Трайков иска да започне "на чисто"

Министърът коментира освобождаването на Марий Косев
18 май 2011 21:03,
34
Трайков иска да започне "на чисто"
Трайчо Трайков. Снимка: Булфото

„Понякога най-продуктивният начин да се продължи напред е да се започне "на чисто".

Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира пред БТА освобождаването на заместника си Марий Косев.

Още по темата

По думите на Трайков Марий Косев за една година е положил "страшно много усилия", "раздал" се е и не се забъркал в скандали, които да дадат основание човек да се съмнява в моралните му качества.

Запитан дали освобождаването на заместника му е свързано с преговорите за АЕЦ "Белене", министърът отрече.

"Определено мога да кажа, че няма нито една конкретна причина за тази кадрова промяна, каза министърът. В отговор той посочи, че мотив не е и напрежението, породено между бизнеса и правителството, заради новия закон за възобновяемите енергийни източници. Когато става дума за важни решения и много пари, за спешни
срокове, винаги може да се даде приоритет на нещо и да се обърне по-малко внимание на друго, натрупва се напрежение, създават се конфликти", коментира още министърът.

Трайков заяви, че е знаел за освобождаването на Косев и отдавна е търсел начин да привлече Делян Добрев в екипа си, тъй като е един от най-качествените народни представители в това Народно събрание. Добрев е и здравомислещ, експертен и с достатъчно силно чувство за личен интегритет и собствено достойнство и съм сигурен, че ще навлезе бързо в темите, каза Трайков.

"Това са хората, които ни трябват, за да завършим тази толкова отговорна работа, допълни той.
Винаги Косев е разглеждал своето участие във властта като експертно, докато господин Добрев е фигура, която е многоангажирана и с политическата сила, която го е излъчила", отбеляза министърът и оцени това като допълнителен "плюс".

По думите му започва да се мисли в посока на привличането на още един заместник-министър, за да се преразпределят ресорите.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България само АЕЦ Белене не стига, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст.6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
32
1
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 13 години
къв коментар, на шефа заповедите не се коментират, философите вън
31
1
 
2
 
! Отговори
ЧИСТИ ТРАЙЧЕ..... преди 13 години
...ЧИСТИ ЯКО ......ЧЕРВЕНИЯ "***"!!!!!!ЧИСТЕНЕ МУ Е МАЙКАТА И......ЛУСТРАЦИЯ ЗА "ЧЕРВЕНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ"....!ИСКАМЕ ЧИСТОТА ----ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!НЕКА БЪЛГАРИЯ ДА Е "ЧИСТИЧКА"......ОТ КЪМ "ЧЕРВЕНИ ЕКСКРЕМЕНТИ".......ГОВОРЕЩИ И ПРАВЕЩИ САМО "МЕНТИ"..............!!!!
30
3
 
1
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
вИВА бОРИСОВ, вИВА гЕРБ
29
2
 
5
 
! Отговори
sigma t преди 13 години
Трайчо , време е и ти да си заминеш обратно в ЕВН ,откъдето се домъкна.За две години само поразии, простотии , скандали и перчене.А от енергетика разбираш , колкото от астрофизика.Ама дали ще те вземат пак за Пи Ар в ЕВН , не се знае?Падането от високо винаги боли ***!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичките много добре са работили , големи специалисти , а после уволнени!Има нещо гнило в това държавно управление!
27
1
 
6
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Трайчо,твоят човек Марий Косев беше последният препъни-камък пред про-руските интереси на Боцко,Златев и компания.Ти си следващият,защото е лично твое назначение.А нали знаеш какво се случва с неудобните слуги.Имах по-добро мнение за теб.Колкото и да си траеш - не можеш да си вечно трън в интересите на вожда.Щото за премиера-слънце-държавата-това е той.
26
1
 
0
 
! Отговори
Ne e werno! преди 13 години
Новият министър на транспорта има съвсем ясна фамилия: МОСКОВСКИ.... Кво да коментираме повече?! Следващия министър на транспорта ще се казва КРЕМЪЛСКИ. И така, докато *** гепят енергетиката ни и положат началото на новото руско господство над обречената 16та република България...
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайков,при ББ не може на ЧИСТО. Той е омърсен от всякъде.Лъха на нечисто,на мръсно,на мутри,на милиони,на кръв,на шменти капели.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съда позволи да се гласува вот на недоверие и почнаха да хвърчат герберски глави навред :)
23
1
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
в играта на добрият, лошият и *** парче, трайчо има хубавата роля - въпросът е дали мат'ряла се връзва още на тия милиционерски мурафети?
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рекламата е безобразно агресивна! Обратен ефект!!!!!
21
3
 
6
 
! Отговори
Петко преди 13 години
По повод информация , че махането на Косев е било поискано от руснаците, тъй като не е бил удобен партньор за преговорите по проекта за строежа на АЕЦ Белене и новия договор с Газпром, Трайков заяви, че Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това.По думите му обаче при подобни разговори зависи и какъв е стилът на преговаряне и това понякога може да породи контрапродуктивн
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не познавам М. Коцев,но нямало мотиви,вършел си е работата,не се е забърквал в скандали,но си отива!?!?...Авто ине Вулгариа.Това е България.
19
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
на чисто ли бе трайчо като продадеш и последните 33 % държавно участие в ерп нахалници и крадци гербаджийски
18
19
 
7
 
! Отговори
ЕЙ,СИНИТЕ ВЪЛЦИ..... преди 13 години
ДА ПОМЕТЕМЕ ,ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, БЪЛГАРИ......!!!!!НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ-----Е, НАЙ-ДОБРИЯ ПРЕЗИДЕНТ!НАШИТЕ КМЕТОВЕ ---ЩЕ РАБОТЯТ ЗА НАС!ДА СИ ВЪРНЕМ ОГРАБЕНОТО ОТ ....КРАДЛИВИЯ ЦАР И ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!СИНИТЕ В АТАКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
0
 
23
 
! Отговори
tikva преди 13 години
Тоя селянин деан добрев, е нищо повече от една марионетка, ще прави чинно това, което му казват, само дано *** не го карат да прави.
16
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега остава да видим дали губернаторът Златев ще пожелае...( И )... главата на министър... Трайков...( И )... дали ПОДОПЕЧНИЯТ (му) премиер Борисов ще изпълни...( И )..това МУ желанието...
15
2
 
27
 
! Отговори
Aman преди 13 години
Няма друго правителство на България, което да си е позволило да сменя министри и зам.министри като носни кърпи.......... с повече от неясни мотиви. Така не се печели 2-ри мандат
14
0
 
23
 
! Отговори
*** преди 13 години
Лесна работа. Отиваш утре сутринта в градския *** с кофа хлорна вар и метла.. Трудиш се половин-един час, след туй сядаш и започваш на чисто.