Командира не хареса Румен. Следва вътрешен вот

Сините спориха за общия си кандидат за президент
Обновена: 27 апр 2011 15:51 | 27 апр 2011 13:13,
168
Командира не хареса Румен. Следва вътрешен вот
Снимка: Булфото

ДСБ не одобри избора на СДС Румен Христов да бъде кандидатът на сините за президент.

Затова Синята коалиция ще излъчи претендентите си за президентските избори и кмет на София чрез отворени вътрешни избори.

Това стана ясно след работна среща на ръководствата на двете партии, които не се разбраха за обща номинация за двата поста.

Лидерът на ДСБ Иван Костов не пожела да коментира номинацията на Румен Христов за държавен глава от страна на СДС. Но добави, че тъмносините имат свои кандидати и за "Дондуков" 2, и за кмет на София, но преди те да бъдат обявени, трябвало да приключат всички процедури.

На въпрос дали той самият би участвал в президентската надпревара, Иван Костов отговори, че никога сам не се кандидатира, но запази мълчание как би постъпил, ако бъде номиниран от партията.

„Нямам его, което да е по-голямо от мен самия“, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Командира не опроверга информациите, че е възможно Светослав Малинов да е претендентът на ДСБ.

„На мен това ми харесва", каза само Костов, като уточни, че в партията все още текат процедури за номинации.

„Няма да има апаратни игри, надяваме се да мотивираме избирателите сами да припознаят и профила на кандидата, и субектите, които ще ги представляват“, добави лидерът на ДСБ.

"Целта максимум на СДС за президентските избори е десният кандидат да отиде на балотаж", коментира от своя страна Мартин Димитров.

Той изрази съжаление от реакцията на бившия външен министър Надежда Нейнски, която след номинацията на Христов излезе с остра позиция срещу неговия избор, като видя „уговорен мач“.

Още по темата

"Съжалявам, че Надя реагира по този начин. Както нямаше уговорен мач при определянето на водача за евролистата, и тук няма такова нещо", категоричен е Мартин Димитров.

Лидерът на СДС припомни, че лично той е застанал зад нея, когато са редени листите за евродепутати на Синята коалиция, на която Нейнски беше водач.

Костов и Мартин Димитров изразиха намерението си твърдо да запазят Синята коалиция.

„Когото и да бяхме излъчили, ДСБ нямаше да ни подкрепят, защото те имат своите номинации, подчерта лидерът на СДС и добави, че вариантът на тъмносините е едната партия да подкрепи кандидата за президент на другата и съответно другата да върне жеста и да застане зад номинацията на партньора си за кмет на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
11
 
! Отговори
до 121 преди 13 години
бегом при тъпите и алчни недоносчета от герб.
119
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костоф е ВРЕДЕН за дясното. Да си го вземат в ГЕРБ!
118
0
 
4
 
! Отговори
Гюмиш преди 13 години
Ако искаш и катър им подари,това си е твоя работа.
117
13
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
костов с теб сме.ти единствен не си менте.всички други чукондури-боко,сергей ,гоце,доган,велчев,и......са мишоци.долу герб.само истинските демократи-синята коалиция.
116
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nadejda,izlez kato nezavisim kandidat.Tebe iskame.
115
10
 
6
 
! Отговори
Цецо СеДеСеТо преди 13 години
Подарявам на Костов,Желев и Стоянов по една камила.Да обходят света и да му сенарадват.
114
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов и Мартинчо в собствената си коалиция не могат се разбератпък държавата искат да управляватоо Божеее!
113
3
 
17
 
! Отговори
до джаба преди 13 години
ей джаба а гоце ,станишев и боко картафо и цецо певецо за колко я продадоха -за зиро е за това .напълниха си техните джобове а хората получават инфаркти .долу герб комунистическата ясла на бкп.
112
18
 
16
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Костов, докато не убие съвсем СИНЯТА ИДЕЯ, няма да се успокои!Дано пак се РАЗСЪРДИ.
111
2
 
12
 
! Отговори
до 107 преди 13 години
А ти сигурно си от онези простаци, които сядат до шофьора в таксито вместо отзад! За етикеция чувал ли си?!
110
2
 
15
 
! Отговори
Подкрепям 78 преди 13 години
Като ви прочетох коментарите, Ви пожелавам още 20 години без цел и бъдеще!Защото това заслужавате! То не бяха упреци и обиди, не бяха приказки на хора откъслечно чули по нещо си и започнали да обясняват! Като приказката на *** който обяснявал, че кюфтето било много вкусно защото някакъв му разказвал как гледал с какъф кеф друг го яде! Продължавайте да разбирате от политика и да се срамувате, че сте българи, от колкото да сте прагматични като немците и чинно да си преследвате интереса!
109
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
искаме москов той е достоен човек с принципи и много честен.
108
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пак ще се изпокарат, както на предните изборинали затова се и разцепиха сините, не могат да се раберат кой да кара влака, всеки иска да грабне големия кокаледно време бях към сините, но с тези вечни разправии ме отблъснахасега съм ГЕРБ-ер, те поне са задружни
107
7
 
10
 
! Отговори
бате ви Венци славис преди 13 години
Машинист натиска лост, Трактори ни кара внос. Бате пак ни изработи. Леффски са ***. В чалга клуб в ръка с мастичка, Под ръка със руса п..ка, Бизнесмен под нос ломоти: Леффски са ***. В цирка клоуна взе да хленчи, Гонзо пак ще ме засенчи, Слончета тръбят с хоботи: Леффски са ***. На подуенската автогара, полякиня кремчета продава. Давам ги за двеста злоти: Леффски са ***. Малка спретната къщурка, Бабичка преде със хурка. Дядото вари компоти, Леффски са ***. Уикенд е. На пейка в парка, Селянин със секретарка. "Ух на бати, сладко коти!" Леффски са ***. Бай Хасан бетона бърка, Хаятин с шкурка го търка, С четката Мюмюн цапоти: Леффски са ***. Избори, а кандидати трима, Пускай бързо бюлетина. Кмета пак ще ни лъжоти: Леффски са ***. БАТЕ, Жилина и Тампере, Кой ги хване, все е.е. Чул отнякъде Франческо Тоти: Леффски са ***. Класна стая, всички кютат, Изпита дано избутат. Само Наско се кикоти: Леффски са ***. Баба сменя пелените, весели рисунки по стените. Бебенцето се кикоти, Леффски са ***. Страшен смях след мача стана, Батков плачел за промяна. Кокала да разпарчоти: Леффски са ***
106
1
 
5
 
! Отговори
Warlock преди 13 години
Предния и коментар беше в отговор на 92 от Велин
105
3
 
13
 
! Отговори
Warlock преди 13 години
И какво? Нещо лошо ли има в това да слушаш музика, или в това да се качиш в градския транспорт? Ти сигурно би гласувал само за някой, който и до тоалетната ходи с черния джип и ако случайно слезе от него е обграден с двадесетина охранители! По-*** довод от твоя против Малинов не бях чувал честно казано. Можеш с тези си разсъждения с гоялм успех да гласуваш за следващия гоце.
104
11
 
10
 
! Отговори
Д-р Шоковотерап преди 13 години
Нямам его, което да е по-голямо от мен самия, категоричен бе лидерът на ДСБ. Време е да се хоспитализира в психиатрията, за съгаление диагнозата му е очевидна.
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Президента го избираме по перчема.Ако алаброса е добре наресан,ако въпросното лице говори бавно и лекичко ръкомаха-става,а ако каже,че е и социзлен президент цена няма да има.
102
2
 
4
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Обикновенно плебса такова дъщерите на патрициите и ги разиграва за собствен кеф на арената. Ще ползваш някой уреди................
101
12
 
8
 
! Отговори
Дърт циганин преди 13 години
Та то ясно, че *** никога нема да хареса българин.Тоа *** да вземе да ни върне парите, нашите си, ***, дека ни ги пратиа от Европа! Не са за него, ако е бил мин.председ. тогава. Давай си ни парите, *** синкава!