Съдът съди едно за богатите, друго за бедните!

Джеймс Уорлик критикува съдебната система
Обновена: 5 апр 2011 21:24 | 5 апр 2011 19:19,
311
Съдът съди едно за богатите, друго за бедните!
Джеймс Уорлик посъветва да има и ефективно МВР. Снимка: БТА

В България има две правосъдни системи – едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата – за обикновените българи, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Той участва в кръгла маса на тема "Националната сигурност – стратегически обхват на престъпността“, организирана от асоциация "Джордж Маршал – България".

„Голямото предизвикателство пред България е да установи върховенство на закона, за да няма двоен аршин в правораздаването“, заяви американският посланик, цитиран от Дарик радио.

Докато обикалял из страната Уорлик забелязал, че има хора над закона.

По думите му богатите, властни и влиятелни хора се ползват от една съдебна система, благодарение на която се разхождат свободно по улиците.

"Повечето българи вече не искат да търпят това", коментира Уорлик.

Според него на първо място трябва да има ефективно МВР, което не само да извършва необходимите арести, но и да гарантира правата на гражданите и да събира годни за съд доказателства.

Той посъветва да се обърне сериозно внимание на българския закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

Главният прокурор Борис Велчев и председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев посрещнаха "с недоумение" позицията на Уорлик.

"Ползваме се от случая да заявим, че както и досега, съдиите и прокурорите ще продължат усилията си за утвърждаване върховенството на закона по отношение на всички български граждани", пишат Велчев и Груев в специално изявление до медиите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
28
 
25
 
! Отговори
Анти USA преди 13 години
Това, което се случва в България става под давлението именно на САЩ !Крадецът вика дръжте крадеца !
15
19
 
12
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
В щатите понеже е по-различно. Оджей Симпсън, Марта Стюард и поне за още 20 се сещам. Да не птваряме статистиката - 75% от дилърите на Кока са бели, 98% от осъдените са черни.Ако с една дума трябва да опишем външната политика на САЩ , това е "Лицемерие"
14
1
 
19
 
! Отговори
А? преди 13 години
Уорлик,Здрасти!
13
0
 
56
 
! Отговори
ssd преди 13 години
За съжаление е много прав!Това е горчивата истина и едва ли има някой да не я знае!
12
2
 
39
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
1- во за коя Америка говориш ? Ако е за северна то - ДА - по различно е. Дъщерята на Буш бе осъдена за това, че е пила бира и няма 21 години. Тайсън лежа Н-пъти въпреки че беше милионер и световен шампион. Уесли Снайпс за данъци и кой ли още не. Още миналия век такива като Капоне са лежали в кауша.
11
6
 
8
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
Bravo UORLIK! sega ot ediniqt kra4ol ta v drugiqt. druga promqna ne se o4akva.
10
6
 
34
 
! Отговори
LONDON преди 13 години
Остави ги бе Yорлик,те са бавноразвиващи се с 150 години изостанали от света защото африканците се събудиха дори в ислямски държави.Българина не може да види че всичките партии и политици от 20 години са комунистически,че гледат турски новини както в колониална държава,че ги управляват турска ДПС,че мафията управлява държавата и най тъжното е че ги управляват неспособни некадърни хора и деца на комунисти
9
2
 
3
 
! Отговори
е и преди 13 години
а на бас
8
2
 
1
 
! Отговори
... преди 13 години
zakrivaiii
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за научната мафия? Само тя е в състояние да печели проекти-иначе директорът на Института, в който работя всяка година печели пари от фонда,а е професор без една резензирана публикация в чужбина. Или един друг професор- шеф на секция и всички бачкат за него, пишат го в статиите си, а той дори не знае за какво в тях става дума-така човекът стана професор с чужд труд. После защо тези мафиоти нямат статиите за нищо? Ами нормално. Не елуд този, който яде зелника, нали?
6
27
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
че в Америка да не е по различно бе лицемер...и ти ли си най умния та се обаждаш за щяло и не щяло...и другите държави имат посланници но не ни се натрапват по никакъв начин за което им прави чест..а...тоя...
5
1
 
41
 
! Отговори
овньо преди 13 години
Добрутро,Джеймс!Лошото е,че сме народ от овце и трябва някои отвън да ни го каже или "да ни оправи"
4
1
 
24
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
Да но немците и 6вейцарците ще трябва да замразят авоарите на политическите ни разбойници от 20 години та и на хората за които работят,защото те не работят за народа а за мафията в тяхно лице
3
2
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината не е приятна за хорските уши. Уорлик може да е всякакъв, но сега казва болезнената истина.
2
4
 
37
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
Добро утро....но не забравайте ,че и богатите също плачат...
1
40
 
13
 
! Отговори
LIZEMER ! преди 13 години
LIZEMER ------ UJ BIL ZAGRIJEN ZA OBIKNOVENITE HORA !