"Дръзки" се подготвя за мисия в Либия

Все още не е решено фрегатата да участва в операцията
Обновена: 23 мар 2011 13:00 | 23 мар 2011 13:00,
320
"Дръзки" се подготвя за мисия в Либия
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

Фрегатата „Дръзки“ се подготвя за евентуално участие във военната операция в Либия, каза министърът на отбраната Аню Ангелов, като уточни, че все още не е взето политическо решение за това.

Срокът на операцията не е известен. Според общия план, който е конфиденциален, може да се включат и други кораби, включително и нашата фрегата.

„Ние все още не сме предложили официално помощ, защото няма политическо решение за това“, коментира военният министър.

Той поясни, че в операцията за налагането на оръжейно ембарго на режима в Либия първо ще се използват наличните кораби в Средиземно море, а после може да се включат и други сили.

Министърът отрече България да се включи в операцията по друг начин освен с „Дръзки“ и с изпращането на два медицински екипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още по темата: Аню АнгеловДръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак.
234
1
 
3
 
! Отговори
Оногондур преди 13 години
Засрами се,че пишеш подобни небивалици и измишльотини.Не заслужаваш да се наречеш българин.
233
2
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Ако бяхме обявили война на Либия заради медиците --щеше да е много куриозна ситуация --няма с какво да стигнем до там за да ги нападнем -- а толкова милиарди потънаха в Въоражените сили на БГ
232
2
 
6
 
! Отговори
тест!? преди 13 години
Бе кво става с нашите хора бе,мааму стара!?Гледаш го свестен и умен,и като влезе във властта,и тотално изтъпява!
231
2
 
16
 
! Отговори
XXL преди 13 години
Не е важно с какво ще стигнем до кръчмата, важното е вътре да е пълно с ***.
230
4
 
10
 
! Отговори
КАПИТАН НЕМО преди 13 години
като гледаме тая гемия освен да лови риба за прехраната на американския флот друго едва ли ще може да прави
229
7
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Когато купувахме това свръх скъпо и бракувано корито - "Дръзки", ни убеждаваха, че така флота ни ще е съвместим с натовския...Какво се оказа...:1. Коритото е ръждясало и наистина е за брак...2. Ако двигателя му се спре дори за секунда... коритото Трябва да се бракува и нареже...3. Системите му за управление са НЕСЪВМЕСТИМИ С ТЕЗИ НА НАТО...!!!По-голяма глупуст не бях чел наскоро, това е стара белгийска фрегата на около 60 години, напълно несъвестима със съвременни бойни условия. И откъде ще се вземат парите за гориво, въоражение и т.н.? От данъкоплатците. За какъв х*у ни е да изпращаме кораби срещу Либия, при положениче, се тя граничи с толкова други европейски държави...КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР...???Явно от търговия с иманярски стоки, не му остава време за прокурорстване...
228
3
 
7
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Негодно правителство,кои ви бута та се клатите.Никои не ви иска помощ,но вие де ли се бутате в шамарите.ЛОшото е че вашето безумие ние го плащаме както в Авганистан и Ирак,а сега и в Либия.Безумци и нагли негодници.
227
5
 
4
 
! Отговори
Sabrax преди 13 години
Ахахах преди 27 години е имало БА!?!?!? АХахахахах! Преди 67 може би, но преди 27 не!
226
1
 
1
 
! Отговори
фокус преди 13 години
Москва. Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) настоява за пълно прекратяване на въоръжените действия в Либия и призовава руското ръководство да посредничи за намирането на изход от ситуацията. Това се посочва в изявление, прието днес от руските депутати, съобщава радио Ехото на Москва. Депутатите смятат, че Русия трябва да предприеме всички нужни мерки за активно участие в дипломатическите усилия, включително започването на посредническа мисия с цел прекратяване на насилието в Либия.
225
0
 
10
 
! Отговори
фокус преди 13 години
Лондон. Кралските ВМС на Великобритания може да останат без крилати ракети Томахоук, след като една пета от запасите в британското адмиралтейство вече са използвани в операцията срещу Либия, пише вестник Дейли Телеграф. Според източници на изданието от сферата на отбраната, участващата в операцията Зората на Одисей британска подводницата за четири дни е изстреляла по Либия 12 ракети от този тип. Според оценка на вестника, ВМС на Великобритания вероятно вече са използвали в Либия около 20% от своите Томахоук. Изхождайки от наличните данни, ние използваме 5-10% от наличните ракетни запаси ежедневно, скоро това може да стане неприемливо. Ами ако ударите продължат още седмица? Ние ще останем без ракети, заявява източник на ежедневника.
224
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Повечето от вас ,които са писали коментари доказват,че има много прости хора в тази страна!!!Не само прости,а и много завистливи и вечно недоволлни.Пълни ***........
223
0
 
2
 
! Отговори
lifetime преди 13 години
h t t p : //w i k i.answers.c o m/Q/What_is_the_average_life_expectancy_for_amercial_Aircraftотносни корабите, хамериканците още си джиткат с 50 годишния USS Enterpriseh t t p : // e n .wikipedia.o r g/wiki/USS_Enterprise_%28CVN-65%29
222
4
 
6
 
! Отговори
аню ангелов преди 13 години
Не се халосвайте ами копайте компирите както каза нашия червен вожд и учител кауна!Че ги ломим тез либийци с секретните БГ оръжия нямащи аналог в целия свят с псевдонима "КОМПИРИ"
221
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде тръгнахте бе??!?! Оставете "Дръзки" тук, че ни е единствен!
220
1
 
17
 
! Отговори
Старшинката преди 13 години
А нашият самолетоносач кога потегля?
219
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
Да живее България !!! Смърт за окупаторите ! Македония е Българска !
218
6
 
5
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 204Преди 27 години, когато все-още имаше БЪЛГАРСКА армия аз служих с гордост в нея.Тогава междудругото имахме проблеми с едни такива, като теб, дето ги изпращахме по живо по здраво в родината им.
217
0
 
9
 
! Отговори
контра-адм. Контров преди 13 години
Може даже и подводницата "Слава" да им изпратим.
216
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
До 210 да така е -САМО че има една разлика -турският крайцер е стигнал до бреговете на България а не обратното --В България до преди 2000 г нямаше боен кораб с автономност повече от няколко дена --като гледам и сега няма