Деница Гаджева: Паветата хвърчаха от ислямистите

"Всеки ден ще си спомням за тази проява на "толерантността"
23 май 2011 11:00,
971
Деница Гаджева: Паветата хвърчаха от ислямистите
Пострадалата депутатка от "Атака" Деница Гаджева. Снимка: БТА

"Раната е сериозна, но съм добре, ако ме бяха улучили малко по-нагоре, нямаше да е толкова добре положението. Имам около седем шева.

Паветата хвърчаха от ислямистите, които бяха наредени до джамията". Това разказа пред Нова тв депутатката от "Атака" Деница Гаджева, която пострада при сблъсъците пред джамията в петък.

Още по темата
"Всеки ден ще си спомням за тази проява на толерантността на фундаменталните ислямисти", иронично коментира тя.

По думите й протестът е бил мирен, срещу воя на джамията. Тя си обяснява случилото се с факта, че не е имало достатъчно полицаи и хората от джамията започнали да ги нападат.

"Отидохме на протеста с колони и пуснахме патриотични песни. Тогава от джамията излязоха едни много тъмни субекти с изкривени физиономии.

Един от тях започна да рита колоните, оттам стана целият конфликт. Пребиха две от нашите момчета. Единият от мъжете беше с нож", каза Деница Гаджева.

"Мой колега е с разкъсани пръсти, понеже е спрял паве на милиметри от полицай. Ако ислямистите бяха смирени, нямаше да ходят на молитва с ножове", допълни тя.

Зам.-председателят на парламентарната група на „Атака" Десислав Чуколов пък обяви по БНТ, че следващата седмица на пресконференция ще бъде представена достатъчно информация, според която в столичната джамия „Баня Башъ" се пропагандира ислямски екстремизъм, както и литература с такова съдържание.

Според Чуколов службите имат достатъчно информация за това, но не желаят да се намесват. Причината била, че определени кръгове твърдят, че се нарушава етническият мир, щом се повдигне този въпрос.

Според политолога Огнян Минчев е нужно обществено обсъждане за високоговорителите пред джамията. Грешка обаче е било разрешаването на протеста на "Атака".

Двамата събеседници влязоха в остър спор за ролята на "Атака" в подкрепа на правителството, както и за последните изяви на членове на партията на Волен Сидеров в Батак и София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


971
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
28
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
След войната в Италия всички черноризци си сложиха червени ризи.По време на нашия преход доста червеноризци смениха червените си ризи с черни.
21
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано ви удари като в япония 9 по Рихтер фесчета !!!! Турция трябва да бъде заличена от земята !!!
20
5
 
59
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
А по какъв начин според теб трябва? Как да се подходи политически? От 2005 г. има събрана и внесена подписка против високоговорителите на джамиите. И какво стана? Нищо. Всеки си гледа интереса. А народа търпи ислямски проповеди,заливат ни турски сериали,новини. Децата пишат на латиница. Аз лично давам 10 години на България, след това българи в нея няма да има.
19
40
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО ГРОЗНА ТАЗИ БЕ
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои хора имат претенции, че са цивилизовани, а нарочно карат болшинството да си трае. Именно това е подстрекаване. Само че надигнеш ли справедлив глас, веднага казват, че подклаждаш. Не може да казваш "Трай си, за да те доят", а в същото време да претендираш за цивилизованост. Някои хора не разбират значението на собствените си думи.
17
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zaslujila si e boq. Prosta provokatorka.
16
18
 
22
 
! Отговори
vasil преди 13 години
за БСП ли да галсуваме ?
15
23
 
61
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
БАСТА НА ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ!ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ!ВРЕМЕ Е ДА СИ РЕШИМ ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОБЛЕМ!
14
6
 
75
 
! Отговори
......! преди 13 години
Воят от джамиите и търтенето по тротоарите трябва да престане....!
13
6
 
19
 
! Отговори
pak ot 4 преди 13 години
a ina4e wsi4ko e teatyr, za da spe4eli pak nqkoq komunisti4eko-turska koaliciq. Borisow moje da e wsqkakyw, moje da ne e osobeno predstawitelen, no towa prawitelstwo e naj-aktiwnoto w poslednite 15 godini. Ne zabrawqjte 4e Ewropa mu glasuwa dowerie kato otpusna fondowete. A krizata za koqto go obwinqwa narodyt e scenarii i neizbejna.
12
7
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
kaot te gldam pril4a6 mi na travistit no dori te sa po hubavi ot tebe ljete samo haroda kakvo iskate nemoga davi razbera voina ili boi
11
6
 
89
 
! Отговори
open your eyes преди 13 години
В Европа не е разрешено да има молещи се извън джамиите, не са разрешени високоговорители. Джамиите им са обикновени сладкарници или кафета с малки изключения. В Германия също живеят окло 7-8% турци както в България, но не съм чул ходжа да пее по високоговорители???? В известен смисъл провокацията идва от страната на турците, защото принуждават българите да ги гледат и слушат как се молят. Как живеят тия хора около джамията???? Или ще бъдат принудени да се изселят и на тяхно място ще дойдат турци????
10
7
 
40
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Българи, не е ли време след *** да вземем да интегрираме и турците!
9
15
 
41
 
! Отговори
слуги преди 13 години
АТАКА не целят решаване на проблемите ако искаха да направят нещо имат и политическо и общинско представителство,тяхната роля е много *** и слугинска,псевдо патриоти и интерисчии
8
15
 
54
 
! Отговори
uuu преди 13 години
*** да си знаят мястото в ***
7
19
 
41
 
! Отговори
! преди 13 години
СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ ХВЪРЧАТ ГРАНАТИ
6
27
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мразя крайностите!Атака и ДПС са крайни партии!Да гласуваме за нормалните партии (изключвам ГЕРБ - те са ***)!
5
22
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте ги давали тези смръдливи атакистки провокатори! Ако искаха реално да променят нещо щяха да внесат законопроект за намаляване на звука на колонените на джамията, а не точно по време на петъчната молитва да отидат да протестират!
4
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i az ne obi4am woq na hodjata, osobenno w edin hristianski grad, no ne e towa na4ina. Podhodete politi4eski, a ne s 6amari
3
27
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЛКО ЗАБЛУДЕН НАРОД ,СЦЕНАРИЯ Е НА ДПС И БСП ,ЗАЩОТО СЕГА АКО СИДЕРОВ СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ ГЕРБ ,НА ГОТВЕНИЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗА ГЕРБ ,ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ КОМУНИСТИТЕ ,ООО ЗАБЛУДЕНИ БЪЛГАРИНО ,ТЕАТЪРА ПРОДЪЛЖАВА