"Дръзки" влиза в операцията "Обединен защитник"

Правителството разреши изпращането на фрегатата най-рано от 15 април
Обновена: 30 мар 2011 15:03 | 30 мар 2011 12:48,
228
"Дръзки" влиза в операцията "Обединен защитник"
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

Правителството разреши изпращането на фрегатата "Дръзки" за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник".

Операцията е в подкрепа на оръжейното ембарго срещу Либия.

На борда на кораба ще има до 160 човека, включително група за специални операции до 12 военнослужещи.

Фрегатата ще бъде изпратена най-рано на 15 април тази година.

Срокът за участие според правителственото решение е до три месеца, но всъщност се предвижда "Дръзки" да се включи в операцията в Либия за един месец плюс 10 дни за отиване и връщане на фрегатата, обясни военният министър Аню Ангелов.

Всички средства за участието в операцията са от бюджета на Министерството на отбраната.

Според разчетите за периода от един месец плюс необходимите 10 дни за отиване и връщане ще са необходими 1,5 млн. лева.

Още по темата

Фрегатата ще патрулира, ще извършва наблюдение, ще има право да проверява съмнителни плавателни съдове и по решение на командващия операцията да ги задържа в определено пристанище, където да им бъдат извършени допълнителни проверки, посочи Ангелов.

Рискът за нашите военни се оценява като нисък. Те няма да влизат в преки бойни действия. Може да се наложи само самоотбрана, ако бъдат нападнати, поясни военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,- Ирак ни дължеше 3 милиарда, но вместо да си ги върнем се набутахме с още 500 милиона - за слава...!!!- Либия вече ни прекара с 3.5 милиарда..., защо да не се набутаме с още 500 милиона... За слава...!!!
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямат нужда от тях, добри плувци са, а и ще се движат по плиткото с кораба.
198
5
 
12
 
! Отговори
www преди 13 години
А ИМАТ ЛИ СИ СПАСИТЕЛНИ ЖИЛЕТКИ ?
197
5
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Когато купувахме това свръх скъпо и бракувано корито - "Дръзки", ни убеждаваха, че така флота ни ще е съвместим с натовския...Какво се оказа...:1. Коритото е ръждясало и наистина е за брак...2. Ако двигателя му се спре дори за секунда... коритото Трябва да се бракува и нареже...3. Системите му за управление са НЕСЪВМЕСТИМИ С ТЕЗИ НА НАТО...!!!По-голяма глупуст не бях чел наскоро, това е стара белгийска фрегата на около 60 години, напълно несъвестима със съвременни бойни условия. И откъде ще се вземат парите за гориво, въоражение и т.н.? От данъкоплатците. За какъв х*у ни е да изпращаме кораби срещу Либия, при положениче, се тя граничи с толкова други европейски държави... КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР...???Явно от търговия с иманярски стоки, не му остава време за прокурорстване...
196
3
 
10
 
! Отговори
Вова Путин преди 13 години
"Дръжки"...
195
3
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
разбрах че тези пари са от бюджена на военните но нали те идват от нашите данъци!Защо 4,5 милиона отиват в нищото!малко ли дупки имаме2малко ли ни са безработните та не създадем едно малко предприятие с 20-30 човека пък те ще хранят деца??? да не говорим за образование и здравеопазване..Хвърлят се пари на вятъра в криза!
194
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашите граничари имат правото да си изпускат когото си искат и където си поискат. Имат и правото да се изпускат когато си искат.:)))
193
3
 
13
 
! Отговори
граничар преди 13 години
абе тия пичове една турска гемия разкапана изпущиха за смях и срам, а се пънат да ходят чак до южнота част на средиземно и то по средата и то на война - дано боцмана да е взел повече пояси, *** и тоалетна хартия
192
5
 
16
 
! Отговори
Dimata преди 13 години
ПАК БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВАДИ ПАРИ ОТ ДЖОБА СИ ЗА ДА ИЗДЪРЖА ТАЯ СМЕШНА АРМИЯ И ТАЯ СМЕШНА ЩАЙГА НАРЕЧЕНА ДРЪЗКИ. ЕСТЕСТВЕНО ПАК НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ РАЗГОДКАТА ДО ЛИБИЙСКИ ВОДИ. И ТОВА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА, НЯМАМ ДУМИ, ПО ДОБРЕ Е ДА ЗАКРИЕМ ЦЯЛАТА ТАЗИ ТРАГИКОМИЧНА АРМИЯ, А НЕ САМО ДА ДАВАМЕ ПАРИ ПО НЕЯ, ЗА ДА МОЖЕ БЕЗПОЛЕЗНИТЕ ТЪРТЕИ ДА ИМАТ РАБОТА.
191
2
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
do 182 u 188мерcи за подробния отговор.Приятен ден
190
2
 
8
 
! Отговори
командос преди 13 години
група за сцец операции? сигурно за смяна на валута на черно ....
189
4
 
12
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Еееееееееее те сега вече работата на натовци е опечена, пък Кадафито няма мигне тая нощ ! Абе господа, къдесте тръгнали с това старо корито 3-та ръка, което натовските ни другари ни го пробутаха за сумати му и пари на нас балъците! Ще е голям успех ако може да доплува до местоназначението, дано са се запасили с кофи цинкови за всеки случай че протече! Тази авантюра ще ни струва по 1,5 млн. лева на месец, пък нямало пари за пенсии, съкращават се бюджетни служители .... абе, българска работа!
188
3
 
9
 
! Отговори
адмирал преди 13 години
то ша свърши дотогава, ми по-добре да спретнем с някое турбюро почиващи на фрегатата -круиз из средиземно море - да поне малко мангиз да реимбурснеме
187
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пак питам-имаме ли разрешение за риболов в либийски води?Да не стане някой фал.......хайде наслука и с много риба да се върнете
186
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До КОКО.Не ти се подигравам, шегувам се. Иначе на сериозно корабът е прекалено несериозен за да бъде заплаха ако не е във формация. С други думи го пращаме за да ни видят новите ни братушки, че сме там, а не за да вредим някому.
185
2
 
3
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Vizte predhodnata fregata. Klas 1159 "delfin" ili "koni" kakto vi e udobno. Suvetska ot su6tata godina kakto tazi. Vizte i sravnete bez da imate pretencii na specialisti. Na suvetskata ko6nica raketite i letiat na 80 km na tazi 160 km. Zenitnata sistema na ednata e aktivna na 14 km a sega6nata na 20 km.Na ednata motora e Rols-Royce na drygata nqkakuv suvetski pomni stalin moze bi lenin su6to. Haide nedeite da govorite glyposti. Kude Mercedes kude Moskvich..
184
3
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
do 179Ти ми се подиграваш или наистина малката гемийка е опасна?
183
3
 
9
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
В СЛУЖБА НА АМЕРИКАНСКИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ! ХВАЛА ВАМ, *** !
182
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Група за специални операции до 12 военнослужещи. ...Знам ги какви са специалисти и професионалиси.....мани,мани.По добре да не слизат на брега.
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей не се стърпяха и махнаха знака ""У" .Сега като не е учебен е боен кораб лелееее....Дръж се Кадафи нашите идват!