Политиците да са образец, зове Първанов

Не трябва да се пренаписва историята, предупреди президентът
Обновена: 14 апр 2011 16:40 | 14 апр 2011 16:33,
55
Политиците да са образец, зове Първанов
Снимка: Булфото

"Проблем пред обществото ни е наличието на политици и партии, които сеят етническа и религиозна омраза и го правят ежедневно“.

Така президентът Георги Първанов коментира промените в Наказателния кодекс за инкриминиране на журналистически и литературни текстове, които сеят омраза сред обществото.

Според приетите на второ четене промени в Наказателния кодекс журналисти и писатели вече могат да получават наказания от 1 до 4 години затвор, ако проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза чрез средствата за масова информация.

Още по темата

Според държавния глава политиците трябва да видят себе си като образец на поведение, а не би трябвало да пренаписват историята.

Първанов уточни, че още не е получил променените текстове от НК, но според него това е по-малкият проблем.

Държавният глава посети Котел и участва в тържествения митинг по повод 190 години от рождението на Георги Стойков Раковски.

По-късно той ще открие Детския фолклорен празник „Пролетни игри и обичаи – Цветница“ в Твърдица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
"Политиците да са образец, зове Първанов"...********************************************************************С това си изказване Първанов е искал да каже: - "Изливайте л****** и помия върху главата ми"....
31
0
 
20
 
! Отговори
norm преди 13 години
Политиците да са образец, зове Първанов,"но не като мен" е трябвало да допълни
30
0
 
11
 
! Отговори
Ибрикчия преди 13 години
Предполагам че президента е разбрал грешно думите написани над параламента че "Съединението прави силата" Може би е разбрал че трябва да се съединим с Турция.
29
16
 
2
 
! Отговори
Стига омраза! преди 13 години
Настана време когато трябва да спрем омразата към малцинствата в България!Всички малцинства в България имат права, а не само задължения!Колко ***, рома било като депутати, или просто като държавни служители има в Народното събрание, при условие, че около 18% от населението в България е ***? Всчки сме равни в България ...Колко циганини и роми в България са на държавна работа, в българските посолства, българските представителства? Колко? Няма, нали? А защо?Всички сме равни ..!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Prezidenata da vzeme da se grymne.
27
0
 
1
 
! Отговори
WWW преди 13 години
ти безспорно си най - големия образ
26
0
 
9
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
Те са си образец и сега.!Образец на бездарие, незаинтересованост,безотговорност ,малоумие ,корумпираност,продажност,безличност и т.н.А самият Гоце освен това е образец и за безродие!
25
0
 
3
 
! Отговори
dj преди 13 години
pozdrav za nego s pesenta Young Bb young ft. Princc Vihren ft 100 Kila - О Колко Си ***
24
5
 
1
 
! Отговори
повече права! преди 13 години
нека малцинствата в България да имат повече права, да говорят своя език, да издават ежедневници на совя език, да има новини (***, ромски, влашки, гагаузки и т.н.) по националната телевизия и то денощно!Започват новините на турски, след това продължават на *** ...Нека да има още няколко национални езика, например ***, ромски, арменски ...Нека България да стане пример на Европейските страни в това отношение!Нека да има повече джамии, например в центъра на София и без това Българ
23
0
 
12
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
И да спрат да убиват беззащитни животни като Първанов комуниста :))))
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А с такива манипулации, ЗА КЪДЕ СМЕ?Тъй като днес. бг е червено издание,ДС и ДПС са измислили хитър начин тъпанарите от измиращия им електорат да гласуват "уж", че са много, а всъщност са 2-3 и си дигат рейтинга...... Заставате върху страницата натискате десния клавиш и дублирате страницата колкото си искате може и 50-100 пъти след което цъкате "+" или "-" на удобните коментари за мафиозите от бсп! Дават някой и друг лев на 2-3 пенсионера, дето са им ампутирали съвестта и по цял ден чукат минуси на неудобните кометари!Важното е пак да са на власт тройните крадци от бсп-дпс-ндсв! Колко са елеметарни комунистите, а най-интересното е че им позволяваме на тия крадци, лъжци и дезинформатори да ни манипулират вече 20 години с такива прости начини!
21
0
 
6
 
! Отговори
Факс преди 13 години
Аз пък зова - Държавата да е образецХайде сега кой повече зове ? аз или ПървановАман от празни приказки
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не трябва да се пренаписва историята, предупреди президентът"Трябва. Трябва. Защото българския етнос и без това е на на изчезване с управлението на Гоце и Боце. Поне някой да си спомня за нас истината.
19
0
 
6
 
! Отговори
2ГУ ДС преди 13 години
Политбюро ВКР и ДС чрез външна намеса да ни освободят - и световно разгласяване на СРСтата на ЦРУ - а те са невъобразими за народа - такава корупция неможе да си представи масовия гражданин за какво иде реч70 Години под робството на ония престъпници които сега ни показват измекярска демокрация
18
0
 
1
 
! Отговори
към 17 ком-р преди 13 години
Знам, че не е по темата, но искам да дам по-голяма гластност, затова пиша тук, дано редакторите публикуват линка.help-nadia.org/ Това е приятелка, кото се нуждае от помощ.Който се чувства съпричастен, и желае да помогне може да види кординатите и на линка.
17
0
 
0
 
! Отговори
GOCE преди 13 години
ta te sa za primer koi ne gi obicha ::::kakvoto i da se lujkem ima i hora koito ne im e tam mqstoto no vse pak navsqkade ima ovci .... e v nashiq parlament sa mnogo de
16
0
 
4
 
! Отговори
п преди 13 години
Ходжкинов лимфон-нодуларна склероза II B клиничен стадий.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може Първанов да зове за нещо, което той самият не е!?
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре е да си образец и пример за подражание, като чукаш малолетни триперливи ученички далеч от Зорка или трепеш животинки по резерватите, докато хора горят. А още по-добре е когато ти подаряват мезонети или ходиш на софра или сватба с най-отявлените мафиоти в БГ, които всъщност са ти "съветници".
13
0
 
13
 
! Отговори
2011 преди 13 години
"които сеят етническа и религиозна омраза" ...а националната безотговорност , корупцията, не е ли проблем? И не сеят ли те по голяма омраза в обществото ?