Съдът съди едно за богатите, друго за бедните!

Джеймс Уорлик критикува съдебната система
Обновена: 5 апр 2011 21:24 | 5 апр 2011 19:19,
311
Съдът съди едно за богатите, друго за бедните!
Джеймс Уорлик посъветва да има и ефективно МВР. Снимка: БТА

В България има две правосъдни системи – едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата – за обикновените българи, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Той участва в кръгла маса на тема "Националната сигурност – стратегически обхват на престъпността“, организирана от асоциация "Джордж Маршал – България".

„Голямото предизвикателство пред България е да установи върховенство на закона, за да няма двоен аршин в правораздаването“, заяви американският посланик, цитиран от Дарик радио.

Докато обикалял из страната Уорлик забелязал, че има хора над закона.

По думите му богатите, властни и влиятелни хора се ползват от една съдебна система, благодарение на която се разхождат свободно по улиците.

"Повечето българи вече не искат да търпят това", коментира Уорлик.

Според него на първо място трябва да има ефективно МВР, което не само да извършва необходимите арести, но и да гарантира правата на гражданите и да събира годни за съд доказателства.

Той посъветва да се обърне сериозно внимание на българския закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

Главният прокурор Борис Велчев и председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев посрещнаха "с недоумение" позицията на Уорлик.

"Ползваме се от случая да заявим, че както и досега, съдиите и прокурорите ще продължат усилията си за утвърждаване върховенството на закона по отношение на всички български граждани", пишат Велчев и Груев в специално изявление до медиите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
1
 
! Отговори
чужденец преди 12 години
прав си Кирчо, лъжат безочливо, защото независими, ненаказуеми, недостъпни и неконтролируеми. Иамаме пазарна икономика и в съда.
295
0
 
10
 
! Отговори
КИРЧО преди 13 години
Всички, които са се изказали против посланика, нещо не са в час за какво става дума, ама чешат простотията. Аз повече от 10 години водя имотни дела и да ви кажа, мога да издам брошурка, в която да опиша как могат да ви прецакат и съдии, и вещи лица, и адвокати. Когато доказателствата са много ясни и немогат ги прескочат, тогава директно най-нагло лъжат. Пет членен състав ми отмени спечелено дело с 5 лъжи в мотивите, а след жалба до ВСС ми отговориха, че съда решава делата по вътрешно убеждение.
294
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
301, познавах един нашенец от сой. Преди години отиде там за да се поразтъпче и да види ще ли се прихване. Върна се с подвита опашка и на всеослушание заяви, че "немало такава полицейска д'ржава"!Защо ли? След време призна, че не можело като у нас - да си кара с колкото му скимне; да се "оправи" с полицаите; да пикне край магистралата, като е на зор и други разни такива ежедневни. Трудно му било да се аклиматизира...Та, любознателен съм, да не си и ти препатил за подобни нашенски изцепки?
293
0
 
2
 
! Отговори
DO 301 преди 13 години
tyahnata moje da ne e perfektna, ho e v za6htita na grajdanite im.STISKA LI TI DA VLEZE6H TAM V 4ASTNA SOBSTVENNOST:),,6HTE BUDE6H GRUMNAT NA MOMENTA ,;NALI. I have spend 10 years there, and please dont try to brainwash people's mind, couse You are wrong.
292
0
 
3
 
! Отговори
Българин от БГ до301 преди 13 години
За нас най-несправедливата си е нашата! Защото сме тук и си патим от нейните решения. Често не можем да сме обективни, поради липсата на достатъчно информация, емоционалната ни пристрастност или глад за поне малко обществена справидливост.Но ако трябва да сме обективни - всеки имащ достатъчно пари, винаги може да обърне обстоятелствата на разните етапи в своя полза. Дори когато много е загазил и всички очакват да го опандизят и изхвърлят ключа.Стига да познава правилните хора!
291
0
 
11
 
! Отговори
до 301-ви преди 13 години
Ами казахме го - Уорлик е много прав.Всички Българи живеещи в България го знаем.Само Борис Велчев и Лазар Груев "недоумявали за какво ставало въпрос".
290
8
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН от САЩ преди 13 години
НАЙ-НЕСПРАВЕДЛИВАТА съдебна ситема е тази на САЩ. Българи-американопоклоници не се самозаблуждавайте. Това което гледате по филмите и телевизията за Американската Съд. система е много, много далеч от истината. То е пропаганда. Казвам ви го като човек препатил, от дълги години живея в САЩ.Затова критиките и нравоученията на Американския посланик ми изглеждат не само несправедливи, но и безочливи и нагли. Те явно целят друго, а не подобряване хала на българите. Какво, вие ще кажете, там сте.
289
1
 
6
 
! Отговори
Опааа преди 13 години
Прав е посланика.Президента Първанов, Велчев и Сие да не се правят на обидени, защото това си е истината. Затова Г. Първанов назначи Велчев на поста главен прокурор за да си остане положението такова. За всичко това са виновни комунистическата (социалистическа) партия на България и Русия. Тяхната кауза е системно да се тормози населението за да се отврати от демокрацията и свободата и отново да замечтае за тоталитарния социализъм по завета на другаря Путин.Добре че някои посланици се обаждат.
288
0
 
12
 
! Отговори
номер 5 преди 13 години
Навремето комунистите закратко приеха закон, позволяващ на ченгетата завършили школата на ДС в Симеоново да станат адвокати. Така повечето станаха адвокати, сега са съдии и прокурори. Те никога няма да искат да има правосъдие в България.Ако няма натиск от други западни държави нищо няма да се промени.
287
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много точно казано.Така си е защото всичките *** бивши комунисти се намърдаха в правосъдната и правораздавателната система. Такива хора не раздават правосъдие а генерират само корупция.Борис Велчев се обиждал.... Ако се обижда от истината значи е много голям ***. А всички хора в България знаем, че Уорлик е прав. Тогава цялата социалистическа съдебна *** начело с Борис Велчев трябва да бъде изметена от правосъдната система. Алчни социалистически мекерета.
286
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 13 години
Борис Велчев беше настанен на поста главен прокурор от Георги Първанов точно за да си остане това статукво на беззаконие и корупция.Всички си го знаем положението.Никой да не се прави че няма такова нещо. За същото и на сцената сега се опитват да ни пробутат "АБВ".
285
0
 
8
 
! Отговори
ами да , преди 13 години
те и от Еврапа ни го казват ,ама нашите си мислят ,че се отнася за други народи .А Велчев и Груйчо Дочев са си направо ОЩИПАНИ МОМИ ,за толкова години ,все проверяват ,анализират, отлагат ,и накрая освобождават ,.......кой ти разбира ?
284
0
 
7
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Това което е казъл американския посланик е истина,която знаем но нищо не се променя.Това че Велчев и Груев "недоумяват",говори много лошо за тях.Те май не са в час,или се правят на ощипанигоспожици.Факт е че богатите имат специални наказания илиги оправдават.Няма какво да гледаме какво правят в Америка,ние живеем в България.
283
9
 
1
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Уорлик не е посланик,а гастролиращ кънтри по изтока...
282
4
 
2
 
! Отговори
нали преди 13 години
Тоя Уорлик ни пробва ,до колко можем да търпим ,...някой!
281
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-сетне някой ясно и точно характеризира правосъдната ни система. Че сме и обидени. Американският посланик не си гледал държавата, ами се месел в нашата. Ами като си мълчим и като овцете траем да ни стрижат /народа де/ кой ни е виновен. Прав си е човека. И Велчев и Груев поне да си мълчат, а да не се правят на ощипани моми. Къде им са осъдените министри, депутати, бизнесмени? Все ги оправдават, все са вода ненапита, горките. Остава и да ни съдят за нанесени морални щети.
280
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От казаното от посланикът да разбираме, че в Америка не е така?Посланикът е тук от доста време, а чак сега ги вижда тез неща или му е трябвало време да ги сомисли ?
279
1
 
5
 
! Отговори
бай Колю преди 13 години
Добре че е неговоро превъзходителство, за да ни научи и да ни отовори очите...
278
0
 
7
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Не знам как е ,но все бедните го ,...отнасят!
277
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Целият народ знаем истината а Борис Велчев и Лазар Груев "недоумявали"...Егати и мръсниците са тия двамата + Първанов, който ги уреди.