"Белене" – най-безотговорното решение

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, категорични са от СДС
Обновена: 21 мар 2011 16:10 | 21 мар 2011 16:09,
256
"Белене" – най-безотговорното решение
Мартин Димитров Снимка: Булфото

Строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде най-безотговорното решение в българската история. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров във Велико Търново.

По неговите думи вече има нова коалиция за изграждането на  централата в лицето на президента Георги Първанов, лидера на БСП Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов.

Това е скъпа, ненужна и несигурна площадка, защото попада в силно земетръсен район, посочи Димитров.

Още по темата

Според ръководството на СДС ако ГЕРБ подпише проекта за централата за 4 години власт, ще загроби българската икономика за следващите 40 години  и ако тогава има оцелели, то те могат да бъдат унищожени от едно силно земетресение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: БеленеМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
14
 
! Отговори
До Разумния 151 преди 13 години
Пич, ами ако "онова нещо" дето е зад Дунава в Румъния и което ще се строи в Турция, вземат че гръмнат,какво правим. Ще викаме "ние ви предупреждавахме"! Колко пъти е проверявана Козлодуй, иама ли в света АЕЦ, с толкова много проверки? Номера е ясен, една игла няма да ни разрешат да призвеждаме, само прасета и *** да гледаме в Испания, Латвия и т.н.
162
1
 
6
 
! Отговори
льохМАН преди 13 години
А на колко е от България Черна вода знаеш ли 166?
161
4
 
9
 
! Отговори
до 161 преди 13 години
Алоооо,к'ви европейски експерти те гонят бре?За тая работа си има Международна Агенция за Атомна Енергия,а не евро-комисии от некомпетентни бюрократи.Бизнеса си е бизнес,политиката си е политика.Дългогодишното протакане (политическо) оскъпи и забави АЕЦ.Освен това,туй не е на дядо ти казана за ракия-всяко винтче на тая централа е сертифицирано,подушено и подпечатано от МААЕ.Като не щен АЕЦ,пляскат го на Черна Вода и купуваме ток от мамалигарите.
160
4
 
8
 
! Отговори
льохМАН преди 13 години
166 ей *** това го копираш всеки път.Наколко е Черна вода и на колко Белене от Вранча бе льольо?Значи със стари реактори Черна вода на 200км е добра,а с нови Белене на 300 е лоша а?
159
6
 
15
 
! Отговори
Грамотко преди 13 години
Дрънкате глупости момченца. Нямате стратегическо мислене и един ден стаж в завод. Ядрения бизнес е най-печелившия, но е привилегия на големите държави. В света има 441 централи - половината от които много стари. По-стари от нашите 1-4 блок на Козлодуй. Но никой не ги спира. Там е бъдещето. САЩ имат 104 ядрени централи, Франция - 54, Япония - 55. Четете повече момчета: en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_by_country
158
4
 
15
 
! Отговори
musaria преди 13 години
nie nesme qponiqako BG nqma AEC zagiva
157
13
 
10
 
! Отговори
АЕЦ-БЕЛЕНЕ ... преди 13 години
...Е ГРОБНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!КОЙТО СИ МИСЛИ , ЧЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ СЛЕД ТАЗИ ИКОНОМИЧЕСКА БОМБА , ПРОСТО НЕ НАЯСНО ,С ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА И МЕХАНИЗМА НА ИНВЕСТИРАНЕ.ЗЕМЕТРЪСНИЯ РАЙОН Е ДРУГАТА СТРАНА НА ПРОБЛЕМА!ЕВРОПА , ТРЯБВА ДА СПРЕ ,ТОВА БЕЗУМИЕ ---АКО ИСКА ДА Е ЖИВА!ЯВНО , ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ СЕ Е ОБЕДИНИЛА,ДА БЪДЕМ ПРОДАДЕНИ НА РУСИЯ .
156
6
 
14
 
! Отговори
май ,май, преди 13 години
Бойко е прав ,как може другите държави да строят ,а ние не ?Техните стари реактори ги проверяват по 6 пъти ,а нашите 180 пъти и са по-добри!
155
3
 
8
 
! Отговори
къри преди 13 години
Публикуваха таен доклад на американския дипломат от "УИКИЛИЙКС'Прочетете го и ще видите кой е създал ВИС,СИК.Кой е подкрепил царя,Първанов БСП,ДПС.Възхода на престъпноста започва през 2003г.Посочени са голяма част от престъпниците с бели якички и бъдещи олигарси,но не видях име близко до Костов.Споменава се за съвместните фирми на ББ с Румен Николов и Иво Каменов,за фалшиви цигари.Струва ми се,че от там могат да се направят повече изводи отколкото тук четейки емоционални брътвежи.
154
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Маутине,той цеуият жиуот е една гоуяма ***-с летауен изход.Науи се сещаш,че ако не поструят Белене,ша го изпляскат на Цъуна Вода.И тулците ша изпляскат няколко реактоуа,а ний не моем да покуием цял Буугалистан с вотовутаици и пеуки,щото не сме амеуиканска прерия,нито Сахара.Отде ша го изуадиш 3500 Мвч днеуно.
153
1
 
4
 
! Отговори
льохМАН преди 13 години
И защо беше тоя минус?Аха, някой не може да чете.Казах и по-рано - има два пътя:или АЕЦ, или всичко друго, без АЕЦ.
152
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алооо, вие, пищещите в коментариите: пишете и се отнасяйте сериозно към тематиките, а не да си чешете езиците.ХОРАТА ВИ КАЗВАТ - НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НОВА АЕЦ В БЪЛГАРИЯ. Това са европейски експерти, това е направена рекапитулация от редица изследвания-рентабилност, нужда за стната от ел.енергия. Ще изнасяме за да печелим, а като стани авария-какво ще спечелим тогава.В момента достойната позиция на СДС не е тема за упрек, а за национална подкрепа. Прочетете всички досега излезли публикации по тем
151
5
 
13
 
! Отговори
Насионалист преди 13 години
...."ще загроби българската икономика за следващите 40 години"... Интересно Биберона къде вижда българска икономика, сигурно си мисли, че живее във времето на Тато. Ако има АЕЦ, ще му спрат паричките от ЕРП-тата и от другаря Сорос. Затова вие като бясно куче, за 21 години такива келешчета, денонощно работят за затриване на българската нация.
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато има една купчина пари за цап-царап, няма наш'те, няма ваш'те.Да не говорим за обществен интерес и други вредни помисли. Келепирът винаги му е бил майката!
149
1
 
3
 
! Отговори
Бат ви Боко картофя преди 13 години
Че садим комбаре ,много комбаре.Ке правим метан от него,пък и ке пръцкаме повеке и ке имаме и метан у въздухо.Я тогава нема да имаме нужда от АЕЦО,оти ки си имаме метан и ке си пръцкаме доволно
148
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Мартине,прогледнахте ли най-после,че когато става въпрос за най-важните и отговорни решения за Държавата,разлика в позициите на ГЕРБ,АТАКА и БСП на практика НЯМА?Дано прогледнете най-накрая,вашите редови симпатизанти обикновените БЪЛГАРИ отдавна вече го разбраха това!
147
1
 
8
 
! Отговори
льохМАН преди 13 години
Алоо коментиращите!!!Влезте в сайта на НЕК и прочетете годишния доклад за 2009г.Обърнете внимание най-вече на стр. 39.Там пише към 2020 колко мощности ще се спират и колко ТРЯБВА(но не е сигурно)да се пуснат.ТЕ ТАВА Е.
146
2
 
7
 
! Отговори
да бе , преди 13 години
а защо само ние да не строим, и само ние да събаряме ?
145
1
 
10
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Понеже западните са много добри сега цяла Източна азия ще изживее един Чернобил.Американските реактори каквито са във Фукушима са без вътрешен воден кръг което означава ,че при авария радиоактивната пара директно излиза в атмосферата .Руските каквато е и Козлодуй имат такъв кръг който топли друга вода без да има директен контакт с нея ,самия той има допълнителен бетонен саркофаг.А за Чернобил доказано е ,че аварията е поради човешка грешка.Белене трябва да го има НО по честен начин.
144
7
 
2
 
! Отговори
калинка преди 13 години
Наистина безотговорно е да се строи Белене. Мисля, че здравето и сигурността на нацията стоят над финансовите интереси /чии ли са те/. Не разбирам безпочвените обвинения и обиди към един наистина сериозен политик и експерт.