Срамен мир между ГЕРБ и престъпността

Командира: България е в много тежка депресия
Обновена: 23 фев 2011 11:26 | 23 фев 2011 11:22,
463
Срамен мир между ГЕРБ и престъпността
Снимка: Булфото

"Свалили сме доверието си от Цветанов, как ще гласуваме "въздържал се" при следващ вот на недоверие", каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по БНТ.

Лидерът на ДСБ прогнозира, че около Великден БСП и ДПС ще внесат вот на недоверие и този път той ще бъде насочен към МВР шефа.

"Всички тези глупости, които говори Цветанов, ми омръзна да ги слушам. Вижда се неговата безпомощност. Ако той е истински държавник, те ще потърсят консенсус, ще се изправят и ще подновят битката с престъпността", коментира Командира.

"Ако институциите бяха силни, нямаше да има нужда от промени в законите, те щяха да действат в техните рамки и нямаше да се стига до тези скандали", добави той.

Костов заяви, че няма как да аплодира създаването на ново звено за борба с корупцията, тъй катo има 30 национални институции за борба с корупцията и ако те си вършат работата, няма да има нужда от 31-во звено.

"Прекратяването на войната с организираната престъпност е най-големият проблем. БОРКОР не е син орган, не е и червен, Станишев го каза. Тогава това е орган, който се харесва само на Алексей Петров, ако говорим за БОРКОР", подчерта Костов.

Той добави, че Елеонора Николова, сега замeстник-директор на БОРКОР, отдавна няма нищо общо със сините.

Според Костов преминаването на разписването на СРС-та от министъра към главния секретар на МВР не променя нищо в схемата.

Още по темата

С организираната престъпност явно имало примирие, тъй като нямало нито една осъдителна присъда.

"В момента се намираме в период на договаряне на "един срамен мир" между престъпните групировки и правителството на ГЕРБ", категоричен е Командира.

Според него не се търси консенсус за решаване на битката с престъпността.

По думите му, за да се достигне до ситуацията "плуващата в олио България" да плаща за литър олио 2 пъти повече, отколкото в Ротердам, това означава, че някой блокира каналите за международна конкуренция.

Той подчерта, че в момента в Италия цените на храните, дрехите и обувките са по-ниски, отколкото в София.

"България е в тежка депресия, това трябва да е ясно! По време на криза българската икономика напълно алогично увеличава цените и то на хранителните стоки, което мачка цялото останало потребление", обясни още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
0
 
2
 
! Отговори
rdvjzpnaafx преди 12 години
rFIswO <a href="foujnqnvpdne/">foujnqnvpdne</a>
403
0
 
2
 
! Отговори
hpgimeetrzx преди 13 години
402
0
 
2
 
! Отговори
dmjcpdotfpk преди 13 години
401
0
 
2
 
! Отговори
Kerriann преди 13 години
400
0
 
9
 
! Отговори
ДО МРАЗЕЩИТЕ преди 13 години
Крайно време е да спрете с папагалските си коментари. 3. Нефтохим приключва 1996 г. със загуба от 85 млн. (сегашни) лева и е единствената рафинерия в света, отчитаща загуби пета поредна година. От 1993 до 1996 г. предприятието е източвано не само на входа и на изхода, но съвсем официално и от държавата. През 1995 и 1996 г. например горивата са продавани на вътрешния пазар по цени, определяни от правителството, които са били с до 50 % по-ниски от разходите само на суровината за тяхното производство. За да не се помпала инфлацията!!4. Никоя банка и никой доставчик в света (и най-вече руските доставчици) не желаеха да кредитират такова предприятие. В началото на 2007 г. Нефтохим на практика беше фалирал.5. С огромни трудности правителството на Иван Костов успя да стабилизира Бургаската рафинерия, но през 1999 г. състоянието й все още беше на ръба. Предприятието се нуждаеше от минимум 100 млн. долара свежи оборотни пари за възстановяване на нормалната му дейност и от над 300 млн. долара инвестиции.6. Заради състоянието на рафинерията (до което я доведе правителството на честния премиер), а не заради користни комбинации на Костов, към приватизацията на Нефтохим практически нямаше интерес от световните корпорации. Впрочем купувачът Лукойл беше препоръчан от консултантите по приватизационната сделка Артур - Андерсен & Кредитандщалт. Шел за съжаление се отказа от Нефтохим и вместо в производство инвестира в бензиностанции и търговия с нефтопродукти.7. Освен от окаяното финансово състояние западните компании бяха отблъснати и от остарялата технология и свръхнаситеността на регионалния пазар с горива. Румънските рафинерии, макар и в по-добро състояние, по това време също не привлякоха водещи световни инвеститори и някои от тях бяха закупени от по-малки европейски и руски компании Защото "умните комунисти" я бяха проектирали да работи само с руски петрол и за нито една западна компания рафинерията не представлявяше интерес
399
0
 
8
 
! Отговори
Гербова марка преди 13 години
Публикация на в. "Капитал" от 31 март 1997 година - свързана с атентата срещу тогавашната приятелка на настоящия премиер Бойко Борисов Цветелина Бориславова. В публикацията на "Капитал" Бориславова фигурира под името Цветанка Карагьозова (Карагьозова е фамилията й, а Бориславова бащиното й име), а настоящият български премиер е представен като приближен до СИК бодигард от "Ипон".
398
0
 
18
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е! преди 13 години
Най-добре ще е КОСТОВ да ни спасява!
397
0
 
10
 
! Отговори
Въпроси,въпроси..... преди 13 години
Премиерът ще продължи да потъва,:)) 1.Защото не може да избяга от миналото си .. 2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование - меко казано .. 3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по-0 умни от него .. 4.Защото не направи коалиция със сините , а е с психопата Волен.. 5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите - пред руснаците . 6.Защото им кляка - с АЕЦ-а, -началото на края му ..) 7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина ...)))Държане -интервюта и прочие ..) 8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден... в това , което иска и прави - днес едно , утре- друго..) 9.Защото все повече ще "цъфти' посредствеността му - театърът е до време ..) 10.Защото НЕ изпълни обещания - за Доган и мафията , за олигарсите и 'съдебната' власт , за корупция и връзкарство..) 11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..)) 12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата
396
10
 
6
 
! Отговори
Татарчев преди 13 години
Костов, върни окрадените пари от приватизацията и от фондация - "Бъдеще за Елена Костова"...
395
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се правят никакви реформи в държавната сфера, управляващите нямат никакви идеи и инициативи за излизане от ситуацията???
394
1
 
9
 
! Отговори
ХА преди 13 години
ЧАК сега Борисов разбра разликата между кмет и министър -председател...жалко че е на гърба на народа!!!
393
0
 
9
 
! Отговори
боце преди 13 години
а защо никой не бара ***, ... тука вече е много интересен въпрос ...
392
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ=ПОЛИЦЕЙСКА ДЕМОКРАЦИЯ!!!Всичко се развива по руски и китайски образец,къде държавата е най-голям инвеститор-в комунистически Китай и Русия.Това ли са разбиранията на Борисов и Дянков за излизане от кризата, която в България продължава вече трета година и става все по лошо.С какво помогнаха на Бизнеса за да излезе от кризата...с арести,подслушвания,обиди,кания от бизнеса да не търси от държавата парите си,...Кризата става все по-тежка и непоправима,а перспектива няма освен нови икономически решения но от НОВИ политици.
391
0
 
6
 
! Отговори
*))) преди 13 години
ББ ще произвежда вода за Япония проблясък ударен от силното Японско слънце ...*)))
390
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да пискате и да не пискате срещу Костов и Синята Коалиция от тук нататък , Боко пада . А Синята Коалиция се увиличава .Тази аванта която ви даде матряла, от тук нататък се стопява .
389
0
 
10
 
! Отговори
COPY преди 13 години
Защо олиото е скъпо в България? Мафиотски и олигархични кръгове в България през есента изтеглиха големи кредити от банките и изкупиха много бързо и на добри цени огромната част от слънчогледовата реколта. По този начин те диктуват в момента цената на слънчогледа. Дребните олио-производители нямат налични пари, не могат да вземат необезпечени кредити от банките и поради това свиха производството си. Като резултат, цената на олиото се вдигна, а олигарсите трупат тлъсти пачки за сметка на народа. Благодарение на осъществения монопол печелят банките от лихвите по заемите и ползвалите кредити олигарси. Печалбите и на двете страни са за сметка по-дълбокото бъркане в джоба на потребителите. Както се казва: Капка по капка вир прави, а вир по вир - язовир. Пита се каква е ролята на държавата при тази очевадна политика на ограбване?
388
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов шамаросва Мутрата!
387
0
 
5
 
! Отговори
ХА преди 13 години
Еи,ама вече и на халюцинаций ви избива,като чуете за И.Костов!Внимавай,това е един от първите симптоми за ментална дистърбия!
386
2
 
14
 
! Отговори
така е преди 13 години
Костов може да е всякакъв , но е икономист и разбира от много неща. Герб се помислиха че са непоклатими и са уникални и още като застъпиха на власт Костов им даваше идеи , а те не се вслушваха в нищо и гледаха като кон с капаци , после искат подкрепа,НЯМА КАК ДА СТАНЕ.А дали е бил добър премиер,аз тогава съм ходил по 2-3 пъти на море с нашите , а сега хем работя , хем незнам как ще спестя пари и за 1 почивка, ЖИВЕЕМ НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО,ЗА ТОВА МЛАДИТЕ СЕ МАХАТ ОТ ТУК! :(
385
0
 
16
 
! Отговори
Мизерия преди 13 години
Преди няколко години,дойде царя,които каза,че за 800 днена ще ни оправи.Финансовият му министър беше богат и не дойде на този пост за пари,а сега половината черноморие е негово,а и царят си взе каквото поиска.Всички на изборите гласуваха за НДСВ.Сега получавам дежавю,всичко се повтаря,даже става по-лошо,имам чувството,че се въщат "мутренските" години,когато се разбиваха коли и апартаменти. Очевидно е че управляващите са си "дупе и ***" с бандитите...