СДС контра на Командира и "за" Дянков

Сините предлагат стандарт за земеделски мининстър
31 май 2011 15:37,
82
СДС контра на Командира и "за" Дянков
Борис Марков и Румен Христов. Снимка: СДС

СДС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за въвеждане на фискален борд и необходимите за това промени в конституцията.

Това обяви заместник-председателят на партията Румен Христов след заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС. 

Според него въвеждането на фискален борд е важно, защото ще гарантира по-ниски лихви по кредити на българските граждани и фирми, сигурност на чуждестранни инвеститори, както и финансова стабилност на държавата като цяло.

„Ще подкрепим това предложение, за да запазим ниските данъци и да дадем възможност на бизнеса и на икономиката в България да се развиват“, мотивира решението на сините Румен Христов.

За СДС било нормално, че имат разминаване с тъмносините от ДСБ. Хората на Костов скочиха срещу предложението промяната на данъците или въвеждането на нови данъци да става с квалифицирано мнозинство от 2/3 в парламента.

Това вече е заложено в проекта за изменения в конституцията на управляващите и е свързано с въвеждането на пакта за финансова стабилност на финансовия министър Симеон Дянков. Законопроектът на ГЕРБ, подкрепен и от РЗС, вече е внесен в парламента.

Румен Христов обаче коментира, че за разлика от ДСБ, които смятат, че е важно запазването на правото на правителството да решава въпросите, свързани с оперативното управление на страната, за СДС е по-важна стабилността на държавата.

Още по темата

Сините лансираха още идеята да се въведе "стандарт за земеделски министър".

Шефът на предизборния щаб Борис Марков обяви, че в стандарта трябва да бъдат включени следните изисквания – министърът да не лъже в съставките на екипа, с който работи, да обявява публично какъв е произходът на съставките, които използва, и да носи отговорност за продукта, който произвежда.

„След въвеждането на този стандарт остава да се извършат само две дребни усилия от страна на министъра – той да си напише оставката и да я занесе лично на министър-председателя“, допълни Марков.

СДС отдавна искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради всички лобистки скандали и „калинки“ в сектора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46-ти прав си за всичко само за едно неси прав. Това не се налага от ГЕРБ а от МВФ,Световната Банка и ЕС+САЩ !! ГЕРБ са просто изпълнители....
51
5
 
1
 
! Отговори
ВРЕМЕТО Е НАШЕ преди 12 години
Аз съм гласувал за СДС . И им благодаря че надмогнаха партиини и лични интереси . Болно ми беш лутането им нагоре на доло време е да вземат позиция или подкрепят стабилноста във България или да минават от другата страна .Проява на силен характер и без страх или ще загубим и малкото което ни остана
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христов си е турско ***!Поредния ***,който се опитва да разцепи сините...ИЗДАДЕ СЕ!
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СДС се усетиха,че Костов ги дърпа към дъното .
48
6
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
До 46 и всички останали. Това е начина да се промени морала на политиците. Нашите политици са в опозиция на всяка цена. Докато една опозиция не се научи да подкрепя смислените неща няма друг начин. Опозицията трябва да е коректив на управлението, а не да бълва компромати и да всява паника. Неведнъж Бойко ги е викал на среща ама те нали са велики... При сегашната структура на НС (а и в бъдеще ще е подобна) метода е много добър. Промените ще са или леви или десни НО СМИСЛЕНИ.
47
5
 
3
 
! Отговори
javor преди 12 години
Не е задължително да разбираш от икономика, когато мацаш. На Борисов му е изгодно да неглижира Костов. Но да се върнем на темата, какво подкрепя СДС. Подкрепата за Пакта за финансова стабилност ще изпрати важен сигнал за намерението на България да води балансирана финансова политика. За да се допълни новата рамка, в закона за устройството на държавния бюджет трябва да се включи правилото, което да изисква натрупване на спестявания в периоди на растеж. Например, в конституцията на Германия е заложено ограничаването на дефицита. Това предлагат и отстояват М.Димитров и СДС.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не приемете в Конституцията и че ГЕРБ може да бъдат сменени от властта само с мнозинство от 99,99% от гласоподавателите? *** нещастни ...
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
43, каква политика ще правиш като не можеш да промениш данъците бе? Идваш на власт с 50%+1 и разбираш, че нищо не можеш да направиш, освен да си вземаш заплатата и рушвета за някоя уредена обществена поръчка. Естествено че всеки, който е избран трябва да може да прави каквото си реши /за каквото са го избрали/ с данъците. Защо ми е да гласувам, след като този, за който гласувам не може да промени нищо ако бъде избран - това не е демокрация! Това е тоталитаризъм, който методично се налага от ГЕРБ
44
10
 
6
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
С тази смешна опозиция съм спокоен за следващия ни мандат!;)
43
1
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Те другите закони пак ще си ги гласуват по старата схема, тук става дума само за данъците и пари. Но данъците са регулатор за много неща и са единствения инструмент на държавата в много случай за намеса. Ако тя не може да бъде оперативна, то за какво ми е държава? Само да храня администрация ли?
42
3
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
При 2/3 няма да е нужно да се извиват ръце, а ще е нужно да се прави правилна политика. Неможе разни хамстери и тям подобни, да си гласуват квото им е кеф. 160 от 240 е добро число. Ако го приемат това и за промени в НПК и НК още по-добре. Неможе един "морален" комунист да си гласува закон, който го оправдава от допуснати "грешки" в периода в който е управлявал. ТОВА МАЙ ГО ЗАБРАВИХТЕ А?
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм с Костов. Това за данъците е глупост.
40
17
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 12 години
ДПС-Разумната сила!
39
1
 
11
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Мнозинството от 2/3 означава на практика следното :Малки партии в Парламента ( да не говорим пък за ДПС) могат да блокират, приемането на каквото и да е Решение от управляващата партия и да я командват, както си искатА Доган е доказал, че няма по-голям майстор от него в извиването на ръцеСега вече се сещате защо за Румен Христов навремето, ДПС събираше подписи да стане лидер на СДСЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН !
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Христов е кандидата на ДПС, и с това е казано всичко
37
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
36
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
Хаир да не видят тези които провалиха СИНЯТА ИДЕЯ.
35
3
 
4
 
! Отговори
СДС преди 12 години
Ние сме най-чистите комунисти ,майната и на "демокрацията "!В БГ ....демокрация......?
34
20
 
12
 
! Отговори
sedefcho преди 12 години
Бойко само ще оправи тази държава!
33
13
 
21
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Като чуя СДС се сещам за всички онези агенти на ДС, предсавили са зе най- големите демократи по времето на Костов, които плячкосаха България и я върнаха в първи клас.