Трайков и Дянков с лоша комуникация

Скандалът с „Белене“ бил закрит
16 апр 2011 11:25,
41
Трайков и Дянков с лоша комуникация
Премиерът ги събра и помири. Снимка: Булфото

Моите отношения с Дянков в случая са в графата грешка в комуникацията. Проблемът на г-н Първанов е в графата - неспазване на процедурите. Ако има някой виновен, той вече си понесе вината и случаят вече е приключен в четвъртък.

Така Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма, коментира скандала от последните дни с изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов, който в крайна сметка беше уволнен.

Той отказа да отговори дали вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков е казал на Първанов да подпише споразумението с „Атомстройекспорт” за АЕЦ „Белене” с оправданието, че „това, на което не съм свидетел е най-добре да получите информация от самите участници”.

„Най-важната линия на мислене е връзките, които произтичат по линията принципал - дружество. Тази верига свършва при ресорния министър”, добави той. „Така че коментирахме всичко, закрихме случая”, категоричен е Трайков пред Дарик.

Още по темата

Попитан как ще коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че подписаното от Красимир Първанов споразумение предпазва страната ни от арбитраж в Париж, министър Трайков каза:

„Факт е, че сега арбитраж няма. Факт е, че имаме време, през което трябва да свършим максимално много работа, която да ни доближи към крайното решение. Наистина срокът е много амбициозен. Не е изключено времето да не се окаже достатъчно, но това не е фатално, защото всичко трябва да мине по реда си. Ако е необходимо повече време, ще разполагаме с повече време”.

Министър Трайков заяви още, че договорът с консултанта за АЕЦ „Белене” британската банка HSBC не е за повече пари. Неговата цел е да се оптимизира финансовата част. Според Трайков договорът с консултанта е подписан сега, защото всичко не може да се свърши наведнъж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да им купиме уоки-токи, или токи-жмоки, брато.
40
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако Яне е истински играч, сега е моментът да покаже изгубените или откраднатите му флашки.във Флашкария, където МВР министърът отказва да говори по незавършенив разговор с Танов, като казва че това била забравена история и че общетвото не се интертесувало от такива минали неща-ама моля моля- така ли ще ни каже че сме забравили за битото семействов кърджали; за изключително слабата му работа на министерството и служителите му по залвянето на престъпниците .колко ли пъти ще четем че некакви били следени-разработвани 6 месеца и ги арестували с 3 грама кокаин, едно листо мариХУЙяна и едно хапче витамин...дадът ги тия шмекери на цъда, а съдийте земат та ги пуснат. пуснати те вече са легализирани и моеш да ги видиш на улицаа трамвая да пласират с литри, килограми и денкове...мен лично в трамвай номер пет, една вече, такъв дилър ме заплаши с нож че ще ми среже млечните жлези ако гъкна. видях как му от якето наилонова торбичка с хапчета.татко искаше да идем при Цветанов, познава го от времето когато Ц Цветанов е бил служител на ДС. Майка скочи, и отсече-НЕ- МВР+Цветанов+наркодиларите са в комбина и скоро на Уолрик и американците щяло това да им писне и да го изритат. ще ни избият ако посочим дилар. рече майка. те сега събират парти за изборите като основен спонсор са им нарко трафикантите, нелегалните цигари и конкурсите за бюджетни проекти.Баба каза. Да заплим кущите си, да изгорим парите си, и с по един вързоп да тръгнем за Каваказ и от там през казахстанските пустини да стигнем териториата на Юингиз хан и там да измрем....батко каза че това щяло да съсипе ГЕРБ, ако Цецо станел собственник на всички апартаменти и жили, Борисов построял всички магистрали а Дянков нарежел Кремиковското желязо на стотинки....Яне, вярвам, каквато и *** да си, че си се подготвил добре за изборите и че имаш флашки за всеки Гербераст който посегне да заграби власт.Надявам се утре когато Цветанов е натикан в *** на Борисов, да яде по-пресни кървавици, че ще мога да ида в полицията и без да се страхувам че ще ме окасапи некакв дилър, да мога спокойно и ясно да го покажа на ченгетата.Щтракнах дилъра с мобиния докато се изправяше с падналат торбичка некакви хапчета. Вижда се ясно една татуировка на вратът му у на лявата ръка, вижда се също така пръстен на дясното кутра и ключове висящи на колана му....
39
8
 
36
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Гледам на снимката двамата послушници, че са с вдигнати яки. Сигурно пехливанина им е осинил вратовете.
38
10
 
40
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ако някога излязат на светло всички далавери, лъжи и машинации, който съпровождат корупционното блато АЕЦ Белене, сигурно хората със слаби сърца ще получат инфаркт! Особено ако са гласували за БСП и ГЕРБ!!! Ако това момче Т. Трайков наистина има съвест и почтенност, би следвало много скоро да осветли гигантската кражба- присвояване, подкупи, "хонорари" на консултанти и т.н. и ако се налага да си хвърли оставката, но да си запази чисто името. А то неминуемо ще се оцапа, когато стане ясно какви пари са получили неговия бос и партия ГЕРБ, единствените, към които е "лоялен", както наивно и глупаво заяви самия министър, и то след като се закле да бъде лоялен към народа си!!!
37
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажи си Трайче, вярно ли е ,че ВКаролев и сие щели да консултиратконсултанта. Да не стане като с консултанта на магистрала Тракия, кажи си Трайче и ще ти олекне. Кажи си Трайче, как уволненият шеф на НЕК ти пречеше на далаверите.
36
10
 
41
 
! Отговори
кучета преди 13 години
Абе контрабандата си се вихри,Вучката си рита мач и е на митницата,Тетки,Фидоски редят пъзела,а иначе друг е виновен за Шенген,при тоя разграден двор,Шенген е илюзия,Магистрали се строят щот има комисиони,и терореро,пак ни е криво цунамито,Белене уж се строи,уж сега консултант се нае за 60милиона евро,а пари за бедните НЯМА,царвули ***,те 2 министри не могат да се разбераст и само ЦИРК,държава тръгнали да управляват,маршшшш
35
10
 
39
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 13 години
Мишко...При Гея и Доги се дигаха доходи,пенсии и що годе биваше,сега всичко се дига а те само комисии правят и следят,а доходите замръзнали и надолу,БОЦИ няма да спечели нищо вече,излиза и казва АЗ ,те крадяли-кой е в ЗАТВОРА-никой а винетките си вървят,само със стягане на колана не става,как да му вярвам,че някой окрал нещо ама не му зимаш парите,ГРОБ аре изчезвайте...
34
9
 
38
 
! Отговори
марко-1 преди 13 години
Гарван гарвана око не вади
33
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30Много изнемогваш брато! Лошото е, че ти ли личи!:)
32
12
 
44
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
ТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И МАФИОТИ СЕГА СА НА ВЛАСТ И ЗАТОВА СПРЯХА ОТВЛИЧАНИЯ, ОТКУПИ И РЯЗАНЕ НА ПРЪСТИ.
31
10
 
42
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Доган, Сергей, Симеон и Боко в затвора. В много лош затвор.
30
26
 
48
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
28 - псувай колкото искаш... то вие само това можете явно, присъщо за червените кхмери!!!Сега поне престъпниците и мафиозите са в затвора, скоро и догн и станишко ще са вътре; ревете колкото щеше...Комунистически рев - кеф за моите уши... ей за това няма да се оправим, щото е пълно с червени *** у нашето държавата...
29
16
 
46
 
! Отговори
яираглъБ преди 13 години
Те като не могат да си говорят и комуникират народа ще си говори за тях и с тях на седенки с вицове и поздравления от сорта " Абе да ви ... ......а!
28
19
 
43
 
! Отговори
ДО 26 преди 13 години
БЕ ЩА *** В МАМАТА *** ГАДНА ШЕ ТИ ДАМ ЕДИН КОМУНИСТ АЗ ТВОЙТА МАМА *** ЛЪЖЛИВА ПРОСТА ДОЛНА ДА *** ГЕРБЕРСКА
27
19
 
48
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Тиквата единствените избори които може да спачели са за пазач на бостан, със много съмнения.
26
27
 
41
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Просто те е яд, че хората харесват ГЕРБ...Народът е с Бойко!!! Ти сигурно си комунистченце? Янка ли искаш да те управлява?
25
19
 
39
 
! Отговори
ДО 23 преди 13 години
МАНИПУЛИРАШ ГЛАСУВАНЕТО *** РЯЗАНА.МНОГО БЪРЗО ЗА НЯКОЛКО СЕКУДИ СИ НАЦЪКА ПЛЮСЧЕТА ПРЕЗ PROXY МИСЛИШ ХОРАТА ЗА БУДАЛИ .
24
21
 
44
 
! Отговори
ДО 23 преди 13 години
БОЙКОТО ТИ Е КОМУНИСТ ,СЪБУДИ СЕ АГЪНЦЕ БЛЕЕЩО.
23
31
 
51
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Ревете колкото искате, най-сетне от 20 години насам се намери някой, който да свърши нещо за държавата!!! Щом не може да го оцените, явно си заслужавате Станишко и Доганчо!!!Бойко обаче е пич, и ще ги размаже отново на изборите. Сега платените драскачи на *** дивеят от яд, защото им спряха лапачката.
22
13
 
48
 
! Отговори
+ преди 13 години
И тримата са мъжки *** и за нищо не стават.