Костов: "Атака" замита сигнали срещу Цветанов

"Антимафия" протакала проверка срещу МВР шефа
Обновена: 21 апр 2011 15:00 | 21 апр 2011 11:32,
145
Костов: "Атака" замита сигнали срещу Цветанов
Снимка: Булфото

В антикорупционната комисия има сигнал за конфликт на интереси на вътрешния министър Цветан Цветанов, заяви в парламента Иван Костов.

Лидерът на ДСБ каза това по време на дебатите в НС за искането на "Атака", подкрепено и от ГЕРБ, за удължаване на мандата на шефа й Валентин Николов.

Именно в това искане Костов съзря протакането на една бъдеща проверка срещу МВР шефа.

Защото, ако това удължаване на мандата на Николов не се случи, "може би ще има тежки последици за ГЕРБ. Това е драмата. Това е драмата на ГЕРБ", заяви Костов.

"Спрете със спекулациите и заблудите към колегите от Народното събрание", отвърна му председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова.

"Никой от ГЕРБ не се страхува от антикорупционната комисия, при нас всичко е ясно и открито", категорична бе тя.

Иван Костов обаче възрази, че ролята на председателя на комисията е да спира сигналите, като просто не ги вкарва в дневния ред.

"Забравихте принципите за прозрачност. Защо ги забравихте? От шок и ужас какви далавери ще лъснат още преди изборите. Това не е поправка "анти-Великов", а е поправка "анти-опозиция", заяви на свой ред червената депутатка Мая Манолова.

Според нея възниква въпросът за това какви точно сигнали има в момента в антикорупционната комисия, които трябва да бъдат заметени и да не гръмнат до изборите. "Атака" влиза в ролята на Пилат Понтийски", допълни Манолова.

"Не се безпокойте, няма да покриваме далавери, както вие го правихте с бивши ваши министри", отвърна й шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

"Откакто се помня, БКП и преди, и сега, говори от името на народа. Омръзна ми, когато бях малък и след това да се говори от мое име. Бил съм изключен от тази партия преди 10 ноември. 70 години говорите от името на народа. На избори те ще си кажат мнението", допълни Велчев.

"Най-отвратителната черта на комунистите е тяхната арогантност и наглост и желанието им да бъдат ментори", атакува лидерът на "Атака" Волен Сидеров, но в изявлението си той не обясни мотивите, с които групата му иска удължаване на мандата на техния представител начело на антикорупционната комисия.

Според правилника на НС представители от всички политически сили ще минат през председателското място на тази комисия. Сега е ред на ДПС.

На свой ред председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов обясни, че комисията си има вътрешни правила и за всеки сигнал той е въвел следния ред:

"Сигналът се завежда веднага от сътрудник от комисията и то от квотата на СДС. Едва след това сигналът идва при мен. И да искам да скрия сигнал, аз не мога. Посочете един сигнал, който съм скрил и аз на секундата ще си подам оставката. Чист съм пред съвестта си", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
DO 8 преди 13 години
PODVEDOH SE ZARADI PERCHEMA IZVINIAVAI
11
21
 
6
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Аре анти-ГЕРБисти, давайте с теориите за конспирация ! Аз чух, че Боко и Цецо нощем тайно се промъкват на магистралата, Цецо чупи асфалта с багера си, а Боко ръси пепел отдолу! Да ги свалим от власт тези очевидни престъпници !
10
2
 
9
 
! Отговори
от 4 преди 13 години
Виждам тука големи специалисти, оспорващи творчеството на дядо Славейков, без да са прочели една книга през живота си. Наистина сте ***.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 8Е, той на снимката там се държи.
8
9
 
10
 
! Отговори
DO VANIO преди 13 години
SLED IZBORITE TAKA STE SE DARZIS ZA GAZA
7
15
 
14
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ преди 13 години
Тоя трябва да е зад решетките за Сапио.
6
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Никой от ГЕРБ не се страхува от антикорупционната комисия, при нас всичко е ясно и открито"... по-нелепо нещо не бях чувал наскоро. То за герП напоследък все неясни и неоткрити неща виждаме, но какво ли разбираме ние от "нов морал"?!
5
32
 
18
 
! Отговори
Държавен служител преди 13 години
Иван Костов - най-добрият премиер, който България е имала от времето на Стамболов насам!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875
3
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов - човека който скри досието на Гоце, ще си позволява да говори за замитане на следи ! Пфу !
2
6
 
27
 
! Отговори
реалист преди 13 години
A ние, обикновените хора, които не се надяваме на политическите мутри ще гласуваме ли изобщо ?ДА / + /НЕ / - /
1
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов наркоман, ша ла ла ла ла!