Алексей подозира Борисов в атентата срещу него от 2002

Бившата барета имал съмнения, но не обявявал версии
Обновена: 15 фев 2011 14:39 | 15 фев 2011 11:04,
192
Алексей подозира Борисов в атентата срещу него от 2002
Премиерът нямал право да фабрикува версии, твърди Петров. Снимка: Булфото

Соченият за лидер на Октопода Алексей Петров заяви, че има сериозни съмнения за това, че в атентата срещу него през 2002 г. участие е имал сегашният премиер Бойко Борисов.

„Аз съм отговорен и лоялен гражданин и затова не съм оповестил версии, а съмненията ми почиват на данни“, коментира бившата барета, преди Софийският апелативен съд да разгледа мярката му за неотклонение.

На 14 август 2002 г. срещу Алексей Петров е открита стрелба пред басейн "Спартак". Само бързата намеса на присъстващите бивши и настоящи служители от отряда за борба с тероризма предотвратява сигурното убийство. Алексей Петров е прострелян в гърдите и в крака, но в крайна сметка оцелява.

Петров допълни, че терористичният акт пред редакцията на в. "Галерия" е продължение на репресията срещу него с други средства.

„Сигурно си спомняте, че преди близо година Бойко Борисов каза, че е във война“, отбеляза той.

Според Алексей Петров министър-председателят няма право да насажда една или друга теза в обществото или да фабрикува версии по отношение на каквито и да е хора.

"Аз категорично смятам, че с изявлението си в първите часове на взрива Борисов се самозаподозря", заяви още бившият съветник в ДАНС.

На 10 февруари след взрива пред редакция "Галерия" премиерът Бойко Борисов обяви:

"Един ден, когато се разкрият извършителите, аз предполагам, че те ще бъдат същите, които са пребили журналиста Огнян Стефанов, 97-а година взривиха мой близък (Цветелина Бориславова – бел. ред.) точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от успешните си акции, наречена "Комар". Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско в случая".

Според бившата барета управлението на Борисов било „лъжа и неграмотност“, но вече се виждал краят на лъжата.

Още по темата

„В крайна сметка имам опоненти или конкуренти, които в тази надпревара се възползват от това да правят опити да ме дискредитират. През последната година, както вече е известно, действа една мощна Гьобелсова пропагандна машина”, каза още Петров.

Миналата седмица Софийският градски съд промени мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в „подписка“,

Заседанието бе по искане на защитата на Алексей Петров, който бе задържан преди година при спецакцията „Октопод“.

Според разследващите Петров е част от престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от изнудване и рекет през склоняване към проституция, източване на средства от "Кремиковци" до търговия с влияние и източване на ДДС от държавния бюджет.

Впоследствие обаче обвинението бе свито до рекет, изнудване и разгласяване на държавна тайна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
двете мутри петров и борисов заедно в една килия в затвора.омръзнаха ни да се доказват за мъже .в килията да си спорят и да не пречат на развитието на държавата
170
1
 
5
 
! Отговори
Историк преди 13 години
След 10 години, този никой няма да го помни. Дано да е още в затвора тогава.
169
1
 
5
 
! Отговори
bocmana преди 13 години
Румен Петков-ГЛАВЪТА взе че осветли Помака сега ще броим дните когато ще го думнат мутрите,а *** ще се кефят и ще обвиняват правителството за покушението срещу помака.
168
2
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
Premieryt ni mutra-pojarnikar- KOMUNIST, vice- primiera ediniq e fizkulturnik, drugiq otkroven nekydyrnik. НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ИМА ПРОСТИ ХОРА, НО САМО В БГ ТОВА СЕ СЧИТА ЗА ПРЕДИМСТВО И КАКТО ВИЖДАМЕ С ПРОСТОТА И НЕКАДЪРНОСТ МОЖЕ ДА ЗАСТАНЕШ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВА(ТА), ЧЕ И ДА ТИ СЕ РАДВАТ. А И КМЕТИЦАТА Е ДАСКАЛКА, АБЕ ПРОСТО ПОРВАНСА УПРАВЛЯВА И СИ ГЛАСУВА ТВА Е ИСТИНАТА, А НИЕ КОИТО РАБОТИМ И ИЗХРАНВАМЕ *** ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА ГЕРБ АТАКА С НАШИТЕ ДАНЪЦИ, СЛЕДВА ДА СИ БИЕМ КАМШИКА ОТ БГ!!
167
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Prosto ne moga da povqrvam, kolko niskoobrazovan i nezrql narod sme?!? Shtom godina i polovina sled zapo4vaneto na nai - nekydyrnoto upravlenie na bulgaria vse oshte ima gora koito go podkrepqt, zna4i neshtata tuk nqma da se opravqt nikoga!! Vdigat vi akcizite, vdigat osiguritelniq staj, nqma qsno politika v nito edna sfera, nqma nito edna vajna akiciq, koqto da dovede do osyditelna prisyda, rejat ni za shengen, cqla evropa ni se smee na primiera, horata sedyt bez rabota, tragediq, tragediq!!!!
166
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРАКТОРА Е ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА.МНОГО ОПАСЕН
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aleksi, kazvai po-skoro istinata. Iskam da vidia kak Cwetanov arestuva mutrata. Auuu. towa ste bude trilar, ***. kazvai oste za opita da te ubiat. pred isedmica ti kaza 4e sled 14 dena ste kajes oste. dobre-symniava se - aide predi maca na MunUn s francite izpliui kama4eto ta da si pieme birata i da gledame BERBO
164
2
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
МИРИЗЛИВ *** И МИЛИЦИОНЕР И РЕКЕТЬОР..СКОРО ЩЕ СЕ ИЗ.*** НА ГРОБА ТИ..ДАНО ПОНЕ СИ ЖИВ ДОКАТО ГО ПРАВЯ..АМИН
163
2
 
9
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
ГНУСНИ МУТРИ !
162
0
 
11
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
"Славата" на Трактора се раздуха и то доста преднамерено от поръчкови медии и журналисти. Трактора е бивш милиционер-старшина от МВР преди 10-и ноември, сетне станал барета и шеф на баретите. По времето на царя станал офицер под прикритие сред мутрите и е бил акъв по времето на Тройната коалиция, като междувременно натрупал доста солидно състояние. Сега иска да съчетае Ботев и Левски в едно и да се представи като гласът на народа и невинно репресиран човек. Откакто го освободиха от САС, започнаха да валят компромати и записани разговори на държавни мъже, но очевидно това е случайно съвпадение, нали! Трактора само ни поучаваше да ги четем внимателно . После обвини управляващите за взрива пред Галерия. Сега обвинява премиера за участие в покушение с/у него през 2002г. След 9 години се досетил кой му е топ-душманин! Кандидатира се и за президент - ако стане ,това ще бъде първият президент-*** от тетевенските колиби, първият бивш старшина-милиционер и специалист по информации/ дезинформации и Фирмена сигурност.
161
0
 
9
 
! Отговори
George преди 13 години
Какво да говорим за Алексей - освободен от ареста от САС по времето,когато негов председател беше ген.Пенгезов, сетне освободен от домашен арест с мярка подписка от В.Магдалинчева и сетне от Мая Попова - абе имало 7 обвинения и пребит с права лопата свидетел, ама той дръзнал да се обажда чак след 6 години, така че това не е убедително доказателство и съответно ст.лейтенантът от специалните части на МВР Ал.Петров изправи гребена и започна да се съмнява,че премиерът е участвал в покушението с/у него през 2002 г.! Интересно дали съдия Магдалинчава и съдия М.Попова ще приложат същият аршин и ще решат, че това твърдение ,произнесено след 9 години, е "с изтекъл срок" като побоя над свидетеля Цветанов! И дали премиерът накрая ще заведе дело с/у нашумялия напоследък Трактор,защото ако той не успее да докаже това си твърдение,това означава клевета за тежко престъпление! Само че женската душа, вкл. и тази на посочените съдийки е неразгадаема и много зависи от това какво ще наредят други, зад паравана, извън съда!
160
2
 
16
 
! Отговори
факт преди 13 години
Платените драскачи на Трактора превзеха нета!!!!!!!! Почна се.
159
5
 
12
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
САМО ЧЕ С ТАЗИ РАЗЛИКА,ЧЕ БОЙКО НИКОГА НЕ Е БИЛ ОТ ЪНДЪРГРАУНДА.... ОСОБЕНО ПРЕЗ 2002!! ТОГАВА БЕШЕ,А И СЕГА Е, В ЦЕНТЪРА НА ПРОЖЕКТОРИТЕ,ОКЪПАН В СЛАВАТА,ВСЕНАРОДЕН ЛЮБИМЕЦ.... ТАКИВА ХОРА,УВИ,АТЕНТАТИ НЕ ПРАВЯТ... ВСИЧКО,КАКВОТО ИМ Е НЕОБХОДИМО,ГО ПОЛУЧАВАТ БЕЗ УСИЛИЕ... ЕЛЕМЕНТАРНО,УОТСЪН!!
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Румен пък получил прозвището Пашата заради дегизировката на летището. Двамата въртели общ бизнес в името на старата дружба и най-вече за финансов просперитет. Доколко са били коректни един към друг, е друга тема. Румен Николов минавал за голям авторитет и човек с връзки. Ако се вярва на градските клюки то той е племенник на митичният о.з.генерал Любен Гоцев
157
6
 
7
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 13 години
"Ако Алексей наистина може да докаже,че това е така,другаря Борисов през крив макарон ще гледа президентския стол.Алексей е скатал много информация и ще я осребри в даден момент.......чисто изнудване.Дано Бойко му не стане клиент "И къде точно е "скатал" тая "информация"? В 9-те флашки на Янка ли?
156
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
- Нормално е да изчакаме Бойко да стъпи вдлъжност - с малко тържествен тон каза Бай Миле.- Все пак ние го направихме човек. Ако имамилиони, то е благодарение на нас - с лекозавистлив тон продължи той.-----------------------------------------------Малко по-късно Стуканьовми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили ощеповече. За какво му е този Бойко? - бях подхвърлилтогава. - Той е най-обикновена шушумига." Да, амаскоро ще се променят нещата - отговори ми тогаваСтуканьов. - Щели да го правят главен секретар наМВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил насреща с Маргина, Димата и Маджо-----------------------------------------------Самият аз не знаехмного за Бойко. Често идваше на наши събираниязаедно с Пашата.
155
1
 
4
 
! Отговори
Клакьор преди 13 години
Нищо не ни плати за плакатите пред съдебната зала, просто дойдоха едни с каскети и казаха да си пазим коленете. Че иначе, след коленете, еднопосочна разходка до Витоша... И ние махахме с плакатите, дето ни ги дадоха... ОЛЕЛЕ, някой звъни на вратаатттттттттттттттттттттттттттттт
154
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очерталият се паралел между личните амбиции на Бойко Борисов и интересите на корпоративни и партийно-клиентелистки кръгове дава тласък за неговото форсирано оформяне и използване като реален политически фактор с нарастващо значение за бъдещото конфигуриране на политическата власт. Ходове в тази насока: - дискредитиране и отстраняване от политическата сцена на Стоян Ганев данните са, че Бойко Борисов е предоставил на премиера компрометиращи материали за Стоян Ганев, в т. ч. подадена му от ген. Атанас Атанасов информация за номерата на негови сметки в задгранични банки. Постигнатата цел е неутрализиране на рисково силното за него влияние на приближения до премиера началник на кабинета му (респективно пресичане достъпа до изпълнителната власт на считания за протеже на БСП Васил Божков Черепа) и превръщане на Бойко Борисов в първостепенно довереното лице на Симеон Сакскобургготски. Размиване причастността на главния секретар на МВР към този акт е постигнато чрез подходящи коментари в пресата (в. Сега: Сега генералът изглежда точно на мястото си Нещо повече - той стана най-популярният човек във властта. За разлика от Ганев, Борисов съвсем ясно заявява, че няма намерение да драпа за по-висок от отредения му пост. От всички думи и действия на главния секретар на МВР може да се отсъди, че той признава един-единствен авторитет над себе си - премиера - и ще му е предан до края.). Пуснати са в обръщение и всевъзможни предположения и слухове, в т. ч. шоково невероятни (завършила с разрив хомосексуална връзка между премиера и Ст. Ганев). - настъпателно надхвърляне рамките на отговорностите и компетенциите му като главен секретар на МВР, способствало за принизяване значението и статута на вътрешния министър и установяване на практическо вътрешноведомствено двувластие. - принизяване отговорността на гл. секретар на МВР за състоянието на криминогенната обстановка в страната чрез нестихващи публични атаки срещу следствието, прокуратурата и съда, с цел фокусиране вниманието на обществото (и влиятелните фигури в изпълнителната власт) основно върху пасивите на съдебната система. Удобно формираният резултат е бързо завишаване на личната популярност на Бойко Борисов за сметка на нарастващото междуинституционално напрежение, а следователно и на стабилността на управлението на страната. Разчетът предвижда безусловно ситуиране на Бойко Борисов на възлова властова позиция в бъдещата управленска схема при дискредитиране и отпадане на сегашния кабинет. - безусловно неутрализиране на конкурентните сенчести структури (Васил Божков Черепа, баретите, ВИС). Данните са, че отдавнашната остра непрязън между Алексей Петров и Бойко Борисов (респективно Младен Михалев Маджо и Румен Николов Пашата) прераства в открито противопоставяне с назначаването на последния за гл. секретар на МВР. Причините за това са силните притеснения на Борисов от наличните в Алексей Петров компрометиращи данни за него
153
2
 
7
 
! Отговори
Змияр преди 13 години
Когато работя с особено опасни отровни влечуги, гледам, да не ги нараня или разсърдя, защото хапят най-злобно точно тогава. И тук случаят е точно такъв. Хапе, съска и пръска отрова навсякъде тази гад. Застрашен е, има за какво да хапе.Честен човек ще реагира ли така? Ще се усмихне и ще подмине. Тук не е така. АЯнка замига с повече от 40 мигания в минута, на интервюто с Венетка Райкова... Защо? Защото не лъже? Особено на въпросите около бомбата и Амет Умеров.
152
1
 
1
 
! Отговори
до 155 преди 13 години
Обвинителния акт ще бъде внесен през Март, защото една част от него е приложена по друго дело!