Не мога да влияя на света!

Борисов полагал неимоверни усилия заради цените
Обновена: 14 мар 2011 15:01 | 14 мар 2011 13:05,
657
Не мога да влияя на света!
Борисов праща писмо до Брюксел заради акциза на горивата. Снимка: БТА

"Съжалявам, полагаме огромни усилия, правим всичко възможно. Не мога да влияя на процесите в света. Иска ми се, но не мога".

Така премиерът Бойко Борисов коментира покачването на цените на горивата. Той отбеляза, че цените на петрола растат навсякъде в света.

"Всички сме губещи. Всичко идва от проблемите с петрола", коментира той и добави:

"Правим всичко възможно да извадим държавата от кризата. И Япония с милиардите загуби, които понасят и трябва да се компенсират. Това всичко е в минус на човечеството. Затова се правят извънредни съвети, срещи на върха и търсим решение".

По повод възможностите за намаляването на акциза на горивата премиерът заяви, че 26 държави трябва да се произнесат дали за България може да се направи компромис с акцизните ставки.

"Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

В неделя хиляди българи от цялата страна излязоха с автомобилите си из страната, за да протестират срещу високите цени на горивата, като зареждаха гориво за минимална сума.

Протести започнаха и превозвачите от цялата страна.

"Срещу кое протестират? Срещу Кадафи? И аз бих протестирал, защото всичко идва оттам, идва от проблемите с петрола", коментира Борисов.

Още по темата

Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че акцизът на горивата няма да се пипа.

Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените.

Междувременно стана ясно, че министърът на транспорта Александър Цветков е предложил намаляване или премахване на акциза върху биодизела, който е компонент на дизела като продукт, и контролиране на цените на горивата от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Очаква се становището на финансовото министерство по някои от мерките, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
572
1
 
28
 
! Отговори
! преди 13 години
Бойко ако си хвърли оставката, ще го гръмнат тези, които го докараха на власт- тези, които сега окрадват държавата и хората в нея под тихото му покровителство. Затова и "нищо не зависи от него"- докато предизборно обещаваше едно, сега тихо гледа, как става точно обратното и се вайка, че е безсилен.
571
0
 
20
 
! Отговори
ужасен преди 13 години
дори Доган хидроинженера би бил по-малко вреден.
570
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОКО ТИКВАТА ЗАМИРИСА.
569
0
 
17
 
! Отговори
kk преди 13 години
Не е нужно да "влияеш" на СВЕТА!ТИ не можеш да влияеш вече в БГ,та чак за света се засили!Един съвет:Обади се на твоят приятел Берлускони да ти изпрати цените, на които пазаруват италианците!!!
568
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо беше Станишев, след това Либия, сега Япония. Управлението на държавата изисква умения и подготовка.Това не е квартално мачле или изпълняване на заповедикъде кого да се охранява.
567
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей, големи експерти има в тая държава!отстрани лесно се дава акъл-но не зная дали друг ще може да промени нещо в такава световна ситуация?!
566
3
 
3
 
! Отговори
ТЕ40 преди 13 години
Другите партии ги знаем - видяхме ги какво могат извъртяха се поотделно по един два мандата в управлението и по един два мандата в опозиция . омръзна ми да ги гледам 20 години. А сега като девици на калайджийски пазар с пудрата и сами се предлагат скъпо скъпо......
565
1
 
1
 
! Отговори
obi4ai GeyNeralo преди 13 години
aka sakash da naish, Buda nivga ne e bil GeyNeral proisveden ot Gocko. Buda e Gey a Caro mu turi onova *** ta si stna twa mimi4ence edno GeyNeral za 4udo i prikaz.Moe sekokof da e Mr Buda , ama Narodo mnogo obi4a i samo 4eka udoben miment Buda da mu padne za da izobi4at kak si trebe
564
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма как Борисов да влияе на Златев. Лукойл купува от себе си на завишени цении така хем няма печалба, хем цената на бензина е висока толкова, колкото евъзможно (дори да е безбожно). По принцип държавата е направена така, чеда се ограбват законно обикновените хора (герберите не са нито обикновени,нито хора). А Бойко просто да си признае, че не може да се справи и да"фърли" оставката (съмнявам се да му разрешат) - така поне има малък шансда го запомнят с добро. Иначе не ми се мисли...
563
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
яд ме е че покраи това ,другите глупави партии си правят пиар ,а те са същите некадърници,всички са едни и същи
562
0
 
13
 
! Отговори
ТЕ40 преди 13 години
Да затварят Лукойл. Да внасят от Гърция от Румъния все тая. Все плащаме. Не е нормално в Ямбол А 95 да е 2,45 лв. а същия ден в Бургас до тръбата на Лукойл да продават на 2,48лв. ,2,49 лв. И после .......... кой се заиграва с цената на горивата Кадафи, Путин , Шейх Амал............ Всяка година по това време цените скачат , най вече на дизела ......... Селско стопанство ,строителство по това време започват да работят...........
561
2
 
15
 
! Отговори
whatever преди 13 години
Ех, Боко Тиквоко ... за нищо не ставаш ...Имали сме най- ниския акциз в ЕС ... по-долна инсинуация не бях чела от много време насам ... дори вече не умеете да лъжете ... ако правителството се яви на конкурс за най-големи лъжци ще заемете 2рото място, защото ще сте толкова *** и смотани, че дори няма да скалъпите като хората лъжата даваща вото място ...
560
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
584-бъркаш,гласовете на *** абонаментно са купени от БСП,барабар с президента!
559
5
 
1
 
! Отговори
ТЕ40 преди 13 години
ЕВН и другите и те искат 15-18- 25% . С довод че не са можели да си изпълнят инвестиционните програми. Не са били доволни от държавата. Времената са трудни за всеки за потребители за бизнес за пренос на ел. енергия и за производители. Не е нормално да наливаме пари за да им се вържат сметките на печалба . Плащаме луди пари за телефони , за ел. енергия , за здраве, за вода, всеки от тях е на загуба а ние хората .... колко кожи ни свалиха. Дерат ни от 20 години. Бойко бил виновен ..........
558
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Вариант 4- Който знае руски език пише на Путин, Медведев и Алекперов и им обяснява как ще им се вдигнат акциите в България ако свалят цените на горивата - нали Лукойл е руски
557
0
 
3
 
! Отговори
evrika преди 13 години
NE MOGA DA GO PONASIAM POVECHE,obache toi ne e vinoven che polojenieto e takova!VINOVEN e zashtoto ne moje da se spravi s polojenieto!VINOVEN e che se ezaobikolil s nekadurnici!VINOVEN e che sledi obshtestvenoto mnenie i kak horata umirat v mizeria!Zashto ne pognat tia s petrola deto imat ogromen % pechalba??Niamam protiv koito e uspial da pecheli,NO PRI TOVA POVSEMESTNO MIZERUVANE,tochno BOKO&co tribav da se namesiat da im svaliat % pechalba ot 50% na 10%,za da padnat i cenite!PONE V MOMENTA
556
0
 
8
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Бойко, скромничиш- не че не можеш да влияеш на света- ти си способен и него да го съсипеш! Но там надали има толкова балъци, в такова количество!
555
2
 
4
 
! Отговори
TE40 преди 13 години
Вариант 1 . Намалят акциз. Няма приходи няма и увеличение на пенсии . Без логикаВариант 2. Акциза си остава същия. При добра данъчна година може и да има вдигане на пенсии .Вариант 3 Проверка във веригата производител на горива през първи втори дистрибутор доставчик и бензиностанция Много фирми , с какви квоти и с какъв статут търгуват. сигурно може да се намалят поне с 6-7 %. Не е нормално от бизнеса с горива да зависи всякакъв друг бизнес и всяко домакинство и да не е регулиран .
554
2
 
10
 
! Отговори
Питам ? преди 13 години
Този дебелак още ли е премиер ?
553
3
 
23
 
! Отговори
БУДА В ЗАТВОРА !!! преди 13 години
Ама кой те кара да влияеш на света бе, МУТРО ПРОСТА, тука направи нещо, справи се с мафията, с олигарсите дето крадат, тогава икономиката ще тръгне и хората ще имат пари за горива с тези цени. В Германия средната заплата е 2000 евро, тук е 250 евро, там бензина е с 20% по-скъп от тук ???? КАК ДА ЖИВЕЕМЕ БЕ МУТРО, КАТО ТИ И ТВОЙТЕ ПРЕСТЪПНИ ДРУГАРЧЕТА ОКРАДОХТЕ ВСИЧКО. ЛИЦЕМЕРЕ, НЕ СА ТИ ВИНОВНИ СВЕТОВНИТЕ ПРОЦЕСИ, ТУК СЕ КРАДАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА, ЗАТОВА СА БЕДНИ.