваме за поредния "Спасител"...Между впрочем, аз повече смятам да не гласувам.
172
1
 
6
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Като чета статията изпитвам чувство на срам и отвращение , че съм се родил в такава държава и децата ми израстват гледайки всичкото това беззаконие.Кадето и да ни приемат щом се случват подобни неща ние падаме на нивото на някоя *** държава от 3-тия свят.Западняците наблюдават всичко това , тях не можем да ги излъжем.
171
1
 
4
 
! Отговори
иван КОСТОФ преди 13 години
ДВАМА КРАДЦИ ПО-НАГЛИ И ОТ МЕН НА СНИМКАТА
170
1
 
7
 
! Отговори
иван преди 13 години
Това е гавра с българския народ и България!!
169
1
 
12
 
! Отговори
Помак преди 13 години
Опомнете се у-у-уважаеми български политици: президенти, министри депутати, кметове и други знайни и незнаини държавни чиновници! Вземайте колкото ви трябват милиони от държавните пари /е гледайте да са около 2-3 млн. на година защото иначе много бързо ще свършат/ Схемата нали ви е ясна вече - Доган бей ви проправи пътя - и тя е напълно законна каза "великия български съд. Няма нужда вече да се криете, че после да ви казват, крадете. *** ти крадливата държава - казваше чичо ми Петко и си е така
168
0
 
8
 
! Отговори
До176 преди 13 години
То не бе човек а ***/Чарлз Дарвин/
167
0
 
7
 
! Отговори
Дайте имената преди 13 години
Нека да се публикуват имената на съдиите взели това решение.Не е лошо да се знае кои са те. Ще могат да се видят и другаде странните им присъди в други случаи.
166
7
 
7
 
! Отговори
АХМЕД преди 13 години
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ, ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ЯДОСА МАЛКО И НА ПУДЕЛА ВОЛЕН СИДЕРОВ.КОЙТО ИЗЛЪГА НАРОДА С ОБЕЩАНИЯТА СИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ ИМ, ПРЕМАХВАНЕТО НА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ И КАК ВИ ЛИ НЕ СЛАДКИ ОБЕЩАНИЯ.ТАКА, ЧЕ Е ВРЕМЕ ТОЗИ ПОДЛИЗУРКО ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ЯДОСА МАЛКО И НА ПУДЕЛА ВОЛЕН.
165
0
 
12
 
! Отговори
1878 - ekcпeриментът преди 13 години
България e обpеченa - престъпници ca нa влаcт, kaто никога не ca си отивали, иcлямът нaстъпва не без тяxна помoщ, Tуpция де фakтo владee чаcт oт тepитоpията ни, a нашитe "yпрaвници" ca готови да и продaдaт и oстaналoтo, политици и съдии ce гaврят съc законитe, цигaнckи банди вилнeят, kрaдaт ни иcтopиятa, българи ce oбявяват за туpци, млaдите емигрирaт, ocтaнaлитe ca в комa...Ekcпeриментът запoчнал в 1878 е нa път дa зaвърши бeзcлавнo... Дpугo българcko цaрcтвo няма да има.България e обpеченa.Ocвeн ako... Ocвeн ako...