Цачева не ще президентски референдум за "Белене"

Допитване можело да има само по компетенциите на НС
Обновена: 11 апр 2011 12:25 | 11 апр 2011 11:38,
57
Цачева не ще президентски референдум за "Белене"
Цачева не одобрява идеята на Първанов за "Белене". Снимка: Булфото

Парламентарната шефка Цецка Цачева заяви в Сливен, че не одобрява идеята на президента Георги Първанов за провеждането през есента, заедно с изборите, на референдум за АЕЦ „Белене“.

Още по темата

Тя обясни, че референдуми може да има само по компетенциите на НС, като в случая на ратификацията на международни договори, когато са ангажирани държавни средства.

Цачева за пореден път припомни, че премиерът Бойко Борисов неколкократно е подчертал, че в АЕЦ „Белене“ няма да се влагат средства от държавния бюджет, и така този договор не е от компетенциите на НС.

Тя коментира и идеята на РЗС депутатите да излязат в отпуск до изборите.

„Мисля, че в качеството ми на народен представител не мога да коментирам идея, с която се е събудил един от останалите 239 народни представители”, заяви Цачева.

Тя изрази увереност, че датата за предстоящите избори ще бъде 23 октомври, но уточни, че за президент датата ще бъде определена от НС, а местните се насрочват с указ на държавния глава.

Цачева определи изказването на американския посланик у нас Джейм Уорлик, който обяви, че в България има две съдебни системи – за богати и за бедни, като непремерено. Тя беше категорична, че няма две правораздавателни системи.

 „Много сме напреднали, много е направено по отношение на глава Правосъдие. Разбира се, има още какво да се желае.

Има мониторингов доклад, който очакваме през юни от Европейския съюз. Все още има какво да се желае по отношение бързината на процеса, ефективността”, коментира още Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
11
 
! Отговори
amental преди 13 години
Цецка-шлосерката ПРЕЗИДЕНТ!Шлосери обединете се и издигнете надпартийната кандидатура на Цецка.Оле оле оле!!!
16
3
 
11
 
! Отговори
До АТ преди 13 години
След малко ще изтипосат Боко.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не ще президентски референдум, значи ли, че иска герберски референдум за Белене:))) А! Да! Те политиците на БГ смятат, че референдума е опасен за развитието на България, а те са Божиите наместници и сочат пътя:))))))
14
2
 
16
 
! Отговори
ссако преди 13 години
оф тая като я видя почва да ми се гади и да ме обзема чувството на безнадежност. Много ми е противна, как все такива се издигат.
13
1
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Нямало да се внасят средства от държавния бюджет.Ами да попитаме Боко тази централа някой ще ни даде пари да я построим,да бъде наша и освен това този,който ни е дал парите за нея после да не си ги търси.Как да стане тая работа се пита в задачата.Отговор - няма как.Така,че Боко да не говори глупости.Може някой да даде парите,ама после тоя същия ще си ги търси.А като си ги потърси няма Боко лично да ги връща,ще ги връщаме пак ние.А това значи да се бърка в бюджета,държавния да подчертая.......
12
2
 
22
 
! Отговори
АТ преди 13 години
Днес бг,Моля ви пуснете нещо свежо ,бе хора !Преди час два, онова прасе Фидосова,сега пък кукумявката Цецка! Имайте милост към хората!Дайте и малко естетика!
11
8
 
15
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
А другаря Агент Гоце, през последните 8-9 години сливи ли имаше в устата, че да поиска референдум?
10
1
 
8
 
! Отговори
До пост № 8 преди 13 години
Браво !
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щели сме да печелим от износ на ток.Хубаво, ама кои сме тие НИЕ дето ще спечелим.Батко, Братко, Боцко, Цецко, Златев, Цецка, Фидоска, Стенли, Котараците и Мишо Бирата ... лека му пръст ...Ей, наивен народ - още 100 години ще си живеем в калта ...
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питам се какво може да очаква човек от Парламент, начело на който стои бивша комунистка стругарка, понастоящем трансформирала се в бизнес дама с аграрно излъчване и вид на колхозничка, пременила се за модно шоу. Умствените й качества ще се въздържа да коментирам, защото не искам да съм груб. Или пък от Правителство, начело на което стои едновремешен възпитаник на школата в Симеоново (където достъп имаха само най-верните партийни кадри), в последствие мутра от подземния свят, а сега "антикомунист" и човек, воюващ с престъпността. Съжалявам, но поне за мен това е повече от смешно. Нищо добро не чака България. Циркът и сапунките продължават важното е да има зрелища, пък хлябът, какво може и без него. И накрая искам да попитам г-н Премиера, воюващ със всякакви НАГЛИ, ОКТОПОДИ, ЛАПАЧИ дали неговата възлюбена Цвети Бориславова, честно спечелила 1 млрд по времето, докато Богоизбраният Пожарникар беше Кмет, та исках да питам идолът на нацията дали ВИНЕТ-дамата е НАГЛА ОКТОПОДКА или обикновена Л*ПАЧКА.
7
1
 
13
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
УХ КВА ГУШААА ИМА ДРУГАРКАТА
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещата се видяха - чрез "консултантите" HSBC, ГЕРБ ще прибере своя дял за централата, а Б.Б. ще даде разрешение за продължаване на строителството.
5
2
 
14
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Цачева е върл демокрад, за това и най-страшното за нея е в България да има референдум - до сега тя е доказала това няколко пъти!
4
1
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Върви се виж как си изчистила "Кайлъка"!!!След тебе само найлони по кестените на главаната алея!!
3
2
 
27
 
! Отговори
хех преди 13 години
другарката "не одобрява"пази боже сляпо да прогледа
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля ,че в качеството си на избирател ,не мога да търпя повече хора работещи само за своя джоб. Нямаме нужда от 240 търтея! А въпросната народна представителка дано повече никога не бъде избрана за такава!
1
8
 
11
 
! Отговори
zick преди 13 години
GERB da umre!