Арестант без конвой духна. Под носа на МВР

Двама българи били закопчани в ЕС, връща се единият със самолет
Обновена: 1 юни 2011 15:20 | 1 юни 2011 13:38,
96
Арестант без конвой духна. Под носа на МВР
Снимка: Булфото

Проспаха ли МВР и Граничната полиция бягството на конвоиран със самолет българин? За подобна случка, станала в България между 5 и 20 май, информира медиите в парламента бившият вътрешен министър в тройната коалиция Румен Петков.

Петков не разкри източниците си, както и не даде подробности за провинението, за което е бил задържан нашият сънародник в чужбина.

Обясни, че през май в държава членка на ЕС са били задържани двама българи. Срещу тях е имало процесуални действия и България е уведомена, че сънародниците ни могат да бъдат върнати обратно в страната.

„Вярно ли е, че МВР е уведомило партньорските служби, че няма да изпрати конвой и двамата да бъдат доставени със самолет?”, попита Петков.

Според информацията, която бившият вътрешен министър цитира, между 5 и 20 май съответната европейска държава натоварва на самолета двама българи. 

„Тези двама „туристи” са качени на самолета. Вярно ли е, че в София е слязъл само един от тях?”, попита Румен Петков. „От двамата единият е минал като на парад летище София, заключи бившият МВР шеф.

Според него случаят показва няколко неща. „Че някой е взел рушвет, това е върхът на некадърността на Цветан Цветанов и шефа на Граничната полиция.

Левият депутат обясни, че за въпросната случка левицата ще сезира главния прокурор и ще отправи питане към вътрешния министър Цветанов по време на парламентарния контрол.

Червените ще искат да се сформира анкетна комисия в парламента по въпроса. „Убеден съм, че колегите в Европол и Интерпол са втрещени. Това е първият случай, в който арестант е неконвоиран от една до друга държава. Това доказва, че в България всеки арестант може да избяга. Това показва, че членството ни в Шенген е невъзможно.

Ние показваме, че престъпниците влизат в България като на парад”, коментира още Румен Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
8
 
! Отговори
Bylgarin преди 13 години
Nqma takyv typ narod kato nas bylgarite... napravo sme jalki...
73
8
 
4
 
! Отговори
Алелуя преди 13 години
Глъвътъ възкръсна! О, чудо! Трябва да го канонизират като Йоан-Павел! Папагала му снася снася информация, получава факсове от космоса и алкохолни видения. Няма научно обяснение как все другаря Петков пръв научава световните потайности и конспирации...
72
9
 
3
 
! Отговори
LA преди 13 години
BSP = *** 20 GODINI = BSP
71
4
 
4
 
! Отговори
до 70 преди 13 години
А ти заслужаваш един дебел *** ...Защото Clever е прав.
70
7
 
0
 
! Отговори
до..Clever... преди 13 години
При такъв израз, какъвто правиш в......60..... заслужаваш и повече минуси, но не мога да сложа повече от един !
69
9
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Папагала явно не е успял да унищожи Р.П.,поради консервирането на организма му с водка....но е нанесъл потресающи вреди на мисловната дейност....Румене,писна ни от теб бе...Оня малкия са ожени и млъкна,при теб няма бе батка...отрови ефира от информейшън
68
10
 
12
 
! Отговори
Clever преди 13 години
Абе отворковци, като цъкате минуси що не си напрегнете мозъците и да отговорите кое от това, което съм написал не е вярно. Не са ли комунистически *** от бабино ви време съдиите, които пускат за по 200 лева гаранция очевидни престъпници? От симпатия ли го правят или за дебели пачки под масата?
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BSP NA VLAST = VOINA V BULGARIA DOLNI KRADLIVI SVINE
66
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
петков що ни си при батето.
65
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едва ли министър може да отговаря за всеки корумпиран
64
1
 
20
 
! Отговори
Той преди 13 години
Това са тия двамата, дето ги хванаха със скимиращите устройства :) Нали се сещате, техните си момчета... Как да не ги оставят да духнат...
63
3
 
27
 
! Отговори
123 преди 13 години
Цветан Цветанов:"Съжаляваме за изпуснатия престъпник. Ще се реваншираме пред българската и европейската общественост: още утре ще пратим оперативните групи да хванат една дузина дечурлига, които пушат "козче" и така ще разбием международен наркокартел!"
62
14
 
6
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Абе тоя нали беше в болница бе? Пак почна да повръща май.
61
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плювахте го Петков, че много пиел и с престъпници се срещал. В тая държава как да не шпиеш?А и нищо не се доказа от това с престъпниците, но пък сега мълчите и не казвате какво стана с пшроверката на тъста на Цветанов, гейберсти?
60
13
 
10
 
! Отговори
Clever преди 13 години
Корумпираните червани съдии че се пръснат от яд, че една добра пачка им се е изплъзнала и вероятно някой друг е взел рушвета. А ние няма за какво да се ядосваме. И без - това щяха да го пуснат след няколко дена срещу 200 лева гаранция и няколко хилядарки под масата...
59
14
 
9
 
! Отговори
JCPenney преди 13 години
алкохола му е промил мозъка на корумпирания кумонист
58
10
 
8
 
! Отговори
Глъвътъ преди 13 години
Румене, кой ти е колега на тебе бе ? Европол и Интерпол ли ? Ти не си колега на никой. Даже тия в партията ти те мразят, само че не смеят да те отлюспят, защото им знаеш кирливите ризи.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
големите народии и нации затова са големи,защото сами са се защитавали и оправяли,а ние все чакаме някой да ни защити,освободи,оправи,но се видя как ни оправят.Но на нас такъв си ни е манталитета продажници сме и поединично и целокупно,затова нищо не можем да направим заедно за да си подобрим живота,това на всеки е ясно в България и в чужбина,затова ни цакат всички и политически кариеристи(от ляво и от дясно),бивши и настоящи милиционери,мутри,бизнесмени,чужденци,щото ни виждат що за народ сме.
56
4
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 13 години
IMAM PROBLEM-MNOGO HORA TUK SA KATO MEN-KVALIFICIRAM GO KATO " SKAT",TOEST QM L....QVNO SUM PRISTRASTEN KUM TQH,AKO NQKOJ MOJE DA MI POMOGNE DA PI6E TUK.
55
2
 
6
 
! Отговори
пак преди 13 години
някой ще поднася 'дълбоки' извинения че не си е свършил работата като хората