Полицейското насилие вбеси Станишев

БСП сезира ЕК за записа с ареста на Тенчо Попов
Обновена: 28 апр 2011 17:05 | 28 апр 2011 17:05,
470
Полицейското насилие вбеси Станишев
Кадър от ареста на Тенчо Попов. Снимка: БТА

БСП ще информира Европейската комисия за скандала с видеозаписите при ареста на Тенчо Попов.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, провокиран от записа, направен от 1 април миналата година.

По думите му вече е ясно, че такъв тип поведение от страна на служители на МВР се толерира.

Още по темата
"Това, което видя целият български народ, е голям срам за Министерството на вътрешните работи. Може да се налага някой да бъде задържан, но това ли е начинът? Някой да мисли, че бившият министър на отбраната, задържан в болницата по унизителен начин, ще бяга или ще оказва съпротива... Да, може да се използва сила, когато има съпротива, но някой да я е видял?

Да не говорим за срамната и унизителна работа, когато полицаи се снимат за спомен при подобна акция, без дори да проверят камерите в самото място", каза още Станишев.

"При подобно поведение на полицаи къде е прокурорът, защото ако той не взима отношение, означава, че поощрява подобни действия. Къде са проверките на прокуратурата?", попита той.

Сергей Станишев подчерта, че изразява позицията си със съжаление, а не със злорадство.

"Разбра се, че разпорежданията за използване на специални разузнавателни средства (СРС) се дават устно от министъра на вътрешните работи. Това е противозаконно и скандално", обяви той.

Според Станишев в МВР се търси не резултатът – някой престъпник да бъде осъден с достатъчно доказателства, а се търси публичност и PR.

По думите му политиката на ГЕРБ е поръчкова, с безогледни действия, погазване на човешки права.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
5
 
6
 
! Отговори
Qvor D. преди 13 години
Знам че ние сме най-големият гаф в историята на България. Но ще трябва да ни търпите още дълго време. Защо ще попита някой. По простатата причина че всичко умно и годно се изнесе в чужбина. Останаха само нашите верни поклоници-***, диви селяни, силиконови чалгарки,дебелогъзи мутри и некадърници с основно образование. Те ще ни изберат отново.
379
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пролет ли си, есен ли си, не е ясно. Ама всички атакаджии сте болни мозъци.
378
6
 
13
 
! Отговори
prolet преди 13 години
А къде беше Станишев и неговата партийна *** когато биха членове, народни представители по пешеходните пътеки в София и евродепутат - всичките от Атака. Къде бяха тогава всички тия подлеци от котилото БСП-БКП?
377
4
 
2
 
! Отговори
Ruja преди 13 години
До 388 - Опа, Вие нещо се засегнахте или припознахте? Че не съм *** - не съм, но реакцията Ви е като на дудук!
376
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно, когато те управляваха полицейското насилие не вбесяваше Станишев...
375
5
 
4
 
! Отговори
Ruja преди 13 години
Няма по-мека китка от този, който се крие зад китката си! Измислете си поне по едно име.
374
3
 
4
 
! Отговори
за 374 преди 13 години
Свирко, а кой е твоят адрес?
373
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хакнаха сайта
372
6
 
6
 
! Отговори
за 385 преди 13 години
голяма сила са меките китки- някои станаха министри, други премиер -министри
371
5
 
5
 
! Отговори
Ruja преди 13 години
Ей, това *** са страшна работа! Все съм чувала, че на тях се крепи света, ама да не си напишете имената, а само да ми драскате минуси - верно сте ***!
370
3
 
7
 
! Отговори
Храбрият шивач преди 13 години
Да го зашием 9 ката в гъзеца на червената буржоа!
369
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТАНИШЕВ ДА СЕЗИРА ЕК ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ НЕГО И ОТ НЕГОВАТА ПРЕСТЪПНА КОТЕРИЯ-БСП-БКП
368
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО НА СТАНИШЕВЦИ ИМ Е ПО-ПРИЯТНО ЗА ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТКОЛКОТО ДА ГИ НАКАЗВАТ
367
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ СИ СЛУЖИ С ПОДЛОСТ, ИНТРИГИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ... ЕЙ ТИЯ ТРИМА НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ПИШАТ 90% ОТ "КОМЕНТАРИТЕ" В ТОЗИ И ДРУГИ ФОРУМИ, СА ЧАСТ ОТ МАФИОТСКИТЕ МАШИНАЦИИ НА БИВШАТА ДС И ОТРОЧЕТАТА И... Претенциозно са се нарекли "Идея за България", а единствената им идея е да изкарат пари за хляб като драскат пасквили по форумчета... Пишат се дисиденти, ама винаги са служили на някого и помагали за опоскването на Родината... Дали им плащат от БСП, Трактора или Бен Ладен... за тях е все тая... Отдавна са им ампутирали съвестта...... още КУКЛОВОДИТЕ ИМ УМЕЛО ИЗПОЛЗВАТ МАНИЯТА ИМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ, ЗА ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ТИЯ ЛУДИ СЕ ИЗЖИВЯВАТ ПОЧТИ СЕРИОЗНО КАТО НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ЗА УПРАВНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА ИТАКА ЗЛОБЕЯТ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО - КАК МОЖЕ ДА ИМ СЕДНАТ НА МЯСТОТО!? ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТИЯ ЕКЗЕМПЛЯРИ СА НЕКАДЪРНИ В ПИСАНЕТО И ПРОПАГАНДАТА. ЗЛОБНИТЕ ИМ "КОМЕНТАРИ" ИМАТ ЕФЕКТА НА БРАДВИТЕ ОТ РЕКЛАМИТЕ - САМО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ВЛАСТТА. НО НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ИНТРИГИ И ЧЕНГЕТА В ТАЯ ДЪРЖАВА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПРЕЗРЕМ ТИЯ И ДА ПОЧНЕМ НАЧИСТО! ИМАХМЕ ШАНСА ДА ОВЛАСТИМ ЕДИН ЩО-ГОДЕ ЧИТАВ, ПОЧТЕН И РЕШИТЕЛЕН ЧОВЕК... ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА ПОМЕТЕ МОШЕНИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ! ЕЙ ГИ НА! ПОКАЗВАТ МИ КАК НЯКОЙ ОТ ВЛАСТТА ОТКАЗАЛ ХОДАТАЙСТВА... АМИ! ЕВАЛА! НАЙ-ПОСЛЕ СЛЕД 60 ГОДИНИ СЕ ОТКАЗВАТ ХОДАТАЙСТВА. ТОЛКОЗ СА ОБЪРКАНИ ТИЯ ***, ТА МИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО КОМПРОМАТ.. А СЛУГИТЕ ИМ ПРИГЛАСЯТ... АМА ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА, ЕЙ! И СМЕ НАЙ-МНОГО!=============
366
5
 
9
 
! Отговори
чичо преди 13 години
Комунистически *** от терористичната шайка БСП- когато бащата на Станишев и неговите съпартийци избиваха стотици хиляди по соц. концлагерите, с телата им хранеха прасетата, от които пък произвеждаха колбаси за народа, някой нещо казваше ли?Ама американците яко ви го набутаха, дупките ви и след 20 години са още сцепени.
365
5
 
10
 
! Отговори
истината преди 13 години
КОМСОМОЛА Е СПРЕТНАЛ ЯКО ЩРАКАНЕ ПО КЛАВИАТЮРАТА В ЗАЩИТА НА УКРАЙНСКИЯ ВБЕСЕН ГЕЙ,НЕ МОЖЕМ ДА ИМ НАВАКСАМЕ НА ПРОСТОТИЙТЕ НА ТАЯ ЧЕРВЕНА УРОДЛИВА КОМУНИСТИЧЕСКА ***,ГЕРБ НЕ СА ДОБРИ НО СРАВНЕНИЕ С ВАС *** СА ПО-ДОБРЕ,ТАКА ЧЕ СПОКО ЩЕ СИ ИЗКАРАТ МАНДАТА,ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ МОЖЕ ПАК ЗА СДС ДА ГЛАСУВАМЕ...
364
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
\
363
6
 
6
 
! Отговори
Свиреп до 376 преди 13 години
Кухото ушево прасе се засяга май, а ? :-)Що бе, ние си ви знаем. То който не ви хване натясно, той не ви е..е.Но признавам - пред бременни жени, пенсионери, хлапета и хора по метър и половина сте велики :-) Клони ...
362
1
 
10
 
! Отговори
До Свиреп преди 13 години
Освен че си "Свиреп" си и много *** ! В моменто свириш на изтръпнала флейта и надуваш слонски аспух ! Свирепостта ти стига , колкото да откраднеш пари от *** , за да ходиш да се надрусаш !
361
0
 
5
 
! Отговори
страст Бург преди 13 години
... И поздравявам всички незнайни "войни", които наистина са пострадали от полицейски произвол, а не като леко натъртеният господин бивш главен секретар... Много добре си пролича, колко сме равни пред законите...Полицията си имала лични фотографи за отпускащи фотосесии, че да няма стрес след тежката операция...