БСП зове са синьо-червен фронт срещу ГЕРБ

Червените не играят с Борисов, искат победа на всички избори
Обновена: 29 мар 2011 20:09 | 29 мар 2011 18:19,
475
БСП зове са синьо-червен фронт срещу ГЕРБ
БСП предупреди, че правителството готви нарушения на закона за Сребърния фонд. Снимка: Булфото

За БСП главният политически опонент е ГЕРБ и това правителство. Така лидерът на социалистите Сергей Станишев отговори на Иван Костов, който обвини премиера, че върви по стъпките на Царя и се сближава с червените с цел бъдеща коалиция на парламентарните избори.

"БСП ще се бори на следващите избори – президентски, местни и парламентарни, за наша победа и за реализация на нашата алтернатива", отсече обаче Станишев. 

Според него досега единствената ясна и категорична опозиция на ГЕРБ се нарича БСП.

"При всички приказки на Синята коалиция досега няма гласуване на вот на недоверие, с което сините да кажат, че са против това управление. Да заповядат, ако искат да се покажат като опозиция, да подкрепят един вот на недоверие, тогава ще ги признаем за опозиция на ГЕРБ", призова червеният лидер.

Според него, докато ГЕРБ са на власт, нищо нямало да се промени към по-добро за България.

Ако останат четири години да управляват, това щяло да е загубено време, в което страната ни се връщала назад във времена, които били забравени за българските граждани от гледна точка на стандарта на живот и институционалното развитие.

В тази връзка БСП ще продължи с протестите в цялата страна. На 1 май социалистите предвиждат не "тъжно празнуване", а ярък социален протест срещу кабинета на Борисов.

1 април – денят на лъжата, също ще бъде отбелязан подобаващо като "Деня на ГЕРБ". Социалистите имали богат фактологичен материал с множеството лъжи и неизпълнени обещания на управляващите. Конкретните прояви обаче все още се уточнявали.

"ГЕРБ от самото начало на управлението си заложиха на омразата. Това, заедно с крещящата некомпетентност, означава, че от кризата не може да се излезе, тя само ще се задълбочава", коментира още Станишев и добави, че е нужна нова политическа и обществена атмосфера.

Социалистите определиха като поредна безотговорна авантюра на управляващите намеренията на кабинета на ГЕРБ да разреши пари от т.нар. Сребърен фонд, който държавата трупа за бъдещи пенсии, да могат да се инвестират в акции на български дружества на фондовата борса, а сега това е забранено.

Още по темата

Червените алармираха още и за планиран "пладнешки обир" на държавни активи при приватизацията на дружества с държавно участие.

Корнелия Нинова заяви, че според решение на правителството средствата от приватизацията ще отидат за запълване на дупки в бюджета, а не в Сребърния фонд, както изисква законът. 

Имало и разминаване в планираните приходи. От Агенцията по приватизация предвиждат да получат 248,6 млн. лв., а в решението на Министерския съвет са записани 450 млн. лв.

Според Нинова "тази приватизация ще се проведе в пълна непрозрачност и в абсолютен административен хаос".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
3
 
11
 
! Отговори
Dido преди 13 години
Абе Иване, то да им беше плащало БСП, да правят каквото си искат. Ама се оказа, че общините плащали!С данъците на хората червените кметове организират протести в София!Кога ще има осъдени за злоупотреби!?!?!? А че като са натоварили толкова 80 годишни старци да ги водят в София рискуват живота им е друг проблем за който някой трябва да понесе отговорност!!! :-) :-) :-) :-)
374
8
 
20
 
! Отговори
Диоген преди 13 години
Б=бедни сме завинаги,С=слуги на олигарсите им,П=примитивен и жалък живот,ето това е бсп,нима това ви харесва?
373
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комуноидите се държат така сякаш току що са кацнали в България.Демагогия докрай,пък който клъвне-клъвне.Тия фантасмагорий и аз мога всеки ден да ги приказвам/
372
8
 
18
 
! Отговори
Да живей България ! преди 13 години
Позор за Цоциалистите с червени прашки!
371
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гугу
370
7
 
17
 
! Отговори
Гадател на 5 гроздо преди 13 години
гладна кокошка- просо сънува, гладен *** -фантазии сънува
369
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Г-н Станишев пенсионерите от кварталния клуб бяха въодушевени когато им съобщиха за митинга на 26-ти в София.Казаха : Заминаваме на екскурзия в София - без пари - БСП- то ни плаща.Ще има храна два пъти.Дано да ни пуснат да се разходим"Върнаха се разочаровани - държали сте ги прави на площада и само една пиш-почивка сте им дали.Срамота.Говори ли сте като в парламента - 20 години са слушали само това.
368
3
 
15
 
! Отговори
ММ преди 13 години
Само като му видя наглите очички и получавам стомашни проблеми .... не знам ГЕРБ колко са ни докарали до глад, ама този като го видя и никаква храна не задържам в себе си. Ще съдя и него дето ми съсипа стомаха и днес.бг за дето му слагат снимката всеки ден и катализират проблема!!!! :-) :-) :-)
367
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
може и да имат грешки ГЕРБ, но са по-добри от всички преди тях!
366
2
 
9
 
! Отговори
DO 377 преди 13 години
TE SA GLADNI ZA KRADENE NE ZA DRUGO.PROSQCI ABSOLUTNI.AKO MOJE NQKOI DA IM DADE NA GOTOVO NQMA DA PLA4AT.AKO MOJE DA NE PLA6TAT DANACI O6TE PO DOBRE.
365
2
 
22
 
! Отговори
Dido преди 13 години
Колко трябва да си нагъл ,да го ***, та да застанеш пред един народ и да кажеш "аз съм вашата алтернатива" след като преди 2 години беше на път да затриеш същия този народ?!?!! И колко трябва да си ***, да го *** ,та да го погледнеш този и да си кажеш "ще гласувам за него"?!?!!? P.S."***" я споменавам с наближаващите Великденски празници! И вас всичките дето се кланяте на този от снимката - да ви ***! :-) :-) :-)
364
1
 
9
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
KAJI SI VANKAAAAA, KAJI SI
363
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гладни ли,без пари ли??? елате да видите кво става сега на Великден в суперите!!!
362
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу червените Герб и БСП
361
2
 
3
 
! Отговори
gogo do 347 преди 13 години
Избери терминал 2 колега.От там има повече полети.Аз от там тръгнах:)
360
2
 
5
 
! Отговори
GOCE преди 13 години
KAZAH MU AZ NA VANKATA KAKVO DA NAPRAVI 4E 6TE IZVADQ I NEGOVOTO DOSIE.TOI VINAGI E BIL E NA6E MOM4E .RAZCEPI SDS,KRADE KATO ZA POSLEDNO,OBVINI SESTRITE V LIBIQ,PRIVATIZIRA I RAZPRODADE VSI4KO DETO MOJE6E.SERGEI DA SE PAZI OT NEGO 4E VANIO E PO GOLQM GEI I OT QNKA
359
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dnes beshe napraveno tova obedinenie. ВСИЧКИ (без АТАКА) срещу ГЕРБ . ГОЦЕВАТА МАФИЯ иска да УБИЕ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ- И да управлява с прости ***, ТУРЦИ и ПЕНСИОНЕРИ!!!! БСП+ ДПС+ СДС= БКП
358
2
 
16
 
! Отговори
IND преди 13 години
Умрели от глад нема! Около 30% от хранителните продукти, които се купуват след това отиват на ***. Това да ни е гладът - според комунистите сме по-зле сме от Сомалия...
357
3
 
16
 
! Отговори
неутрален преди 13 години
И това инфантилче с червеното микрофонче се надява на власт...
356
2
 
19
 
! Отговори
агет Митко преди 13 години
Заттова ли умния СтаниШеф беше управляван от Доган