Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите

Минималната заплата става 270 лв. заради добрите приходи в хазната
Обновена: 5 юни 2011 17:57 | 5 юни 2011 17:26,
359
Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите
Снимка: БТА

От сряда (8 юни) Министерският съвет започва процедура за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов.

МРЗ ще бъде увеличена от 230 на 270 лева, уточни Борисов и допълни, че до 10 дни ще стане ясно и как ще се процедира с увеличението на пенсиите.

Това няма да бъде еднократен акт, за да не ни обвинят в популизъм преди изборите, заяви министър-председателят.

Все още обаче не било ясно с колко процента ще бъде увеличението. Увеличаването на минималната работна заплата пък било възможно благодарение на по-добрите приходи в хазната.

За увеличението на минималната работна заплата МРЗ ще бъдат осигурени над 20 милиона лева.

Премиерът съобщи още, че утре ще поиска уволнението на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Причината за това е недоволството на рибари, които са потърсили помощ от министър-председателя за разрешаването на проблемите им.

Бойко Борисов откри днес реконструиран участък от пътя Варна-Добрич, част от националната инфраструктура. Дължината на трасето е 7,7 километра, а стойността на проекта е около 7 милиона лева, като средствата са осигурени от Световната банка и от държавния бюджет. Изпълнител на ремонта е "Хидрострой" АД.

На тържеството присъстваха още министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, директорът на агенцията "Пътна инфраструктура" Сергей Михалев, кметът на Аксаково Атанас Стоилов, представители на местната и на държавната власт.

Пред гостите премиерът коментира, че при изграждането на нови пътища в страната вече ще се акцентира върху видеонаблюдението, за да отпадне субективният човешки фактор на
пътните полицаи.

На тържеството благодарности към правителството изказа управителят на университетската болница "Св. Марина" във Варна доц. Жанета Георгиева.

По думите й с помощта на кабинета е извършена реконструкция на нефрологичната клиника в лечебницата. Проектът е на стойност 400 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
3
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
До 252: Най - голяма вина за това, което се случи в София пред джамията има според мен Фъндъчката-Фъндъкова, но нали е човек на един бог...в правителството...
236
0
 
5
 
! Отговори
gtf преди 12 години
до 251 човеко , говоря за мюсюлманите - предимно за техните лидери от ДПС (политически и духовни)Не може да виниш партия, че защитава законните интереси на гражданите (визирам Атака - де спаха до сега кметовете софийски в това число и Бъ Бъ).
235
1
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Да, *** може и да са ни проблем, но не мисля, че турското население ни е проблем! Ако се забранят двете противоконституционни партии ДПС и Атака и в известна степен ГЕРБ, като представител на *** малцинство в България, всичко ще си дойде отново на мястото!!! Не може който и да е да използва различията според Конституцията в своя полза, а това се случи за съжаление тук. И всички допуснали го трябва да си понесат отговорността...за съжаление сме в България-това няма да се случи...!!
234
0
 
6
 
! Отговори
gtf преди 12 години
до 248 - принципно и аз не съм много против мюсюлманите, ако и те спазват конституцията ! В момента тази капсулирана група си мисли, че е над закона и докато имаме слаба държава в услуга на лобисти, престъпници и крадци, никога няма да спадне етническото напрежение и такива като Волен ще намират поле за изява.
233
3
 
9
 
! Отговори
gtf преди 12 години
С тея комунисти дето са захапали власт и бизнес не можем се оправи с добро, нито с търпение ..Все някой ден ще тръгнат хората със сопите... тва явно е единствения начин.
232
2
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
България все така си е на стратегическо място и все така си е граница между източната православна вяра и исляма...и въпреки всичко е една от най-толерантните в това отношение...аз самият нямам нищо против мюсюлманите в България...и не мога да съм безучастен към простотиите на Б/в/олен сидеров...сатаната и на двете вери.....................
231
0
 
0
 
! Отговори
do 246 преди 12 години
Ako 6te da ne se sabrozyava s vsi4ki,togava BG nyama da q ima ...Kapi6?
230
0
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
България не е държава, която трябва да се съобръзява с всички, които искат да и диктуват правила...и има защо!!!
229
1
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
До Анонимен: И защо има защо...? Не мисля, че има защо...били сме само три империи в Европа...едната е България, ако си проучвал историята, не тази, която са ти натрапвали в училище....
228
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Защо имате толкова ниско самочувствие БЪЛГАРИ???"...Za6toto ima za6to...
227
0
 
6
 
! Отговори
fggnm преди 12 години
4uxte kakvo kaza balgarin v garciq pomo6tite za bezraboten tam sa 450euro minimum,po btv go kaza,i tiq sa v kriza za kvo govorim,pri nas togava trqbva da e mor
226
0
 
14
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Защо имате толкова ниско самочувствие БЪЛГАРИ???Дългия път към щастието...Не е толкова дълъг, ако знаем какво искаме, но българският народ не вярва...не вярва на себе си, вярва на политиците...Вярвай НАРОДЕ!!! До кога ще те манипулират все с едни и същи финтове и ти все ще продължаваш да вярваш...??? Народеееее!?!?!???? Абе *** ли сте...??? Не вярвам...!!!
225
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
четем всички техни глупости...и убеден съм..че изобщо не си и даваме сметка...че вината да сме на дъното е само и единствено тяхна...като започнеш от обикновения чиновник и стигнеш до тия по върховете...и ще се оправим едва тогава когато закона започне да се стоварва с цялата си сила...еднакво както към обикновения човек така и към бизнесмена...ех корупция корупция..на всякъде те има
224
4
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Вдигането на минималната работан заплата винаги удря бизнеса , който е на светло и който плаща реални заплати, съгласно нормативната база, по този начин удря и работниците си, които вече имат по-високи осигуровки и по-висок данък общ доход! Тези които са в сивата част на икономиката им е през ку.а дали мин. заплата ще е 240 или 340 лева...Само шивашките предприятия да натиснат и да видят какъв резултат ще имат...глупаците...но не искат, просто не са ***...искат да им плащат...под масата...
223
3
 
4
 
! Отговори
бсп анти преди 12 години
кой източи банките , кой създаде мутрите , кой прецака дядо и баба кой дава на *** своеволие кой ??? ясно кой Гласувай
222
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ОГРОМНИЯ ПРОТЕСТ В ГЪРЦИЯ ГО НЯМА НА САЙТА... БОЙКО ВИ ПЛАТИ ДА СИ МЪЛЧИТЕ ЛИ??? НАД 200 000 В МОМЕНТА(23:00) СА В АТИНА...
221
7
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Не мога да разбера, защо получавам минуси...ЛОШ МАТ,Риял ЯВНО...не е лесно да разбереш дори и елементарни икономически термини...ами ДУХАЙТЕ ГО ТОГАВА!!! Аз не съм зле, нито психически, нито в личния си живот, нито професионално и финансово, .... просто се опитвам да Ви образовам...!!!
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали ще го бъде дълго Боцето!?:)
219
2
 
14
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Каквото и да направи ББ на изборите е пътник.Няма как пенсионер със 120 лв пенсиика да пусне бележка за него.Ако разчита на *** и те ще го изгърбят.Пък тези дето работят едва ли ще гласуват за него.А пък такива като мен изобщо не гласуват понеже не разчитат някоѝ да ги оправи,оправят се сами.
218
3
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
С Тотю Младенов се познавам лично...и не се гордея с това. Никакво понятие от икономика няма горкото врачанско човече, да не говорим за социология...и как да ви създаде тогава икономическа и най-вече социална политика се питам...ама вервайте му, че е човек на ББ...то и той не може да го търпи вече, но няма просто по-подходящ за това правителство...***...