Пактът на Дянков = предателство

БСП иска Първанов да свика КСНС заради скока на цените
Обновена: 8 мар 2011 21:00 | 8 мар 2011 21:00,
127
Пактът на Дянков = предателство
Станишев подари червена роза на всички репортерки за празника. Снимка: БСП

БСП ще предложи на президента Георги Първанов да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради покачването на цените и социалната криза в страната.

Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след заседание на ръководството на партията. Червените ще изпратят писмо до държавния глава с предложение за темата.

По думите му икономическата и социалната криза се задълбочават, а това се дължало на политиката на правителството на ГЕРБ.

"Виждаме инфлационната спирала особено по отношение на храните и горивата, което поставя стотици хиляди български семейства на ръба на оцеляването. Проблемите не могат да бъдат решени с пиар акции и с наблюдаващи институции. Нужна е цялостна политика и реакция на държавата и на правителството", категоричен е Станишев.

Той обясни, че имало световна тенденция за покачване на цените, но работата на кабинета била да измисли механизми за компенсация, като увеличение на доходите например.

"Не приемам отговор: "Пари няма", отсече лидерът на БСП.

В тази връзка червените категорично се обявиха против пакта за финансова стабилност, изготвен от Симеон Дянков. В сряда те ще се срещнат с финансовия министър и ще изложат аргументите си.

"Този пакт за финансова стабилност е акт на национално предателство, акт на престъпление срещу българската икономика, срещу българския народ за поколения напред", коментира общинският съветник от левицата Георги Кадиев.

Той заподозря, че някой отвън налага този пакт и има интерес от него. Заради това червените ще питат Дянков кой е измислил формулата, с която ще бъде дирижиран бюджетният дефицит, отговорът на който щял да покаже чия цел е пактът.

Кадиев отбеляза още, че финансовият министър говори за облекчаване на преките данъци, но нищо не казва за косвените данъци.

"Пенсионерите не се интересуват от корпоративния данък, а колко ще бъде данък добавена стойност", отбеляза той.

Кадиев призова политическите партии да не приемат предложенията на Дянков.

"Той е битката за Сталинград, за финансовото и икономическото бъдеще на България и БСП е готова да изнесе тази битка", закани се общинският съветник.

БСП категорично отрече, че стои зад земеделските протести, и отново се закани да организира национален протест до края на март заради социалната криза.

"Ние не се целим на дребно, искаме да падне цялото правителство", заяви Станишев в отговор на въпрос дали би поискал оставката на земеделския министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Червените алармираха още, че 42 общини били със запорирани сметки заради недостиг от финансиране и за опасност от фалит на общински болници.

По повод евентуалната бъдеща позиция на правителството за приемането на бежанци от Либия Станишев коментира, че кабинетът първо публично трябва да обяви възможностите на страната и колко би ни струвало това.

той обаче подчерта, че правителството имало възможност и за въздействие върху страните от ЕС, като обвърже темата „Либия“ с предстоящото ни членство в Шенген.

"Оказва се, че за Шенген не сме достатъчно добри, и то не само заради техническото забавяне, а защото правят вече други връзки с механизма за наблюдение по правосъдие и вътрешни работи в борбата с организираната престъпност, а ние трябва да изпълняваме всички наши ангажименти. Това нещо трябва ясно да се постави като условие – да бъдем третирани еднакво на базата критериите за членство в Шенген без допълнителни условия", препоръча Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един познат го обясни много точно: предните правителства имаше какво да разпродават и така хем бюджет пълнеха, хем оставаше достатъчно да откраднат. ГЕРБ обаче вече са на 'кота нула', не остана какво да продават, приходи идат само от данъци. Не могат да не крадат, иначе тия, които ги поставиха там, ще ги махнат за нула време. Затова крадат от данъците и си плащат 'комисионата', но така за фирмите и хората не остават пари и затова се задълбочава местната криза.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nqkoi mi pishat kak e bilo prez 97 cenite da ama togava litar benzin beshe 0.80 st i cenata na petrola beshe 20-30 dolara za barel a sega e 100 dolara cenata se e kachila 4-5 pati i kato vkluchin i inflaciqta koqto beshe napravena ot predishnite 3 opravleniq takiva shte sa cenite na hranite daje shte se pokachat oshte malko sled nqkoi drug mesec no kasmet izbere pak socializma i pak shte ste gladni te odav se naqdosa s parite na naroda a vie qshte muhi
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВОТ, върви се прегледай
58
6
 
7
 
! Отговори
Иван до студент преди 13 години
Съвет: Намери си по-добре платена работа!Ако не можеш, вместо по дискотеките в студентски град, инвестирай в собственото си образование и квалификация! Винетката не е променяла цената си, така че, не преигравай в преструвките си...
57
6
 
12
 
! Отговори
Мърто преди 13 години
ХА ДЕ, ОТ КОГА ЧАКАМЕ ЛЯВАТА ПАРТИЯ ДА СТАНЕ ЛЯВА???? ИСКАМЕ НЯКОЙ ДА НИ ОРГАНИЗИРА.... ТАКА НЕ СЕ ЖИВЕЕ ВЕЧЕ.... ОТ МЕСЕЦ НА МЕСЕЦ ЗАТЪВАМЕ В ДЪЛГОВЕ И СМЕТКИ... А ТЕЗИ БЕЗРОДЦИ, НИ ПРОДАВАТ ЗА ЗА ЕДНО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ОТ НЯКАКВИ ПСЕВДО АМЕРИКАНСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ВЕЛИЧИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
56
3
 
5
 
! Отговори
акуд преди 13 години
станишеф = :))))))))))))))))))))
55
3
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 13 години
***-горе-долу!Голям *** това е ужас!Ти си второто!
54
11
 
20
 
! Отговори
студент преди 13 години
Знам само,че при Тройната коалиция имах пари да си преживявам месеца, да ходя по дискотеки и клубчета, даже кола си купих, а при Месията Бойко едва успях да си купя годишна винетка. Преди на всяка заплата заделях по някой лев макар, че излизах всяка седмица в Студентски град, а сега едва си покривам разходите... и не съм само аз така, така са и всички мои познати. Положението е трагично...
53
15
 
17
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ДНЕС ЩЕ СЕ ПОХВАЛЯ, ЧЕ УСПЯХ ДА РАЗКОЛЕБАЯ ВЪРЛ ПОДДРЪЖНИК НА ГЕРБ И ДА ГО НАКАРАМ ДА СЕ ЗАМИСЛИ.ВЪРЛИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ НА ГЕРБ С ИКОНОМИЧЕСКИ ДАННИ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ РАЗУБЕДИШ. ОБАЧЕ КАТО ГИ ПОЧНАХ ОТ ГЕРБ И ГИ ИЗРЕДИХ, ЧЕ СА БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП Е ТОВА РАЗКОЛЕБА И НАЙ-ВЪРЛИЯ ИМ ПОДДРЪЖНИК.КРИ СТАЛИН А :) КРЪСТЕНА НА СТАЛИН
52
4
 
11
 
! Отговори
SUISSE преди 13 години
Трябва народа да си смени манталитета и да започне да мисли за себе си а не за някоя си партийка.Най зле сте в Европа,дори Руминия ви надмина а вие се борите за нещо което дори и не разбирате.Свалете кмунижма в България както във всяка европейска държава.Мафията управлява държавата ни
51
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунист - това не е лоша дума-------- ----------------------- -----------Глупости, това е много лоша дума
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Запалката е виновен преди 10 години за нападението над Световния финансов център в Ню Йорк, затова му отрязаха визата за щатите!!!Станишката даде фалшива следа на Буш че в Ирак има ядрено и химическо оръжие!!!Масларката сви 11 милиона за да може да прати и скрие доказателствата за това на луната!!!Ако не вервате питайте родните депутати те вече ходиха 5 пъти до Месечината, разправят че там се съхранява и оня изгорял архив от ДС.
49
3
 
8
 
! Отговори
svetli преди 13 години
gerb da si hodat,.........aman ot ne umetnici....ama tia sa nai-do doluIZRODI PODIGRAVAT SE S NARODA.....ISKAM IM OSTAVKATA
48
11
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
Комунист - това не е лоша дума.Направиха я такава използвачите," ловците на риба в мътните води" на уж демократичните промени от БСП, СДС и производните му, НДСВ,Атака, ГЕРБ,РЗС. Сценария се пише на друго место, изброените са само МАРИОНЕТКИТЕ, които на всеки следващи избори сменяме с нова,но винаги предрешена губеща кауза.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
интересно как тъй, когато по света имаше един световен икономически подем, тук беше криза, а сега когато всички са в криза, ние сме в една СТАБИЛНА криза?!
46
8
 
11
 
! Отговори
очевидеца преди 13 години
Така е Вот,много си прав ! за Жалост като гледам коментарите масово все още сте слепи , или не желаете да прогледнете ,и вие по лесно с затворени очи ,като коне с капаци , бягате към пропаста ,но ще го установите едва като ви увиснат краката в въздуха , и погледнете на долу бездната ....Напред не просветени народе бойко ви е яхнал като за последно , ще ви изкара джигерите от Яхане , ама на вас ви харесва така
45
5
 
17
 
! Отговори
Рогльо преди 13 години
ДЯНКОВ И СИЕДА СЕ ИЗМЕТЕ!!!А червенушковците цена нямаше да имат, ако бяха толкова критични към самите себе си, докато бяха на власт. И ако успяваха тогава те самите да изпълняват съветите, които дават сега!
44
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бае пари колкото искате има , просто Бойко и компания са толкова стиснати че ги искат сам оза себеси да си оправят техните далавери.Досега от началото на управлението си дават парите само за простотии кат започнем с преброяването 30 милиона, вдигнаха си заплатите, дадоха си коледни по 2000лв, купиха един куп грлупости от който народа няма нужда.Продължават да се назначават полицай от който няма никаква файда и нужда само излишен разход.Цял ден бръмчат със служебните лимузини и правят катастрофи.
43
8
 
17
 
! Отговори
аз преди 13 години
Интересно Жоре,че след управлението на някои от изброените партии наставаше криза,а сега ПРИ управлението на ГЕРБ си е една стабилна криза
42
19
 
13
 
! Отговори
жоро преди 13 години
След всяко управление на комунистите България изпада в криза . Няма страшно , ще се оправим . важното е да не допускаме старите грешки . Това означава БСП , СДС , ДПС - НИКОГА ДА НЕ СА НА ВЛАСТ .