Кой взе 4-те млн. подкуп? 117 депутати на ГЕРБ не знаят

Надявах се от журналистите да разбера, каза шефът на ПГ на ГЕРБ
Обновена: 17 фев 2011 13:26 | 17 фев 2011 13:26,
260
Кой взе 4-те млн. подкуп? 117 депутати на ГЕРБ не знаят
Велчев не знае кой е човекът с подкупа. Снимка: Булфото

"Надявах се от журналистите да разбера кой е служителят, който е трябвало да получи 4 милиона лева подкуп. В тази държава на слухове, освен да чуеш някой слух..."

Това коментира пред журналисти шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев по повод твърденията от Антоний Странджев, че „от акцизния сектор е даден подкуп на стойност 4 милиона на висш представител от ГЕРБ“.

Още по темата

„Аз лично не познавам такъв човек, аз не съм взел никакви 4 милиона лева и го заявявам открито. Има специализирани органи, има институции, които се занимават с такива случаи. Тук нито е следствен отдел, нито е прокуратура, това е Народното събрание”, обясни Велчев.

Той призова журналистите да не прехвърлят въпросите си към народните представители, защото "никой от тях няма да може да отговори".

„И всичките 117 депутати да питате, надали някой ще може да ви отговори на този въпрос”, добави той.

Отговорът обаче явно се знае от бившия зам.-шеф на Митниците Антоний Странджев, който сутринта хвърли бомбата, като обяви, че висш представител на ГЕРБ (не изключи варианта да е министър) е взел подкупа от „акцизния бранш“, за да се помогне на търговци на алкохол, цигари или гориво.

Това станало ясно по време на разговор между Странджев и бившия вътрешен министър Румен Петков, който бил записан със СРС-та.

Според бившия зам.-директор на Митниците действията, изисквани от подкупа, вече са започнали да се изпълняват.

„Името на висшия представител от ГЕРБ, получил 4 млн. лв., не мога да коментирам. Вървяха различни слухове в НС и аз взех за коректно да информирам Антоний Странджев и съответно да се вземат необходимите мерки“, коментира от своя страна бившият вътрешен министър Румен Петков.

По-късно Петков посочи, че каквото е имал да каже като информация по този въпрос, го е направил в разговора си със Странджев, а какво са предприели длъжностните лица след това, той не знаел и не се бил интересувал, защото не е разследващ орган.

"Защо за този телефонен разговор не е информирана прокуратурата?”, попита бившият вътрешен министър и заяви, че да се говори след една година, не е сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
32
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Ох ,те да са само ГЕРБ .... всичките крадат и взимат подкупчета и после невинно пред екрана ни казват "Не бе ,не съм честно нищо не съм откраднал, нищо не съм взел .То туй което го имам е на жената ,то не е мое".
15
28
 
19
 
! Отговори
истината преди 13 години
НОВИТЕ ЛЪЖИ И МРЪСОТИИ НА БСП-МАФИЯТАНИКОЙ НЕ ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ВЕЧЕ
14
5
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 13 години
Вече не могат да го изчистят,трябва им някой нов препарат за почистване с нечувани качества.
13
5
 
26
 
! Отговори
До №9 преди 13 години
Ами те и за Мишо Бирата не повярваха, ама Йовчев си отиде...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 13 години
Въобще не се чудя, съвсем точно знам какви глупости правят, за да ги дрънкам аз.
11
14
 
29
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Боко все вика: АЗ ПЛАЩАМ ЗАПЛАТИ; АЗ ТУЙ - АЗ ОНУЙ....сега може да каже:АЗ ВЗЕХ ПОДКУПА... и за сефте ще каже нещо ВЯРНО! :-))))
10
22
 
9
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Нищо не знаят защото това са слухове породени от "една жена каза в НС".И всички журналисти побързаха да го изтипосат в сайтовете си.Докато няма наказан журналист за невярна информация дотогава ще има такива" новини".
9
23
 
12
 
! Отговори
* преди 13 години
Наистина си *** :) Кой ще повярва на "Пикаещия във фонтани" че е толкова загрижен за благополучието на правителството. А стани си легни, че сънуваш на крак... Това всъщност е трейлър на ново манипулирано СРС.
8
12
 
13
 
! Отговори
QSNO E преди 13 години
QSNO E GERB SA NAI GOLQMOTO RAZO4AROVANIE NQMA KAKVO DA SI GOVORIME PROSTO ZA6TOTO TRAGNAHA S 4ESTNOST I PALNA KO6NICA PONE DRUGITE GI ZNAEHME 4E SA KORUMPIRANI SAMO 4E GERB UJ BQHA NAI 4ESTNITE A KAKVO SE OKAZA V POSLEDSTVIE NAI NE4ESTNITE PROSTO NQMAM DUMI DA OPI6A RAZO4AROVANIETO SI OT GERB NE MOGA DA POVQRVAM
7
19
 
11
 
! Отговори
Martin преди 13 години
4udat sa kvi gluposti da drankat za gerb
6
4
 
26
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Кой ми *** в гащите?
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 13 години
Ми да ти кажа, г-н Велчев - Председателят на предизборния щаб на една партия, със знанието и съгласието на Председателят на партията са най - вероятните кандидати за извършители.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега само натиск и им е такована майката.
3
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако има такъв.да го намерят и в затвора....името на Герб да е чисто....
2
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** наречени гербери убиха държавата.
1
8
 
53
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Знаят, знаят! Ама няма да си кажат!