Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка

Аню Ангелов: Нито имаме опит, нито възможности за участие
Обновена: 26 мар 2011 11:37 | 26 мар 2011 11:28,
134
Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка
Аню Ангелов. Снимка: Булфото

Български самолети няма да участват във въздушната операция над Либия. Това е специфична операция, в каквато нашите ВВС нямат опит, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по Дарик.

Министърът обясни, че българските самолети са съветско производство, каквито са и тези на Кадафи, и затова може и да бъде свален български самолет погрешка.

„Нашите ВВС нямат опит – нито са участвали в Ирак, нито в Косово. Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава”, коментира Ангелов.

Фрегата „Дръзки” обаче заминава за Либия, припомни той.

Кога фрегатата ще тръгне на мисия, зависи от военнотехническа експертиза.

„Дали сме фрегатата ни да участва в налагането на оръжейното ембарго на Либия. Общо до 160 души ще бъдат екипаж на фрегатата”, уточни министърът на отбраната.

Той обясни, че е разпоредил да започне подготовката на „Дръзки”, така че да се спести време и да не се чака вземането на политическо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
33
 
! Отговори
STARA INFIRMAZIA преди 13 години
V STATIATA IMA STARA INFORMAZIA ! ZA LIBIA SEGA IMA STRAWNO INFORMAZIONNO ZATAMNENIE !
10
1
 
54
 
! Отговори
112 преди 13 години
Нашите ВВС нямат опит нито са участвали в Ирак, нито в Косово.Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава, коментира Ангелов.Ей този направо закла ВВС !Ми направо да затварят Графа и Безмер,да разпуснат персонала/хрантутници без опит и подготовка/ и чао , кой от къде е !За какво да ги храним и поддържаме тия бази,самолети и екипажи, и години наред там да се наливат милиони!
9
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами за къв *** праиме в Нато калабълъка,като сме неактивни, маи само за ПАРИ отново .
8
1
 
59
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Аню е прав, хайде този път да мине и без нас. Да пратят там нашето корабче и да се надяваме, че поне няма да се загубят по пътя. Като им гледам самолетоносачите, техниката, подготовката, доста сме далеч от тези хора и от техния начин на водене на война. Пък и интерес нямаме ...
7
0
 
36
 
! Отговори
Pesho преди 13 години
Ami kato nqmame "opit" i "vuzmojnosti" Angelov moje li da obqsni zastho ot celiq EU nie davame nai-golqm % ot GDP (2.34%) za armiqta? Bulgaria nqma "opit" zashtoto 20 godini v otbranata samo se krade i za 20 godini oshte imame suvetski samoleti. . .e**ti jalkata istoriq (en.wikipedia.org/wiki/Military_of_the_European_Union)
6
1
 
58
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
А бе що не кажеш направо -че Герб подписаха преди време договор за музейни Ф16 на цена 2 милиарда лева --тези самолети били учебни в САЩ и са за вторични суровини ,,,в момента говорите че няма пари за вдигане на заплати, а пари за безмислени самолети има -какво стана с фрегатите --до Босфора не могат да стигнат -а колко струват --ужас
5
18
 
41
 
! Отговори
АЛИ РЕЗА преди 13 години
МАИКА ТУРКИЕ , бди над своето дете...Спокоино деца,не са ви нужни самолети..НИЕ ВИ ПАЗИМ!!!
4
6
 
71
 
! Отговори
Авиатор преди 13 години
Какви глупости говори Аню.Преди това той беше офицер от ПВО и знае че самолетите имат система за опознаване, която няма нищо общо с това къде са произведени. При влизането ни в НАТО през 2004 год приехме всички кодове и нашите самолети и до днеска са в единна система за ПВО на Алианса - AIR POLICING.Така, че тези ги говори на баба Пена от Хасково. Това, че не са подготовени летците лично ти и началника на отбраната носите отговорности и за това трябва "Военен съд" за престъпление по служба.
3
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това го знаеме,самолетите ни и въоръжението ни е старо. И него продадоха и на скрап напраиха,управляващите 20 години.
2
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що ,бе ,пратете правителствения с бате Бойко вътре. Кадахито само да чуе и сам ще се предаде. :Р
1
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Без наши самолети в Либия, могат да" си паднат сами.