Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!

Бой пред джамията, ранена е депутатката Гаджева
Обновена: 20 май 2011 15:03 | 20 май 2011 14:12,
616
Сидеров: Цветан Цветанов да си ходи!
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинга пред джамията в столицата.

Това стана факт, след като се стигна до слъсъци между хората на Сидеров, дошли да скандират срещу високоговорителите и мюсюлмани, присъстващи на петъчната молитва.

Според него, мюсюлманите са виновни за боя пред джамията. Сидеров отправи обвинения и срещу полицаите, охраняващи митинга.

В същото време обаче негови симпатизанти хвърляха шишета, камъни, различни предмети към джамията.

Симпатизантите на "Атака" плюеха върху горящите пътеки пред джамията и се насочиха към парламента.

В мелето депутатката от „Атака” Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка, а двама членове на партията са му са задържани.

"МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден", заяви лидерът на "Атака", който е коалиционен партньор на ГЕРБ.

Преди да си тръгне от митинга, Сидеров призова мюсюлманите да хвърлят камъни по него.

Мюсюлманите му отговориха с ръкопляскания. Те продължиха да се молят пред джамията, на фона на горящите пътеки, запалени от симпатизантите на "Атака".

Протестиращите имат разрешение от Столична община за провеждането на митинга.

Остава засиленото полицейско присъствие в района на джамията и около Народното събрание.

По-късно в парламента Волен Сидеров призова Цветан Цветанов незабавно да освободи активистите на партията, арестувани по време на протеста, както и "да издири престъпника, който рани български депутат".

"Ако това не се случи министър Цветанов ще има най-сериозната опозиция, каквато не е
очаквал, и неговата оставка ще бъде искана всеки ден", заяви той.

Лидерът на "Атака" даже стигна и по далеч, като заплаши ГЕРБ, че ще оттегли безрезервната си подкрепа за правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
1
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Още преди няколко дни, чух от атакистите, че люсюлманите са ги заплашили, че ако в Петък са пред джамията "ще им отрежат гяурските кратуни" ...
428
5
 
7
 
! Отговори
Никола преди 13 години
Не се съобразят с християнското общество и по всякакъв начин пречат на някой турчин или туркиня най-вече която иска да се интегрира, с нас имаше един турчин който беше женен за няква жена от Беларус мисля, че беше , и този я караше да ходи със забрадка и караше жената да учи турски , а той самия цял живот е живял в Белгия, ни никога не е научил езика .. Това са турците в Европа и християнски свят , двилични и мръсни хора , които се опитват да променят всичко , но не е и себе си !!!
427
1
 
11
 
! Отговори
до 463 преди 13 години
Кучето скача според тоягата.В Германия има много турци,но не може и да си помислят за подобно виене на джамиите!Там има закони и никой не смее да ги нарушава.
426
2
 
5
 
! Отговори
до467 преди 13 години
ти не стига 4е си темерут,ама си и много проззз.
425
4
 
13
 
! Отговори
Кръстоносец преди 13 години
Волен се е побъркал и рискува сигурността на държавата драпайки безпомощно за висок рейтинг! Сети се, че идат избори и като няма какво друго да предложи, разбира се извади простащината си на преден план, заедно със своите гаменчета. Всички хора, няма значение дали са мюсюлмани или християни, щом са се родили тук са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! Воложките българи също са мюсюлмани, но това не ги прави по-малко българи! НЕ на агресията на религиозна основа! НЕ на простащината!
424
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тея дето не чаткат обяснявам. Откакто има АТАКА, резултатите на избори на ДПС са бетонирани и само растат. Дори да си много *** може да чатнеш, че от такова противопоставяне печелят двете партии. Едните са - Турците са ни най-големият проблем. Мразим турците. ЩЕ ви спасим от злите турци (wtf? но на бг чобанина тва му работи). А ДПС са - Ние ще ви пазим, гледайте ги тея искат да линчуват турците. Чиста работа брат. И за това от 8 години Сидеров бие, псува, излага БГ и прави каквото си иска.
423
4
 
10
 
! Отговори
да-да,ама не ! преди 13 години
Наричи го гербераст,или атакист и повече не го обиждай...За съжаление много ш**** народ сме и винаги залагаме на куци коне..
422
6
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Ако Волен иска да постигне нещо, не е това начина! Най-много наистина да го тикнат в панделата, където му е мястото, м/у впрочем! Щото, това пък неговото, ако са законни мерки...
421
9
 
7
 
! Отговори
манаф - NEWS преди 13 години
Бая бой изядоха *** !
420
4
 
16
 
! Отговори
Георгиева преди 13 години
Според мен са виновни и управниците и всички ние. Безропотно търпим воя от джамиите, новини на турски език в националната телевизия, турски език на обществени места и т.н. Докога? Всички сме овце. Толерантността има граници.
419
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво им обясняваш на теа ***.Първо да прочетат историята на БАТАК, ПЕРУЩИЦА
418
3
 
17
 
! Отговори
Никола преди 13 години
Преди няколко месеца се върнах от Белгия ( там работех ) , но съм студент и се пребрах заради университета ... тааа искам да Ви кажа моето впечатление от 1-ва ръка. Турците в Белгия не са интегрирани по никакъв начин , 2-3 поколение родени там , а незнаят и НЕИСКАТ да научат езика , ходят със забратки и шалвари , живеят от помошти за безработни , а в същото време работят на черно , опитват се да налагат порядките си и начина на живот на всички около тях !
417
11
 
10
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
тези от атака освен глупости и проблеми - друго не могат да правят!Да им носят греха тези, дето са гласували да тях.Че и малък Митьо евродУпЕтат!Че и 2 мандат! Не е луд тоя дето изял баницата, а тоя дето му я дава!Понеже избирателите им масово се спасяват, атакистите разчитат на малко на брой бабаити.А всичките им действия индиректно подпомагат ДПС! Като се отцепи тоя Дал, тогава се активира атака. Две години мълчаха като...
416
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наближават избори и Волен отново се прави на патриот!Трябват закони,които да се спазват от всички граждани на БГ.Всичко останало е прах в очите на народа.След като минат изборите и Атака случайно попадне в парламента,отново ще се правят на кротки агънца и нищо няма да направят за българите.Необходима е толерантност и спазване на законите!!!
415
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз уж живеем в правова държава...
414
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АТАКА АТАКА АТАКА АТАКА
413
4
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
А, бе аз се чудя как така им се позволява на едните да турят високоговорители пред джамията, а на другите да хвърлят камъни, яйца и прочее по другите, нито едно от действията не е законно! Няма законност и ред в тая държава!
412
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кви са теа глупости? ДПС дава пари за АТАКА. Луда работа
411
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волен,Спаси България!!!
410
1
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Видео от боя, можете да видите в профила ми във ВБОКС7!