Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите

Минималната заплата става 270 лв. заради добрите приходи в хазната
Обновена: 5 юни 2011 17:57 | 5 юни 2011 17:26,
359
Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите
Снимка: БТА

От сряда (8 юни) Министерският съвет започва процедура за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов.

МРЗ ще бъде увеличена от 230 на 270 лева, уточни Борисов и допълни, че до 10 дни ще стане ясно и как ще се процедира с увеличението на пенсиите.

Това няма да бъде еднократен акт, за да не ни обвинят в популизъм преди изборите, заяви министър-председателят.

Все още обаче не било ясно с колко процента ще бъде увеличението. Увеличаването на минималната работна заплата пък било възможно благодарение на по-добрите приходи в хазната.

За увеличението на минималната работна заплата МРЗ ще бъдат осигурени над 20 милиона лева.

Премиерът съобщи още, че утре ще поиска уволнението на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Причината за това е недоволството на рибари, които са потърсили помощ от министър-председателя за разрешаването на проблемите им.

Бойко Борисов откри днес реконструиран участък от пътя Варна-Добрич, част от националната инфраструктура. Дължината на трасето е 7,7 километра, а стойността на проекта е около 7 милиона лева, като средствата са осигурени от Световната банка и от държавния бюджет. Изпълнител на ремонта е "Хидрострой" АД.

На тържеството присъстваха още министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, директорът на агенцията "Пътна инфраструктура" Сергей Михалев, кметът на Аксаково Атанас Стоилов, представители на местната и на държавната власт.

Пред гостите премиерът коментира, че при изграждането на нови пътища в страната вече ще се акцентира върху видеонаблюдението, за да отпадне субективният човешки фактор на
пътните полицаи.

На тържеството благодарности към правителството изказа управителят на университетската болница "Св. Марина" във Варна доц. Жанета Георгиева.

По думите й с помощта на кабинета е извършена реконструкция на нефрологичната клиника в лечебницата. Проектът е на стойност 400 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко, Боко, предизборно и уйя да ми вдигнеш и на кавал да ми свирнеш, пак няма да гласувам за тебе!
36
13
 
21
 
! Отговори
това е посоката преди 13 години
Това са избори за президент .... стига сте бъркали нещата.Десет процента увеличение хич не е малко, няма как с магическа пръчка 20 години да сте вземали пенсии по 50 -100 евро и изведнъж хоп 500 евро.Не казвам че са нормални пенсиите в България , но това са реалностите.През коя година са били по високи от сега .
35
6
 
20
 
! Отговори
НЕЛИ преди 13 години
ЕДИН АНОНИМЕН КОМУНИСТ ПИШЕ , ЧЕ ХОРАТА В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ДОРИ В ГАНА ПОЛУЧАВАЛИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАС.А БЕ ДЕМАГОГ 20 ГОДИНИ *** ВИ ИЗБИРАТ И СЕГА СТЕ ГОТОВИ *** ДА ЯДЕТЕ НО ПАК ДА ВИ ПОВЯРВАТ.
34
3
 
11
 
! Отговори
Емил преди 13 години
При основна заплата 130 евро Слънчев бряг е задръстен от 120 Бентлита,17000 Мерцедеса модели от 2006 до 2011,13000 БМВ-та,7 Ролс ролс-а,куп Бугати-та,Мазератита-и пр, и то всички със софийска регистрация.Намалете ги тези заплати,че скоро софиянци ще петуват до морето с Боинги,а няма места за паркиране бе
33
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Колкото и да плюете срещу Борисов, феновете му в бука станаха 172000"Това показва какво падение преживява страната в момента.
32
5
 
7
 
! Отговори
Mike Power преди 13 години
Бойко, МРЗ от 2009 е 240 лв. Никога не е била 230 :-(((O
31
12
 
14
 
! Отговори
Садие от сливо поле преди 13 години
Евтин популизъм
30
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"По Коледа стават чудеса", обаче не- "Преди избори стават чудеса". Браво на нашите политици. 2 години спят, обаче като наближат избори се почва: опозицията си бърка в носа 2 години,хоп идат избори-вот на недоверие; други си кротуват и те, но ето изборите- меле пред джамия; трети строят 17 км магистрала години, но и тя видяха, че изборите наближиха и изведнъж от нищото увеличение на заплати и пенсии: 4 се женят да докажат, че не са обратни. Ей, народе, тези ни взимат за мезе.
29
12
 
21
 
! Отговори
дам преди 13 години
Кой говори за предизборни номера , само не ми е ясно.Да припомним кой вдигна пенсиите точно един месец преди изборите и остав на новата власт да ги разплаща.Изборите за парламент са през 2013 година, ако не сте разбрали ...още една новина която потвърждава факта , че за вас няма положителни новини , важното е да се оплюе.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И свирките по магистралите на 28 лева, без ДДС
27
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото и да плюете срещу Борисов, феновете му в бука станаха 172000
26
4
 
8
 
! Отговори
чакам преди 13 години
Чакам да чуя кой ще плаща повишените пенсии и заплати?Вероятно надеждата е следващото правителство да ги плаща. Сигурно очакват и скоро да им се смъкне тежката отговорност да управляват държава. Наистина много им дойде на бездарниците... та взеха сами да се плашат от безобразията, които натвориха.
25
2
 
5
 
! Отговори
стг преди 13 години
пак пропускате същественото , най голямото перо вързано за МРЗ са помощите за ***, ама кво лошо има да се дигнат парите за *** преди избори нали и те са хора :)
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идват избори г-н Борисов! Хазната много бързо се напълни, а народа нищо не е разбрал!
23
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Пак лошо за ***... - губят оскъдния си електорат... - останаха им само догановите помаци...
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде да ви е честито, щом вдигат минималната заплата ще вдингат пенсионните осигуровки и всички осигуровки за които се сетят. Това ви е подаръка всъщност.
21
7
 
10
 
! Отговори
elena преди 13 години
KOI VIARVA NA BORISOV ?
20
1
 
1
 
! Отговори
cat преди 13 години
Номер 14 евала!Кефиш!
19
5
 
6
 
! Отговори
dorinda преди 13 години
Ех,наслушахме се на обещания,бат Бойко!!Този път може да дадете шекерена близалка на "лошия материал",за да спечелите изборите!Нужно е това да направите само за "най-бедните"пенсионери.Та нали и на тях основно трябва да разчитате!!! И при социализма те са се тътрили на последната редичка от мързел.Демокрацията ги научи на лесни социални помощи,фалшиво здравословно състояние,подкрепено от подкупния ТЕЛК. Те"най-много мразят да мислят",та лесно ще ви повярват!Дерзай,Бойко!Ура-до пълна победа!
18
2
 
4
 
! Отговори
аре бе преди 13 години
Антоне, 19-ти, каква е тази гуша от теб бе, да не си станал, барманче , бензиджийче нещо? :)или пак си окрал на децата хляба?